Φτιάξτε τα πάντα με ΑΙ

Είδα μία εκπομπή στη TV, musicology λέγεται και είχαν 5-6 μουσικούς με ακουστικά και τους έβαζαν tracks καλλιτεχνών και tracks που δημιούργησε το AI... Έπρεπε να πουν ποια θεωρούν ότι είναι δημιουργήματα τεχνητής νοημοσύνης και ποια είναι ανθρώπινα δημιουργήματα. Οι περισσότεροι έκαναν λάθη... :(

Και τι εγινε , marketing ειναι, μπορει να μην το καταλαβαν με την πρωτη και να το καταλαβαιναν με 2-3 ακουσματα, ΑΙ hype.

Κάποια πολύ περίπλοκα ακορντα μπορεί να μη τα βρει ακριβως και να σου τα αποδώσει στην πιο απλή μορφή τους. Αρμονίες τις αυτοσχεδιάζει εκτός αν τις ορίσεις στο prompt ή αν υπάρχουν ήδη στο πρωτότυπο αρχείο ήχου που θα του ανεβάσεις. Δεν σημαίνει ότι τα πετυχαίνει όλα πάντα. Μπορεί να χρειαστεί να ξοδέψεις καμία 100στη credits (στο pro plan σου δίνει 2.500- 3.000 credits κάθε μήνα και είναι αρκετά και για πειραματισμούς)

Δηλαδη χασιμο χρονου και με το αζημιωτο!

Δηλαδη χασιμο χρονου και με το αζημιωτο!
Προσωπικά δεν το θεωρώ χάσιμο χρόνου. Είναι σαν να συνεργάζομαι με έναν συνεργάτη co-composer. Εγώ γράφω την μουσική και τους στίχους και εγώ παίρνω τις τελικές αποφάσεις. Το AI κανει / με βοηθάει στην ενορχήστρωση και στην επιλογή οργάνων. Πάνω σε αυτά προσθέτω και εγώ. Καποιες φορές προσφέρει και ιδέες. Γενικά, το αντιμετωπίζω ως εργαλείο δημιουργίας.

Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία της δημιουργίας είναι μια προσωπική διαδικασία. Κατανοώ απόλυτα τους ενδιασμούς και την ανησυχία που μπορεί να έχει κανείς με αυτές τις εξελίξεις.

Κατανοώ απόλυτα τους ενδιασμούς και την ανησυχία που μπορεί να έχει κανείς με αυτές τις εξελίξεις.
Εγώ έχω ξαναζήσει κάτι παρόμοιο το 1990. όταν βγήκε το Photoshop....δείτε που είναι τώρα!

Εγώ έχω ξαναζήσει κάτι παρόμοιο το 1990. όταν βγήκε το Photoshop....δείτε που είναι τώρα!
Πολυ ενθουσιασμένος ακούγεσαι...έχει γούστο να ξεκίνησε και το photoshop να οδηγεί κανένα αυτοκίνητο.

Πολυ ενθουσιασμένος ακούγεσαι...έχει γούστο να ξεκίνησε και το photoshop να οδηγεί κανένα αυτοκίνητο.
Θεωρώ ότι αυτή η γενιά (δημιουργικών) είναι πολύ τυχερή....Το καινούργιο photoshop και η ΑΙ...είναι ότι καλύτερο έχω δεί τα 40 χρόνια υπηρεσίας που έχω....

Θεωρώ ότι αυτή η γενιά (δημιουργικών) είναι πολύ τυχερή....Το καινούργιο photoshop και η ΑΙ...είναι ότι καλύτερο έχω δεί τα 40 χρόνια υπηρεσίας που έχω....
Μακριά απο τον δρόμο να το κρατήσετε και ότι θέλετε κάντε.😀
Πως σου φαίνεται το ότι με ελάχιστες πλέον γνώσεις μπορώ να κάνω ότι και εσύ,εκμηδενίζοντας τα 40 χρόνια προυπηρεσίας που έχεις?

Μακριά απο τον δρόμο να το κρατήσετε και ότι θέλετε κάντε.😀
Πως σου φαίνεται το ότι με ελάχιστες πλέον γνώσεις μπορώ να κάνω ότι και εσύ,εκμηδενίζοντας τα 40 χρόνια προυπηρεσίας που έχεις?
Μου φαίνεται ότι δεν μπορείς να κάνεις ότι και εγώ...απλά εγώ, έχω εσένα για φτηνά χέρια εργασίας :cool: 40 χρόνια δεν εκμηδενίζονται νέος!!!!

...Εικόνα το έκανα,να μπώ λέει σε ταξί με AI οδήγηση που πηγαίνει με 180 στην εθνική,να κοιτάξω απο το πίσω κάθισμα το κατράν και να δώ το Photoshop ανοικτό με ένα άσπρο παραθυράκι που έχει ένα κόκκινο x η κανένα θαυμαστικό πάνω.
Θα ανοίξω την πόρτα και θα περάσω με βαρελάκια απο τα διόδια.

Μου φαίνεται ότι δεν μπορείς να κάνεις ότι και εγώ...απλά εγώ, έχω εσένα για φτηνά χέρια εργασίας :cool:
Αυτό δέν το ξέρεις σίγουρα,απλά υποθέτης,αλλά εγώ ξέρω σίγουρα,οτί σε λίγο καιρό αυτό που κάνεις,θα το βρίσκουν/κάνουν πιο εύκολα αυτοί που τους το παρέχεις,οπότε και χέρια δέν θα έχεις και δέν θα είσαι πλέον απαραίτητος.;)

Αυτό δέν το ξέρεις σίγουρα,απλά υποθέτης,αλλά εγώ ξέρω σίγουρα,οτί σε λίγο καιρό αυτό που κάνεις,θα το βρίσκουν/κάνουν πιο εύκολα αυτοί που τους το παρέχεις,οπότε και χέρια δέν θα έχεις και δέν θα είσαι πλέον απαραίτητος.;)
1) Δεν με νοιάζει, είμαι έτοιμος για σύνταξη. Ήμουν καλός με το επάγγελμα και εκείνο μου φέρθηκε καλά.
2) Δεν υποθέτης (δεν βάζεις υπόθετο!!!) αλλά υποθέτεις!. Όσο οι νέοι δεν ξέρουν ορθογραφία, δεν φοβάμαι τίποτα! 😀
3) Εάν ξέρεις σίγουρα...πες μου και τα νούμερα της Πέμπτης του Joker. Με τη τεχνολογία, κανένας μας δεν ξέρει!. Έχω πεί κάνα 2 φορές στο παρελθόν..."Αυτό...θα το δουν τα παιδιά μας..." Και όχι μόνο το είδαμε εμείς, αλλά ξεπεράστηκε κιόλας...οπότε δεν το παίζω πια μάγκας με σιγουράκια και προβλέψεις!
4) Αυτό που κάνω, είναι να μαθαίνω τους νέους να σκέφτονται (δύσκολο...). Τα εργαλεία, έρχονται δεύτερα.

Μπορεί εσύ να πρόλαβες να βγεις στη σύνταξη αλλά οι τέχνες που έχουν αν κάνουν με την εικόνα είναι πια στα χέρια του λαού, μόνο η μουσική θα αποδειχτεί δύσκολο κάστρο για το ΑΙ

Νομίζω ότι μπερδεύετε τα εργαλεία με την ικανότητα και το ταλέντο. Οι καλοί ΠΑΝΤΑ έκαναν καλές εικόνες και μουσική, οι μέτριοι μέτριες και οι κακοί κακές. Έχει ο μπαξές για όλους!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back