Γ.Θεοφάνους

gdevelek είπε:
@peruvian

φίλε και ο τραγουδοποιός και ο "συνθέτης" όπως τον λές εσύ, συνθέτες είναι

σε άλλο χώρο κινούνται, και γράφουν έργα διαφορετικής πολυπλοκότητας και απήχησης

δεν παύουν όμως να είναι συνθέτες ΚΑΙ οι δύο

και σχετικά με τα μέτρα που τόσο μετράνε για σένα:

το "born in the usa" που σάρωσε τον πλανήτη ως τραγούδι όταν βγήκε, πόσα μέτρα και πόση πολυπλοκότητα έχει;

το "satisfaction"???

μήπως κοιτάς τα δέντρα και χάνεις το δάσος;
Mην αρπαζεσαι φιλε μου...

Αν θέλουμε να κρίνουμε ενα κομματι απο την εμπορικοτητα του τοτε έχεις δίκιο...

αλλα έτσι είμαστε ακομα σε λυκειακό επιπεδο και κάτω...

Αλλα εντάξει τωρα προκαλείς...αν θεωρείς το Satisfaction μεγάλο συνθετικο έργο τοτε......Σταματώ...Δεν υπάρχει λόγος για κουβέντα...

Μισό λεπτό. Έρχομαι κι εγω!

manosx είπε:
ibtl_2.gif

Εγω παντως εξακολουθω να μην εχω πειστει καθολου για τις ικανοτητες του εν λογω κυριου, κ μαλιστα βλεπω μια ταση απ τους υπερμαχους του να "βγαζουν απ τη μυγα ξιγκι" μπας κ τον εκτιμησει κ κανενας αλλος...

Ειναι λυπηρο σε ενα μουσικο σαιτ να ασχολουμαστε με <<τριχες>> του πενταγραμμου, κ να μην εμβαθυνουμε σε αλλα αντικειμενικα σοβαροτερα θεματα.

Νομίζω πως δεν θα έπρεπε να κριθεί σα μουσικός από τη συμμετοχή του σ ένα τηλεοπτικό σόου, ό,τι και αν σημαίνει αυτό!

Είναι απλά μια εκπομπή που έχει σα πρώτο σκοπό τη τηλεθέαση και

όχι την ανακάλυψη κάποιων ταλέντων (αυτή είναι η πρόφαση).

Πάνω σε αυτόν τον κανόνα λειτουργούν όλοι και όλα.

Επιλέχτηκαν για να "ανεβάσουν" την παραγωγή.

Σκέψου τι θα γινόταν αν στη θέση των τεσσάρων κριτών

κάθονταν αριστούχοι του Εθν. Ωδείου με σπουδές στο εξωτερικό κ.λ.π.

Τηλεθέαση 0, συμμετοχή μικρή, έσοδα ελάχιστα.

Ο Θεοφάνους παίζει σωστά τον ρόλο του κατα τη γνώμη μου.

Αν είναι καλός μουσικός... τι να πω... εγώ Motley Crue ακούω  ;D

Bullfrog είπε:
Νομίζω πως δεν θα έπρεπε να κριθεί σα μουσικός από τη συμμετοχή του σ ένα τηλεοπτικό σόου, ό,τι και αν σημαίνει αυτό!
κανείς εδώ δεν το κάνει αυτό ούτε καν το συζητά  ;)

απλά κοιτάμε πώς συμπεριφέρεται στην εκπομπή και ψάχνουμε να δούμε αν η αξία του ως μουσικός το δικαιολογεί

gdevelek είπε:
κανείς εδώ δεν το κάνει αυτό ούτε καν το συζητά   ;)

απλά κοιτάμε πώς συμπεριφέρεται στην εκπομπή και ψάχνουμε να δούμε αν η αξία του ως μουσικός το δικαιολογεί
Έυγε!!!

applause.gif
applause_line.jpg
applause.jpg
applause.jpg
applause.jpg

το ειδα το πρωι το θεμα

τελικα ισως να ειναι καλος και να εχει κανει πολλα

μερικα να ηταν αψογα στο ειδος

αλλα δεν ειναι και θεος σιγουρα

στην τελικη στην τελεοραση πανε αυτοι που δεν εχουν

κατι να κανουν το διαστημα αυτο

φυσικα ειναι και θεμα προβολης

για ακου και εσυ τοσο κοσμο και μετα πες μας για το πως

θα αντιμετωπισεις τον καθε ενα

σιγουρα δεν κρινουν με βαση ταλεντο

δεν ειναι ο θεος τελικα απλα ειναι ο γνωστος

αυτα

gdevelek είπε:
κανείς εδώ δεν το κάνει αυτό ούτε καν το συζητά   ;)

Γιατί η συμπεριφορά να υποδηλώνει - εμπεριέχει και μουσική αξία?

Πως συμπεριφέρεται ένας σπουδαίος μουσικός?

και τελος πάντων πως μετριέται αυτή η αξία?

Τα πραγματα ειναι πολυ απλα, σαν μουσικος μετραει αγρια, εχει διαπιστευτηρια, ομως η συμπεριφορα του στην ΤΒ ειναι σα κακιασμενη α.....φη.

