Funk Ήχος

S3nTiNeL

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Πως μπορεί να επιτευχτεί αυτός ο Funk ήχος της ρυθμικής κιθάρας που ακούγεται στο παρακάτω κομμάτι από το 1:11 και μετά;

Ξέρω ότι θέλει muting με το αριστερό χέρι αν πρόκειται για μπαρέ, αλλά αν δεν έχει μπαρέ κάποιο κομμάτι το muting με το δεξί ακούγεται αίσχος.

Υπάρχει κάποιο πετάλι η κάποια συγκεκριμμένη ρύθμιση στα EQualizer;

Μακάρι να μη χρειάζεται πετάλι αναγκαστικά, γιατί παίζω μόνο με software τύπου Guitar Rig κ.τ.λ.

Ευχαριστώ, σε όποιον μπει στον κόπο να ασχοληθεί!

Εχω την εντυπωση οτι ειναι muting με το χερι που παταει στην ταστιερα σε συνδιασμο με wah... ???

Aς μιλησουν ομως και οι πιο εμπειροι. ;)

neokosmi είπε:
Εχω την εντυπωση οτι ειναι muting με το χερι που παταει στην ταστιερα σε συνδιασμο με wah... ???
yeah!  ;)

Βασικά είναι σίγουρα wah και παίζει το mute να το κάνει με το αριστερό χέρι....δηλαδή να μην πατάει καλά πάνω στην ταστιέρα τη συγχορδία, απλά να ακουμπάει τις χορδές.

edit: το ίδιο είπα με τα παιδιά πρίν....σόρρυ.

Στο συγκεκριμένο κομμάτι που παρέθεσες, δεν αποκλείεται καθόλου να ακούμε και vst, αν κρίνω από τον ήχο.

Γενικώς πάντως για τέτοια ηχοχρώματα, you can't go wrong με strat στη θέση middle-bridge και muting με το αριστερό. Το wah δεν είναι δεσμευτικό.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας και ειδικά τον Jazz που με γλύτωσε από έξοδο που δεν μπορώ να κάνω αυτη τη στιγμή.

Είχα μια υποψία ότι το πετάλι δεν χρειαζότανε, γιατί το ίδιο στυλ ρυθμικής ακούγεται και σε Reggae κομμάτια, που δε νομίζω ότι χρησιμοποιούν Wah.

Ποιο VST βγάζει τόσο αληθινό ήχο;

υπαρχει γουα-γουα στο κομματι παντως...δεν ξερω αν υπαρχει γουα σε vst...

μιλάς για το ρυθμικό στο αριστερό κανάλι που δεν ακούγονται καν νότες αλλά μόνο mute με wah ή στο δεξί κανάλι που ακούγονται κοφτές συγχορδίες με chorus? γιατί αν πρόκειται για το πρώτο, δεν χρειάζεται να προβληματίζεσαι για ανοιχτές χορδές, μπαρέ κτλ, γιατί δεν παίζεις κάποια συγκεκριμένη συγχορδία, αλλά μόνο mutάρεις! ;)

if_it_is είπε:
μιλάς για το ρυθμικό στο αριστερό κανάλι που δεν ακούγονται καν νότες αλλά μόνο mute με wah ή στο δεξί κανάλι που ακούγονται κοφτές συγχορδίες με chorus? γιατί αν πρόκειται για το πρώτο, δεν χρειάζεται να προβληματίζεσαι για ανοιχτές χορδές, μπαρέ κτλ, γιατί δεν παίζεις κάποια συγκεκριμένη συγχορδία, αλλά μόνο mutάρεις! ;)
Για το κανάλι με το muted strumming μιλάω.

Υπάρχει κάποιο special setup στο EQ για να βγαίνει ο ήχος τόσο καμπάνα, γιατι εμένα μου βγαίνει λίγο αδύναμο το mute.

S3nTiNeL είπε:
Για το κανάλι με το muted strumming μιλάω.

Υπάρχει κάποιο special setup στο EQ για να βγαίνει ο ήχος τόσο καμπάνα, γιατι εμένα μου βγαίνει λίγο αδύναμο το mute.
Νομιζω οτι εχει να κανει με την χρηση του wah.

Αφου δεν μπορεις να παρεις αυτη τη στιγμη πεταλι και ψαχνεσαι μεσω υπολογιστη, ψαξε ισως υπαρχει κατι σαν AutoWah ή Envelope Filter, που δεν χρειαζεται foot controller, λειτουργει με την ενταση της εισοδου, δηλαδη ποσο δυνατα χτυπας τις χορδες. Οσο πιο δυνατα χτυπας, τοσο πιο "wah" κανει ;)

S3nTiNeL είπε:
Είχα μια υποψία ότι το πετάλι δεν χρειαζότανε, γιατί το ίδιο στυλ ρυθμικής ακούγεται και σε Reggae κομμάτια, που δε νομίζω ότι χρησιμοποιούν Wah.
Στη reggae χρησιμοποιούν και wah.

