Gibson 2015 models

ikon

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Γίνεται πολύς λόγος για τις "καινοτομίες" των νέων μοντέλων...

Η αλήθεια είναι ότι τέτοιου είδους αλλαγές δεν γίνονται συχνά...

http://www2.gibson.com/Gibson-USA-2015.aspx

http://www.guitarcenter.com/Gibson-Month-g27493t0.gc?icid=401925

Ενδεικτικά:

-Zero-fret αντί για nut

-G-force (μηχανισμός κουρδίσματος) σε όλα σχεδον τα μοντέλα

-πιο φαρδυά ταστίερα

-pickguard χωρίς βίδες

-επετειακό logo 100 χρόνων les paul

-ολόγραμμα πίσω από headstock

-καλύτερη καλωδίωση

-οχι satin finishes

-αρκετά αυξημένες τιμές

-λιγότερα μοντέλα

Ακούω γνώμες!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το ρομπότ κουρδιστήρι πάντως είναι τραγικό...

Έχει φάει πολύ κράξιμο από τα προηγούμενα κιόλας μοντέλα, παρ'ολα αυτά φαίνεται ότι το καθιέρωσαν...

ikon είπε:
Το ρομπότ κουρδιστήρι πάντως είναι τραγικό...

Έχει φάει πολύ κράξιμο από τα προηγούμενα κιόλας μοντέλα, παρ'ολα αυτά φαίνεται ότι το καθιέρωσαν...

Αλήθεια...? Says who? Καλά εντάξει, η λύση να κουβαλάς 2-3 κιθάρες στα live για διαφορετικά κουρδίσματα είναι πολύ πιο... αντρουά και  παραδοσιακή, δεν το συζητάω...  ::)

Περιμένω να δω τιμές λιανικής και να κρίνω. Αυτό που κυρίως αναρωτιέμαι είναι αν θα πειράξουν τις τιμές και στα (λεγόμενα) Custom Shop μοντέλα. Γιατί από κάποιο σημείο και μετά, δεν θα έχει νόημα να αγοράσεις LP Standard της σειράς, αν η διαφορά τιμής από CS Re-Issue είναι μικρή. Πολύ πιθανόν να το κάνουν όμως...

πολυ αντιφατικος κατασκευαστης παντως, απο την μια δεν κανει τον κοπο να βελτιωσει το headstock  που αμα πεσει σπαει ακομα και στην σκληρη θηκη, για να μην χαλασει την παραδοση, και απο την αλλη φορτωνει την κιθαρα με το πιο αχρηστο χαζογκατζετ που εχω δει

blue monk είπε:
πολυ αντιφατικος κατασκευαστης παντως, απο την μια δεν κανει τον κοπο να βελτιωσει το headstock  που αμα πεσει σπαει ακομα και στην σκληρη θηκη, για να μην χαλασει την παραδοση, και απο την αλλη φορτωνει την κιθαρα με το πιο αχρηστο χαζογκατζετ που εχω δει
+1000

Εμένα το κουρδιστήρη μου αρέσει σαν ιδέα αλλά είναι πολύ άσχημο..

Και οι τιμές μου φαίνονται πολύ τσιμπημένες,ειδικά αν είναι οι τελικές τιμές πώλησης.

Θα χτύπαγα πάντως μια κόκκινη jr special και μια goldtop deluxe αν μπορούσα να χωνέψω αυτό το καβούκι του tuner..

Έκτορας είπε:
Αλήθεια...? Says who? Καλά εντάξει, η λύση να κουβαλάς 2-3 κιθάρες στα live για διαφορετικά κουρδίσματα είναι πολύ πιο... αντρουά και  παραδοσιακή, δεν το συζητάω...  ::)
Τι αντρουά μωρέ, η κιθάρα δεν είναι απλά ένα εργαλείο, έχει και μία φιλοσοφία-αισθητική. Έχεις δίκιο φυσικά για το θέμα του κουρδίσματος στα live... αλλα γιατί να γ@#%με την κιθάρα... κρίμα είναι. Aς βρουν άλλο τρόπο, όχι να κολλήσουν ένα gameboy πίσω από το headstock...

πολυ αντιφατικος κατασκευαστης παντως
Ναι εντελώς. Πάντως τρώει τρελό κράξιμο στα Gibson-forums... κράζουν τα πάντα σχεδόν...

Η πιο φαρδυά ταστιέρα το zero fret και μερικά άλλα πάντως, μπορεί να βγουν καλές ιδέες...

Και πολύ rosewood βλέπω..