Bullfrog είπε:

ε, αυτά ακριβώς γράφουμε εδώ... διάβασε/γράψε...  ;)

Μία κακή συμπεριφορά είναι κακή συμπεριφορά και όσο μεγάλη και να είναι η μουσική αξία κάποιου δεν τη δικαιολογεί

Άν θέλεις δικαιολογία καλύτερα να την αναζητήσεις στον οικονομικό τομέα. Ο άνθρωπος αυτός κάνει τη δουλειά του. Πληρώνεται για αυτή τη συμπεριφορά που εσύ δεν επικροτείς. Όπως πληρώνεται ένας μπράβος για να κάνει σαν μαντρόσκυλο. Άν σταματήσει μπορεί και να χάσει τη δουλίτσα. Η δουλειά του εκεί δεν είναι να ανακαλύψει κανένα ταλέντο. Eίναι να κάνει show. Νομίζω ότι αυτό σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με τη μουσική ιδιότητα του συγκεκριμένου ανθρώπου. Ίσως η μόνη σύνδεση ήταν το ότι τον βοήθησε να πιάσει αυτή τη δουλειά. Από εδώ και πέρα όμως είναι μόνο show. Τώρα, αν το show αυτό μας αρέσει ή όχι είναι άλλο ανέκδοτο

mediumswing είπε:
Πληρώνεται για αυτή τη συμπεριφορά που εσύ δεν επικροτείς.
ναι αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αν συμπεριφερόταν πιο ευγενικά θα τον έδιωχναν  ;)

"γράφουμε" όλοι μαζί bullfrog... έλεος με τις παρεξηγήσεις πια...

gdevelek είπε:
ναι αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αν συμπεριφερόταν πιο ευγενικά θα τον έδιωχναν  ;)
μην είσαι σίγουρος

αν πέσει η θεαματικότητα θα τον διώξουν

και τι μπορεί να κάνει αυτός γα να κρατάει ψηλά τη θεαματικότητα;

σε καμία περίπτωση δεν τον υποστηρίζω

αλλά έτσι είναι

Bullfrog είπε:

Κοιτα. Εγω δεν ξερω τον Θεοφάνους. Κατι "παλιοκαιρους", κατι "δεν εχει σιδερα η καρδια", κατι "φεγγαρι μου να ψαξεις να τον βρεις", τα γνωριζω αλλα μεχρι εκει. Τον βλεπω ομως στην τηλεόραση. Είτε άμεσα, είτε έμμεσα, μεταδιδει την εικόνα του καλλιτεχνη που δεν πρεπει να τον αμφισβητει κανεις. Ευλογα αναρωτιέται κανεις ποιος ειναι του λόγου του και τι υπόβαθρο έχει η θέση του. Προσωπικα λοιπον ηθελα τις γνωμες όσων ασχολουνται με το λαικο τραγουδι ή όσων γνωρίζουν γενικώς να πουν την γνωμη τους για το αν ο Θεοφάνους ειναι μια πολυ καλη περίπτωση του ελληνικου τραγουδιου. Τα βιντεάκια που εχουν μπει στο thread δεν τα γνωριζα. Δυστυχώς το να ψαξεις για δημιουργιες ενος ελληνα συνθετη ισοδυναμei με σουξεδοαποτελεσματα. Οποτε η συνδρομη μεσα απο το Noiz, με λιγότερο γνωστα -στο μη λαικοφιλο κοινο- τραγουδια, μου δινει μια πολυ καλυτερη εικονα. Τα σχόλια πολλών για το έργο του ήταν ακρως θετικά, με καποιες χλιαρες διαφωνιούλες.

Την συμπεριφορα του δεν θα την κρινω εδω, αλλα θα πω πως δε πιστευω οτι το παιζει κακιασμενος για τηλεθεαση. Δε το βρισκω λογικο να συμφωνει να χαλασει την εικόνα του με μια κονσερβα σοου, όταν μαλιστα δεν εχει καμια οικονομική αναγκη.

mediumswing είπε:
μην είσαι σίγουρος
είμαι σίγουρος, γιατί αν ήταν όπως λές, θα βάζανε άλλα άτομα αντί για γκαγκάκη και λεβέντη που να είναι κι αυτοί πιο οξείς

ο θεοφάνους συμπεριφέρεται έτσι γιατί είναι το φυσικό του, τόσο απλά

gdevelek είπε:
είμαι σίγουρος ότι δεν μπήκε τυχαία εκει!!!  ;)

Tthawth είπε:
Είτε άμεσα, είτε έμμεσα, μεταδιδει την εικόνα του καλλιτεχνη που δεν πρεπει να τον αμφισβητει κανεις.
όσες φορές βλέπω τηλεόραση, αυτή την εικόνα βλέπω να προσπαθούν να περάσουν όλοι. Από τον Πρετεντέρη και το Λαζόπουλο μέχρι τον Μαμαλάκη. Εσύ γιατί κόλησες με τον Θεοφάνους;

Δε το βρισκω λογικο να συμφωνει να χαλασει την εικόνα του με μια κονσερβα σοου, όταν μαλιστα δεν εχει καμια οικονομική αναγκη.
ίσως αυτός να διαφωνεί με αυτή την άποψη

gdevelek είπε:

Αυτό είναι λίγο τρομακτικό  :o

Το κακό πάντως δεν είναι να είσαι εριστικός ή απότομος. Θα έλεγα ότι καμιά φορά it comes with the job  ;D Το κακό είναι να το ΕΜΠΟΡΕΥΕΣΑΙ. Να εμπορεύεσαι δηλαδή ένα ελάττωμά σου.

Βιογραφικό Γ.Θ.

Συνθέτης λαικής μουσικής

Διευθυντής τζαζ ορχηστρας

Διαπομπευτής ατάλαντων ψωνάρων  ;D

Trending...

Νέα θέματα

Back