Φτηνό E-Drum σετ για ηχογράφηση στο PC

degdekis

Μέλος
Πόντοι
38
Καλησπέρα!

Όπως λέει και το θέμα, ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα φτηνό σετ ηλεκτρ.  τύμπανα

γιατί βαρέθηκα να γράφω με το ποντίκι στη cubase. Χρησιμοποιώ Steven Slate Drums για τους ήχους, και έχω μία emu 202 για κάρτα. Θέλω να παίζω τα θέματα στα κομμάτια μου παίρνοντας ηχους απο το πρόγραμμα αυτό. Οπότε χρειάζομαι ένα σετ, φτηνό, να κάνει τη δουλειά και να μην έχει προβλήματα συμβατότητας. Σιγουρα μετά θα χρειαστώ και τη βοήθειά σας για να το συνδέσω και να το συγχρονίσω με το software αλλα αυτό είναι μία άλλη κουβέντα.

ΥΓ μάλλον θα χρειαστώ και καινούρια κάρτα που να έχει midi in, έτσι?

ΥΓ 2 αν υπάρχει κάποιοι αντίστοιχο θέμα στειλτε με εκεί. Εγώ με την αναζήτηση που έκανα δεν βρήκα κάτι που να με καλύπτει + την εξέλιξη της αγοράς στο σήμερα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Kαλησπερα,εαν δεν εχεις μεγαλες απαιτησεις choke/διπλους ηχους,δεν παιζεις πολυ γρηγορα και εχεις διαθεση να καθεσαι μετα και να διορθωνεις καποια χτυπηματα που μπορει να μην εχει πιασει,μπορεις με οποιοδηποτε φτηνο σετακι + κατι τετοιο http://www.thomann.de/gr/alesis_trigger_io.htm να γραφεις την βαση σου.

Επισης εαν δεν εχεις καρτα με midi μπορεις να αγορασεις ενα midi interface http://www.thomann.de/gr/thomann_midi_usb_1x1.htm και να κανεις τη δουλεια σου.

Αυτη ειναι μια πολυ φτηνη λυση και προφανως εχει(αρκετα) μειονεκτηματα.

Εαν εχεις μεγαλυτερο μπατζετ μπορεις να πας για ενα ακριβοτερο σετ με πολυ περισσοτερες δυνατοτητες.

Δηλαδή παίρνεις τα χτυπήματα απο το ντραμ σετ, παιρνάει απο το τρίγκερ για ήχους και πάει με το καλώδιο στο daw? Για ποιό λόγο να πάρεις το τρίγκερ αν έχεις ένα πρόγραμμα με ήχους όπως αυτό που χρησιμοποιώ? Σορυ μπορεί να μην καταλαβαίνω αλλά είμαι και άσχετος.. Α και φυσικά δεν έχω πρόβλημα να διορθώνω χτυπήματα, αφού εδώ καθομαι και τα γράφω όλα χτύπημα χτύπημα στο cubase...

Να πεταξω μια ιδεα που μουχει περασει και μενα απτο μυαλο μηπως και βοηθησει...Λογικα θα κανεις τη δουλεια σου και με κατι σαν αυτο http://www.thomann.de/gr/jammin_pro_pd_12.htm αν εχεις προβλημα χωρου, μπατζετ, τεχνικης κλπ.

Tι είναι τούτο πάλι?

Οχι...πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορεί κάποιος να παίξει τύμπανα εκει πάνω...

Χρειάζομαι ένα σετ ηλεκτρονικά τύμπανα που (προφανώς μέσω midi out)  να μπορούν να διαβάζουν τους ήχους του Steven Slate drums. Να το διασκεδάζουμε και λίγο το πράγμα. Εντάξει στα δικά μου κομμάτια νομίζω το80% των ρυθμών μπορώ να τα παίξω.

Φίλε έχω τα μιλένιουμ και θα σου πώ καλύτερα γράψε με το χέρι τα midi τύμπανα γιατί πάνω από 5-6 μέρες δεν θα κρατήσουν οι δυναμικές. Δεν αξίζουν με την καμία. Θα χτυπάς με όλη σου τη δύναμη και δεν θα ακούγεται τίποτα. Ή πάρε ακριβά ή γράφτα με το χέρι.