Τι έγινε;Ανακαλύψαν κάνα δάσος;  ;D

Δε μας λέγαν οτι δεν υπάρχουν ξύλα,για να προωθήσουν εκείνα τα "σύγχρονα" υλικά;

Εγώ πάντως θεωρώ το αυτόματο κουρδιστήρι πολύ χρήσιμο. Όχι πως θα δώσω τόσα λεφτά για Gibson αλλά λέμε...

oselifer είπε:
Και πολύ rosewood βλέπω..

Τι έγινε;Ανακαλύψαν κάνα δάσος;  ;D

Δε μας λέγαν οτι δεν υπάρχουν ξύλα,για να προωθήσουν εκείνα τα "σύγχρονα" υλικά;
Ακριβώς, να θες να πάρεις μια custom, να δώσεις ένα σωρό λεφτά δηλαδή, και να έχει ritchlite... μπορεί να είναι το υπερυλικό αλλά και μόνο η ιδέα ότι η ταστιέρα είναι από υλικό κατασκευής πάγκων...

Φαίνεται πάντως ότι το ebony το έχουν τσακίσει...

Φαντάζομαι θα το έχετε δει αυτό:

Superfunk είπε:
SUPER μου φαινονται ειδικα οι jr-special με τις wraparound bridges.
και εγω αυτες ζαχαρωνα αλλα

Wider neck and fingerboard

Thicker (Rosewood) Fingerboard

ο συνδυασμος που με κουραζει περισοτερο

Καλα το να σε κουραζει ενας πιο φαρΔΙος  ;D λαιμος το καταλαβαινω....αλλα ενα παχυτερο fingerboard γιατι να σε κουραζει?Αφου το παχος του συνολικου λαιμου παραμενει το ιδιο....ασε που ειδικα οι Special & Jr εχουν slim-taper neck profile

Παντως με βλεπω να χτυπαω αυτην

http://www2.gibson.com/Products/Electric-Guitars/2015/Les-Paul-Junior.aspx

αν ο Θωμας τις εχει κατω απο 1000ρικο.....

Superfunk είπε:

Δε βλέπω κάποιο λόγο να έχουν παραπάνω απο 1000..

Πριν κάνα χρόνο η jr special είχε γύρω στα 600 αν θυμάμαι καλά,και μάλιστα δεν πουλάγανε κιόλας με αποτέλεσμα να τις αποσύρουν..

Άλλωστε σε δολλάρια κοστίζει το ένα τρίτο της traditional..Αν την βάλουν 1000 πόσο θα έχει η traditional; 3000;

Πάντως είναι πολύ όμορφες οι jr..Αν εξαιρέσουμε το καρούμπαλο στο κεφάλι...  ;D

Υπάρχει και η special με 2 p90 με το doublecut..Πιστεύεις οτι δεν προσφέρει κάτι παραπάνω ή δε σου αρέσει το σχήμα;

Α, ρε Superfunk, για Φεντερ-άκιας, σκαμπάζεις και από Gibbies, βλέπω...;  ;D

Έχεις δίκιο, this is the one. Ιδιαίτερα αν την βγάλουν και σε Pelham Blue. Ότι είπε και ο φίλος πιο πάνω, πριν μια 2-ετία κανά 600-άρι είχαν στου Θωμά. Απλά μάλλον δεν φέρνει πολλές και εξαντλείται το στοκ γρήγορα. If the timing is right, Θα τσιμπήσω μια.

Superfunk είπε:
Καλα το να σε κουραζει ενας πιο φαρΔΙος  ;D λαιμος το καταλαβαινω....αλλα ενα παχυτερο fingerboard γιατι να σε κουραζει?Αφου το παχος του συνολικου λαιμου παραμενει το ιδιο....ασε που ειδικα οι Special & Jr εχουν slim-taper neck profile

Παντως με βλεπω να χτυπαω αυτην

Ελα ρε ΣΦ Τζονι Θαντερς.Οντως Γαματη η Jr.Εχεις αυτο το κουσουρι να ξυπνας μεσα στον κοσμο ,το θελω πολλες κιθαρες ομως.χαχαχαχαχαχα>Ολο στη πριζα μας βαζεις.χεχεχε

Έκτορας είπε:
Έχεις δίκιο, this is the one. Ιδιαίτερα αν την βγάλουν και σε Pelham Blue.
Oνειρα θερινης νυκτος ;D

Αν εβγαινε θα σκεφτομουν σοβαρα και εγω μια.

Έκτορας είπε:
Έχεις δίκιο, this is the one. Ιδιαίτερα αν την βγάλουν και σε Pelham Blue.
Σε τετοιο?
MG_1200_Fabio-Lovino.jpg

Παρόμοια θέματα

V
Απαντήσεις
11
Εμφανίσεις
6K
Απαντήσεις
15
Εμφανίσεις
2K