mtps είπε:
Γενικά δε μπορείς να κάνεις κομμάτια με τα νέα KORG, ακούγονται λεπτά και βρώμικα.
Μόνο το Trinity μου έκατσε καλά.
Εμένα το παραπάνω μου λέει ότι δεν είναι τα νέα Korg το πρόβλημα αλλά το γεγονός ότι εσύ πρσοωπικά αρέσκεσαι πιο πολύ στο παλιό ηχητικό στυλ των Korg (το οποίο όντως ήταν σε φάση "όγκος και του Θεού").
Τέσπα, για να βάλουμε κάποια θέματα σε σωστότερη βάση, τα νέα Korg δεν είναι καθόλου ίδια με τα παλιότερα ως προς τον ήχο αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι "βρώμικα" τα καινούρια. Το αντίθετο θα έλεγα, τα παλιότερα ήταν αρκετά δύσκολα να κάτσουν σε ένα band mix, ακριβώς λόγω του τεράστιου όγκου που πρέσβευε η Korg. Αν ήξερες τι έκανες βέβαια, έβγαζες υπέροχο αποτέλεσμα αλλά ο τότε ήχος ήταν περισσότερο εντυπωσιακός παρά καθαρός.
Και να μην ξεχνάμε ότι το Trinity ήταν πολύ ξεχωριστό μηχάνημα, με μηχανή σύνθεσης που δεν υπάρχει σε άλλο Korg και γενικώς ιδιαίτερη περίπτωση. Αν βάλουμε και τα προγενέστερα Korg στην εξίσωση (π.χ. M1, X5, N5, O1W) θα είναι πολύ πιο σωστή η σύγκριση.
Όσο για το δίλημμα του thread (να μην ξεχνιόμαστε), το X-50 είναι η χρυσή τομή ανάμεσα σε δυνατότητες, ήχο και τιμή. Το MM6 είναι ελάχιστα φτηνότερο και πολύ χειρότερο από δυνατότητες (για την ακρίβεια είναι απαράδεκτο σε αυτό τον τομέα) και το MO6 πάει σε άλλη κατηγορία τιμής και ποιότητας. Προφανώς και είναι προτιμότερο το MO6 αν μπορεί κανείς να δώσει τα επιπλέον φράγκα, στα φτηνά όμως το X-50 είναι για μένα το ιδανικό σύνολο.