Ξεθάβω το παλίό αυτό θέμα που είχα ανεβάσει παλιότερα καθώς τελικά μάλλον θα το χρειαστώ το σετ πιο γρήγορα απο όσο νόμιζα και για καμιά πρόβα στο σπίτι (γκαράζ). Αλλά μιας που θα πάρω κάτι για πρόβα, και θα τα έχω που θα τα έχω, θα ήθελα να μπορώ να βάλω τον ντράμερ εκεί και να γράψει στο cubase μέσω steven slate drums ένα αξιοπρεπές drumming. Βλέπω αυτό το σετ

http://www.midiclub.gr/pegasus/products01/show00.php?code=3002626&pcode=SHOW_PROD3002626

που λέει ότι έχει και USB-MIDI output. Αυτό σημαίνει ότι κάνει για τη δουλειά που το θέλω?

Παρακαλώ φίλοι ντράμερ...τα φώτα σας....

Λογικά γίνεται από τα γραφόμενα, δηλαδή στέλνει μέσω USB > MIDI note numbers.

Αλλά καλού κακού κατέβασε και το manual απο το site της ALESIS να δεις ακριβώς τι γίνεται, ειδικά με το note number assign.

Tι είναι το note number assign και τί πρέπει να γράφει στο μάνιουαλ περι αυτού για να παίζει αυτό που θελω? Σε videos στο youtube πάντως το είδα να συνεργάζεται με addictive αρα κάνει. Επίσης όταν με το καλό...θα χρειαστώ βοήθεια για να στηθεί το σύστημα αυτό...καθε βοήθεια δεκτή... ::)

οχι ρε συ!

τύμπανα θέλουμε να κάνουμε και πρόβα κανονικά

τι είναι αυτά τα τουμπερλέκια? ;D ;D ;D

λογικά γίνεται αλλά δεν ξέρω τι επιπλοκές θα έχουμε με το εκάστοτε πρόγραμμα για τύμπανα

τι παίζει με το μαπινκ κτλπ. θέλει ένα προγραμματισμό, ένα στήσιμο για το οποίο δεν έχω ιδέα καμία. υπάρχει κανένα βίντεο που να βοηθάει σε αυτά τα θέματα?

Το note number assign είναι η ανάθεση του κάθε pad σε διαφορετικό midi note number (midi νότα).

Με άλλα λόγια μπορεί να θες να αλλάξεις την midi νότα της μπότας από C2 σε B1 (άλλο ήχο) κλπ για κάποιον λόγο, επειδή π.χ. δεν μπορεί να αλλάξει στο VST πρόγραμμα που θα χρησιμοποιήσεις στο PC. Σου το λέω γιατί έχει συμβεί στο παρελθόν, δεν θυμάμαι με ποιό μοντέλο vs VST.

Διαφορετκά θα πρέπει να κάνεις μετά την εγγραφή edit, κοινώς ξέχασέ το αφού μιλάμε για real time.

Εάν το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιήσεις έχει δυνατότητα κατασκευής ή διαμόρφωσης δικού σου drum map, τότε είσαι εντάξει.

Κατέβασε το manual και δες πριν κάνεις οτιδήποτε. Το manual θα σου πει την αλήθεια. Διαφορετικά ρώτησε κάποιον που το γνωρίζει καλά το μηχάνημα, π.χ. επίσημο εισαγωγέα.

Kοίτα, στη cubase sx που χρησιμοποιώ σαν πλατφόρμα, μπορείς να φτιάξεις το drum map σου. Αυτό εννοείς? Μπορείς στο drum editor να αλλάξεις τη νότα Β σε F πχ στη μπότα. Είμαστε οκ?

Τώρα απο κει και πέρα πως συγχρονίζονται αυτά μεταξύ τους δεν έχω ιδέα...Υπάρχει στις προδιαγραφές - βιβλίο χρήστη κάποιο είδος  αντιστοιχίας ήχου-νότας που πρέπει να προσαρμόσω στο drum editor για να δουλέψει σωστά? Μου δίνει δηλαδή ο κατασκευαστής τις νοτες για κάθε ήχο?

