τα εχω εγω τα συγκεκριμενα ηχεια. ηχεια που εχω αλλαξει στο στουντιο μου ,ειναι με σειρα αγορας : ESI near 06, MAUDIO BX8a, DYNAUDIO BM6a mk2, FOCAL CMS40, GENELEC 6010a. στα αναφερω αυτα για να σου δειξω οτι εχω ακουσει διαφορα ηχεια και ξερω ποια ειναι τα καλυτερα. τα genelec ειναι τα ποιο ομορφα σαν οψη και design. ο ηχος τους ειναι πολυ καλος για τοσο μικρα. εχουν αρκετο χρωμα στις υψηλες σιχνοτητες, διλαδια τα πιατινια και τα κυμβαλα θα σου ακουγοντε σαν να σου γδερνουν το αυτι. στις μεσαιες συχνοτητες εχουν και εκει λιγο χρωμα αλλα δεν σε ενοχλει. απο μπασα μην περιμενεις να ακουσεις καθολου sub συχνοτητες. ιδικα τα kick ακουγονται σαν ενα τακ τακ. αν τα θελεις για μιξη πρεπει να ξερεις να δουλευεις analyzer ωστε να καταλαβαινεις τι παιζει εκει κατω...παρολα αυτα εμενα μαρεσουν πολυ μονο και μονο που τα βλεπω αλλα εγω ειμαι 10 χρονια μουσικος παραγωγος και δουλευω με τους αριθμους. μπορω να κανω μιξη και χωρις να ακουω καν τον ηχο. αν εισαι στην αρχη θα σου ελεγα μην ασχοληθεις καν με τα ηχεια. αν απλα τα θελεις για να ακους μουσικη τοτε μονο με το subwoofer 5040 αλλα και παλι τα ηχεια δεν μπορεις να τα δυναμωσεις αρκετα διοτι ειναι λιγα watt. επισης δεν εχουν clip led ωστε να σου δειχνει ποτε κλιπαρει το ηχειο. για να τελειωνω μην ξεχνας ομως οτι ειναι genelec και ειναι ολα προσεγμενα. ιδικα η καμπινα τους ειναι πολυ καλη. σε σχεση με εταιριες οπως KRK, Yamaha, Alesis, Prodipe, Maudio, Behringer, Mackie, ESI, Samson, Tanoy, Fostex, JBL, ειναι μακραν τα καλυτερα. στα ιδια χρηματα μπορεις να τσεκαρεις και τα Adam a3x αλλα εγω προσωπικα δεν συμπαθω τα ηχεια με ribbon tweter. παντως μου αρεσουν ποιο πολυ στον ηχο τα genelec 6010a απο τα focal cm40 επειδη ειναι πιο "τσιριχτα" στα high. πες για ποιο λογο ακριβως τα θελεις και για ποιο ειδος μουσικης και μπορω να σου πω περισοτερες λεπτομερειες. ( αργησα να σου απαντησω βεβαια 5 μηνες......τυχαια βρηκα το ποστ σου, λογικα θα εχεις παρει ηχεια)