Σ αυτό που έχεις ποστάρει "υπάρχει εφέ" δεν είναι ξερή κιθάρα. Λέγοντας "δεν είναι δεσμευτικό" ο jazzjoker καταλαβαίνω οτι μιλάει γενικά και όχι για το συγκεκριμένο. 

παραμένοντας στο θέμα του funk ήχου, μπορεί κάποιος να μου πει τι εξοπλισμός χρειάζεται για το ρυθμικο παίξιμο κιθάρας στο Kiss and Tell (Bryan Ferry)?

αναφέρομαι σε εκείνον το "ξερό" "τενεκεδένιο"  ήχο π.χ. στο 0:52 και 0:56

Bryan Ferry - Kiss and Tell

WrTsXxx είπε:
Στη reggae χρησιμοποιούν και wah.

Σ αυτό που έχεις ποστάρει "υπάρχει εφέ" δεν είναι ξερή κιθάρα. Λέγοντας "δεν είναι δεσμευτικό" ο jazzjoker καταλαβαίνω οτι μιλάει γενικά και όχι για το συγκεκριμένο. 
+2112

(η reggae εχει πολλα κυλα wah)  ;)

gdevelek είπε:
παραμένοντας στο θέμα του funk ήχου, μπορεί κάποιος να μου πει τι εξοπλισμός χρειάζεται για το ρυθμικο παίξιμο κιθάρας στο Kiss and Tell (Bryan Ferry)?

αναφέρομαι σε εκείνον το "ξερό" "τενεκεδένιο"  ήχο π.χ. στο 0:52 και 0:56

Bryan Ferry - Kiss and Tell
Ο Johnny Marr παιζει σε αυτον τον δισκο (εχει γραψει και αρκετα κομματια μαζι με τον Ferry) και απο οτι θυμαμαι εκεινη την περιοδο επαιζε αποκλειστικα με strat & mesa boogie quad pre & power amps & ενα τερατωδες rack που του ειχε "μεινει" απο τις εποχες των The The  (Dunlop CryBaby wah, Eventide Harmonizer, Roland GP-8, T.C. Electronic 2290, Yamaha GEP50) το οποιο μολις βγηκε η BOSS GT5 το "εστειλε".

S3nTiNeL είπε:
Ποιο VST βγάζει τόσο αληθινό ήχο;
...δεν ξερω αν υπαρχει γουα σε vst...
Στο Guitar Rig, στη κατηγορία Funk&Soul υπάρχουν 2-3 έτοιμα presets και με autowah...άσε που μπορείς να φτιάξεις μόνος σου με τόσες ρυθμίσιμες παραμέτρους. Δοκίμασε το και μετά τα ξαναλέμε για "τόσο αληθινό ήχο" ;)

Superfunk είπε:
Ο Johnny Marr παιζει σε αυτον τον δισκο (εχει γραψει και αρκετα κομματια μαζι με τον Ferry) και απο οτι θυμαμαι εκεινη την περιοδο επαιζε αποκλειστικα με strat & mesa boogie quad pre & power amps & ενα τερατωδες rack που του ειχε "μεινει" απο τις εποχες των The The  (Dunlop CryBaby wah, Eventide Harmonizer, Roland GP-8, T.C. Electronic 2290, Yamaha GEP50) το οποιο μολις βγηκε η BOSS GT5 το "εστειλε".
ωραία, το θέμα μου είναι, αν σου ζητούσε κάποιος να αναπαράξεις αυτόν τον ήχο, τι εφέ θα θα χρησιμοποιούσες... ο παραπάνω εξοπλισμός βγάζει άπειρους ήχους πέρα από αυτόν που με ενδιαφέρει...

Superfunk είπε:
Strat στην.... καρεκλοθεση.. ;D (middle & neck) πεντακαθαρος ηχος με μειωμενα μεσαια & chorus.
αυτός είσαι!  ;D

Επισης ΤΟΝΟΥΣ compression.

Aκομα καλυτερα θα ηταν να κανεις αυτο που κανει ο Prince & ο Nile Rodgers δηλ.αποφυγη ενισχυτη και connect εγγραφη κατευθειαν στη κονσολλα μεσω ενος καλου studio compressor.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back