Και κάτι άλλο. Η κάρτα μου δεν έχει midi. Τι συσκευή χρειάζομαι για να δουλέψει? Φαντάζομαι ότι είναι κάτι που παει ανεξάρτητα με την κάρτα ήχου και κουμπώνει πάνω στη μητρική σαν έξτρα κάρτα, έτσι?

Eπίσεις βρήκα και αυτό

http://www.frontendaudio.com/Alesis-DM6-and-Steven-Slate-Drums-p/fea0028.htm

Αρα μάλλον συνεργάζονται για να τα πουλάνε πακέτο...

degdekis είπε:
Kοίτα, στη cubase sx που χρησιμοποιώ σαν πλατφόρμα, μπορείς να φτιάξεις το drum map σου. Αυτό εννοείς? Μπορείς στο drum editor να αλλάξεις τη νότα Β σε F πχ στη μπότα. Είμαστε οκ?
Εκ των υστέρων, ναί μπορείς να κάνεις ότι θες, συμπεριλαμβανομένου note transposition.Σημείωση, δεν αναφερόμουν στο Cubase αλλά σε τυχόν VST. Θεώρησα ότι σε ενδιαφέρει η χρήση - συνδεσμολογία real time με χρήση κάποιου VST, οι περισσότεροι συνήθως αυτό θέλουν (VST και όχι τους ήχους της κάρτας).

Τώρα απο κει και πέρα πως συγχρονίζονται αυτά μεταξύ τους δεν έχω ιδέα...Υπάρχει στις προδιαγραφές - βιβλίο χρήστη κάποιο είδος  αντιστοιχίας ήχου-νότας που πρέπει να προσαρμόσω στο drum editor για να δουλέψει σωστά? Μου δίνει δηλαδή ο κατασκευαστής τις νοτες για κάθε ήχο?
Λογικά πρέπει να τα αναφέρει το manual, δηλαδή την αντιστοιχία pad > midi note number.

Και κάτι άλλο. Η κάρτα μου δεν έχει midi. Τι συσκευή χρειάζομαι για να δουλέψει? Φαντάζομαι ότι είναι κάτι που παει ανεξάρτητα με την κάρτα ήχου και κουμπώνει πάνω στη μητρική σαν έξτρα κάρτα, έτσι?
Απ'ότι είδα στα γρήγορα, το συγκεκριμένο έχει USB που λογικά σημαίνει ότι εκτελεί και καθήκοντα USB to Midi. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστείς κάποιο διασυνδετικό (interface) αφού θα το συνδέσεις κατευθείαν στο USB port του υπολογιστή σου.

Eπίσεις βρήκα και αυτό

http://www.frontendaudio.com/Alesis-DM6-and-Steven-Slate-Drums-p/fea0028.htm

Αρα μάλλον συνεργάζονται για να τα πουλάνε πακέτο...
Δεν το γνωρίζω.
Επαναλαμβάνω...

Κατέβασε το manual και δες πριν κάνεις οτιδήποτε. Το manual θα σου πει την αλήθεια. Διαφορετικά ρώτησε κάποιον που το γνωρίζει καλά το μηχάνημα, π.χ. επίσημο εισαγωγέα.

Φυσικά και με ενδιαφέρει η χρήση - συνδεσμολογία real time με χρήση κάποιου VST. Το vst που κυρίως χρησιμοποιώ είναι το steven slate drums. Γιατί όταν δουλεύεις συνδέοντας ένα edrum set και παίρνεις τους ήχους απο ένα πρόγραμμα δεν καταγράφονται χτυπήματα στο drum editor του daw σου? Θέλω να πω πως αν εκει που έχω βαρέσει μπότα ακούω....καναρίνια, δεν μπορώ να πάω στο drum editor και να πάρω όλες τις μπότες μου πχ και να τις μεταφέρω στη γραμμή που θα ακούγονται σαν μπότες? Ή να βάλω τη σωστή νότα που χρειάζεται για να ακουστεί σαν μπότα?

