Φτιάξτε τα πάντα με ΑΙ

Και αυτή την Αθήνα να μην την χωνεύω στο γυαλί με καμία παναγία... φταίνε αυτοί που την κινηματογραφούν φταίει η ίδια η πόλη δεν ξέρω, δεν γράφει στο γυαλί για καμία απολύτως καλλιτεχνική χρήση, μόνο ντοκιμαντέρ για πρεζάκια

Κάποιοι φίλοι, πήγαν στους Παξούς για διακοπές. Νόμιζαν ότι θα δουν τις εικόνες, και θα συναντήσουν την ατμόσφαιρα που "έγραψε" ο Παπακαλιάτης στο "Μαέστρο" του. Όχι όμως. Επί τη ευκαιρία, ο Παπακαλιάτης έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και στο να κινηματογραφεί την Αθήνα, αλλά ξέρεις τι γίνεται τώρα, ότι το να δείχνουμε την ασχήμια της ματιάς μας και του εγκεφάλου μας, περνιέται για τέχνη από το 1940 και μετά.

Η απάντηση στην ερώτησή σου είναι λοιπόν ότι φταίνε αυτοί που κινηματογραφούν (καλά, δεν μπαίνω καν στο κόπο να εξηγήσω γιατί είναι μαλάκας αυτός που έφτιαξε το βίντεο), όχι ότι είναι υποχρεωμένοι να δείχνουν μία "ωραία" Αθήνα, αλλά εν' πάσει περιπτώσει ας μην δείχνουν το δρόμο λες και βλέπουμε τηλεοπτική μετάδοση τροχαίου ατυχήματος σε βραδυνό δελτίο ειδήσεων.

Επειδή βγάζω πολλές φωτογραφίες outdoors, παλιά έκανα και videos.
Κάθε πόλη της Ελλάδος, όχι μόνο η Αθηνα, είναι σε άθλια χάλια.
Σωστό καδράρισμα, color correction.....και το έχείς το κλικ.....σε περιοχές που αν τις φωτογράφιζα "κανονικά" (ειδικά τι γίνεται δίπλα μου, και πίσω από τον φακο μου....), θα νόμιζες ότι ήσουν στην Τεχεράνη......μπα ούτε καν......ακόμα χειρότερα.

....Και σε συνέχεια του παραπάνω, και σορρυ για το off topic , εν μέρει, αλλά δεν είναι μόνο δύσκολο να καδραρεις σωστά, έχεις να αντιμετωπίσεις και τους ηλίθιους.
Κάθε φορά που σηκώνω την κάμερα, ναι ξέρω δεν είναι κινητό, είναι dslr με τηλεφακό....και γεννά περιέργεια... αλλά enough is enough.
Είναι και το μοντέλο, που δεν είναι το συνηθισμένο κορίτσι που σηκώνει το κινητό για σέλφι...
Σταματάει και σε κοιτάει ο κάθε πικραμένος, ακούς σχόλια...
Το αποκορύφωμα χθες σε μια μαρίνα του φούτσου, άσχετα που εγώ θα την κάνω να φανεί κυανή ακτή ,περνάει ένας......τελευταίος (ναι είμαι ρατσιστής)....ο οποίος ούτε μου συστήθηκε (π.χ security), ούτε τίποτα.
Ακολουθεί διάλογος:
-Ξέρεις ότι για να βγάλεις εδώ φώτο θες άδεια, μου λέει.
-Πες μου που παω να βγάλω άδεια ,του λέω, τότε.
-Εκεί (μου δείχνει ένα κτίριο) , αλλα λείπει ο προϊστάμενος σήμερα, μου λέει.
-Τότε παράτα με ,του λέω, θα την βγάλω αναδρομικά αύριο, τράβα στη δουλειά σου.
-Εγώ γιαβρούμ (αυτολεξεί) ,μου λέει, απλώς στο είπα...μην γίνεσαι επιθετικός.
Με συγκρατήσει η φωτογραφιζόμενη, απο να του δείξω τι σημαίνει....επιθετικός.
Πραγματικά δύσκολο έργο το out doors shooting.

