Funk

fusionakis

Ενεργό μέλος
Πόντοι
418
Είπα να ανοίξω ένα θέμα να μαζέψουμε ωραία βίντεο (κυρίως από συναυλίες) με θέμα το Funk... είτε σκληροπυρηνικό, είτε mainstream, είτε τίγκα στα πνευστά, είτε με τα σύνθια των 80's, οτιδήποτε. Ο λόγος απλός... όλες οι μουσικές έχουν τις ιδιαιτερότητές τους και τη μαγεία τους, όμως την καλοπέραση, το διαρκές κούνημα συνοδευόμενο από ένα ακατάσχετο χαμόγελο, και τη γενικότερη ανάταση που σου δίνει ένα καλό funk live, προσωπικά δεν τη συγκρίνω με τίποτα (και όσοι δεν το έχουν ζήσει, απλά κάντε το μόλις πάρετε πρέφα κάποιο καταξιωμένο - και όχι μόνο - όνομα να έρθει από τα μέρη μας). Για το τι απόλαυση είναι μια φανκ μπάντα που γκρουβάρει στο Θεό δε, τα λόγια είναι περιττά... Κάνω την αρχή:

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ΦΑΚ ΓΕΑ ΦΑΝΚ ΘΡΕΝΤ.

Πρωτον, λιγο Mother's Finest μιας και τους ακουγα παλι σημερα

Δευτερον, ας pluggαρω το παρακατω thread που εχω χρονια να ανανεωσω - μαλλον θα φαει ενα bump συντομα αν δεν το ξεχασω

http://www.noiz.gr/index.php?topic=176733.0

και Korg Triton, ειχαμε μαζεψει μερικα ωραια instrumental και σε αυτο το thread

http://www.noiz.gr/index.php?topic=176210.0

Το πρωτο ακουσα στην υπεροχη συλογη του Tommy Guerrero Another Late Night

Λυπάμαι που τελειώνει το thread εδώ αλλά δεν άντεξα:

Τι ωραια κομματια βαλατε και τι να πρωτοβαλει κανεις!

Eνα γκρουβατο new orleans funk:

Ban στον gvour γιατί βγήκε εκτός θέματος με το τελευταίο κομμάτι.  :-X

Για να το πάω αλλού τώρα, και να μιλήσω λίγο και στα σοβαρά, εγώ το μόνο πράγμα που βαριέμαι (αρκετά ομολογουμένως) στη φανκ δισκογραφία, είναι ότι πολύ μεγάλο μέρος αυτής περιλαμβάνει δίσκους στους οποίους τα μισά κομμάτια είναι τίγκα στην γκρούβα, και τα άλλα μισά είναι light soul μπαλάντες, τις περισσότερες φορές από γλυκανάλατες μέχρι αδιάφορες. Ευτυχώς όμως, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, και ακόμα καλύτερα για μας, αυτές έρχονται και πολύ συχνά από τα μέρη μας. Ιδού τι εστί slow κομμάτι για τους Milo Z... πάλι tight στο Θεό (και οι στίχοι γαμάνε παρεπιπτόντως).

Υ.Γ.: odis13 ό,τι καλό ξέρεις από Fred Wesley στείλε το αν δεν σου κάνει κόπο.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Fred time.  ;)

Τεραστιο δειγμα δουλειας του Wesley προερχεται απο τις μερες του με τον James Brown και μετα ως μελος της μπαντας του Maceo Parker στα early 90s (οπως καλη ωρα το αρχικο vid που ποσταρες).

Η σολο δουλεια του εχει βγαλει μερικα πολυ ωραια tunes, με προσωπικο αγαπημενο το

@odis13

Από JB's κάτι ξέρω, απλά ακόμα δεν τον έχω ψάξει ιδιαίτερα στα δικά του... Ωραία φάση τα κομμάτια (για αυτό κι έκανα το θρεντ, να γεμίσει είτε με τραγούδια που πιθανά κάποια να μην ξέρουμε, είτε με βίντεο καλής ποιότητας που δεν έχουμε δει - εγώ πχ όταν πρωτοβρήκα θυμάμαι το πρώτο του Maceo με Wesley και Pee Wee Ellis σε καλή ποιότητα στο YT έπαθα πλάκα).

Trending...

Νέα θέματα

Back