Για τις υπόλλοιπες απορίες μου μάλλον έχεις απόλυτο δίκιο, πρέπει να κατεβάσω το μανιουαλ. Σορυ που ρωτάω πολλά απλά δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα. (κιθαρίστας γαρ...)

Επειδή φαντάστηκα πως θα ήθελες, αργά ή γρήγορα, να δουλέψεις με ήχους από κάποιο VST ίσως και σε real time, γι'αυτό σου είπα να κοιτάξεις το manual ή/και το manual.

Εάν δεν σου επιτρέπει το όργανο να αναθέσεις διαφορετικά midi note number για κάθε pad ξεχωριστά προς το Midi Out (USB), θα πρέπει να το κάνεις από το VST. Με άλλα λόγια θα πρέπει στο VST να κατασκευάσεις δικό(ά) σου - user drum map, με τους ήχους της αρεσκείας σου στις θέσεις (midi note numbers) που θες εσύ. Δεν γνωρίζω εάν το VST που λες έχει αυτή τη δυνατότητα.

Τουλάχιστον ένα από τα δύο θα πρέπει να διαθέτει αυτή τη δυνατότητα.

Συγγνώμη δεν μπορώ να σε βοηθήσω καθώς δεν γνωρίζω καθόλου το συγκεκριμένο Drum Set.

Ίσως σε βοηθήσει πολύ καλύτερα κάποιος άλλος που το έχει δουλέψει και γνωρίζει αυτή τη λεπτομέρεια.

Μανώλης Χναράκης είπε:
Με άλλα λόγια θα πρέπει στο VST να κατασκευάσεις δικό(ά) σου - user drum map, με τους ήχους της αρεσκείας σου στις θέσεις (midi note numbers) που θες εσύ.

Συγγνώμη δεν μπορώ να σε βοηθήσω καθώς δεν γνωρίζω καθόλου το συγκεκριμένο Drum Set.

Ίσως σε βοηθήσει πολύ καλύτερα κάποιος άλλος που το έχει δουλέψει και γνωρίζει αυτή τη λεπτομέρεια.
και εγώ έτσι πιστεύω...πρέπει να γίνεται μέσω του προγράμματος αν έχω καταλάβει καλά. Πχ παλιά έγραφα με addictive. Οταν πήρα το Steven Slate, βάζω να ακούσω τα κομμάτια μου και ενώ κάποια μέρη του σετ αναπαράγονταν σωστά, κάποια άλλά όχι. Τότε αυτά που δεν μου άρεσαν, τα έπαιρνα και τα μετέφερα εκεί που ακούγονταν σωστά, ονόμαζα τη γραμμή όπως πρέπει (kick και όχι....τρίγωνο πχ...), τα έβαζα στη σειρά και προχωρούσα σώζοντας όλο αυτό με ένα νέο όνομα drum map.

Εκτιμώ τη βοήθειά σου φίλε μου ιδιαίτερα.

http://www.manualslib.com/manual/78406/Alesis-Alesis-Dm6.html#manual

Το διάβασα αλλά δεν κατάλαβα πως γίνεται ο συγχρονισμός του προγράμματος με το μηχάνημα. Το μόνο που κατάλαβα είναι ότι συνδέεται με ένα κλασσικό usb καλώδιο, για να γίνει όλο αυτο... ???

degdekis είπε:
Εκτιμώ τη βοήθειά σου φίλε μου ιδιαίτερα.
Δεν κάνει τίποτα.  :)

Όχι άλλα manual, please!!!  ;D

Το διάβασα αλλά δεν κατάλαβα πως γίνεται ο συγχρονισμός του προγράμματος με το μηχάνημα. Το μόνο που κατάλαβα είναι ότι συνδέεται με ένα κλασσικό usb καλώδιο, για να γίνει όλο αυτο... ???
Ακριβώς, τα υπόλοιπα είναι καθαρά θέμα ρυθμίσεων που σου επιτρέπει ο εγκέφαλος ή/καί το VST.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back