Last edited:
Τον "είχες" δηλαδή?
Με το ένα χέρι δεμένο, και το άλλο να κρατάει την κάμερα 😜.
Αλλά δεν εννοώ να παίζαμε μπάτσες.
Καμία άδεια δεν χρειαζόταν, καμία ελεγκτική αρμοδιότητα δεν είχε.....και κανείς δεν του ρώτησε τη γνώμη του.
Να πει τη λαλακία του ήθελε....όπως δεκάδες άλλοι....κάθε φορά.

Και για να γίνουμε ξανά on topic, αυτά είναι τα καλά του AI.
Βγάζεις μια studio photo, τη ρίχνεις στο AI, σου κάνει remove το background, σου κοτσάρει μια μαρίνα από πίσω, και γλιτώνεις τις κουβέντες με βλαμμένους....

Last edited:
Και για να γίνουμε ξανά on topic, αυτά είναι τα καλά του AI.
Βγάζεις μια studio photo, τη ρίχνεις στο AI, σου κάνει remove το background, σου κοτσάρει μια μαρίνα από πίσω, και γλιτώνεις τις κουβέντες με βλαμμένους....
Αυτά τα κάνει το Photoshop…το ΑΙ δεν μπορείς να φανταστείς τί κάνει…χωρίς να του δώσεις φωτογραφία! Ή πλάκα είναι ότι τους τελευταίους 2-3 μήνες παίζω με τα ΑΙ image-video generation, και έχει μεγάλη πλάκα να δίνεις το ίδιο δεδομένο σε διαφορετικά apps!

Αν το δούμε πιο φιλοσοφικά, αυτό που κάνουμε γρήγορα με το ΑΙ ή αυτό που κάνει το ΑΙ για εμάς δεν είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που κάνουμε συνήθως: ανακατεύουμε γνώσεις, ιδέες και εμπειρίες που ήδη έχουμε από τη μουσική που ήδη υπήρξε.

Έτσι κι αλλιώς η μουσική είναι μια τέχνη που έχουμε ανάγκη όλοι. Δεν ξεκίνησε από πτυχιούχους κονσερβατουάρ, ξεκίνησε από την ανάγκη έκφρασης. Νομίζω λοιπόν ότι το ΑΙ θα βοηθήσει πολύ περισσότερους ανθρώπους να εκφραστούν.

Στον αντίποδα, περιμένω ότι σε όλους πλέον τους τομείς της ζωής σύντομα θα συμβεί ότι συνέβη πριν 20 χρόνια με το σκάκι. Το AI θα μας ξεπεράσει. Ακόμη και στη μουσική, ακόμη και στην ποίηση.

Αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα σταματήσουμε να δημιουργούμε μουσική, όπως δε σταματήσαμε να
Καμία σχέση. Οι άνθρωποι είναι εικόνα Θεού δηλαδή Δημιουργοί Νοες. Μπορούν να δημιουργήσουν πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ μέσα από την φαντασία τους.Η ΑΙ απλά αναπαράγει πράγματα που υπάρχουν ήδη.Γιαυτο δεν θα μπορέσει ποτέ να γράψει τραγούδια ύμνους πάρα μόνο βαρετά αναμάσηματα .

Και εγώ πιστεύω ότι υπάρχει παρθενογένεση σε όλους τους τομείς επιστήμες και τέχνες, αλλιώς δεν θα είχε υπάρξει ποτέ πρόοδος, μια σειρά από παρθενογενέσεις μας φέρνουν από τη προϊστορία στο ΑΙ. Δεν είμαι βέβαιος όμως ότι το ΑΙ δεν θα μπορέσει να φτιάξει κάτι από το τίποτα, μπορεί να μην μπορεί τώρα αλλά μπορεί να μπορέσει

Παιδιά, αυτά τα μοντέλα, δεν φτιάχτηκαν για να "μα1ακ1ζ0ντ@ι" διάφοροι φτιάχνοντας ανουσιουργήματα, αλλά ως εργαλεία έρευνας και παραγωγής έργου. Η τρέχουσα χρήση που γίνεται μου θυμίζει τα πρώτα χρόνια του Photoshop που το βάζανε όλοι για να προσθέσουν μία σκιά στην εικόνα.

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back