Fret Job σε LES PAUL Θεσσαλονικη

pureanalog

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Παιδιά έχει κάνει κανείς πρόσφατα αλλαγή τάστων ή γενικά δουλειά στα τάστα του πρόσφατα κάπου Θεσσαλονίκη;

Έκανα αλλαγή τάστων στην Gibson μου σε γνωστό μουσικό κατάστημα στη Θεσσαλονίκη και δυστυχώς την παρέλαβα σε κάκιστη κατάσταση (τασταρει παντου) και με κομμάτι από το βερνίκι να λείπει και κανα 3 σημάδια στο λαιμό. Την πρόσεχα πάρα πολύ και αυτά ήταν τα 3 πρώτα σοβαρά σημαδάκια της κιθάρας από καινούρια.

Έχει κανείς να προτείνει κάποιον που θα μπορούσε τώρα να μαζέψει τα ασυμάζευτα του άλλου και να κάνει αδιαμφισβήτατα καλή δουλειά.

Θα μου προτείνατε να πάω κατευθείαν εξωτερικό για PLEK ; Έχω βρεί ότι με περίπου 200-220 με τα μεταφορικά μπορώ να έχω πλήρη επεξεργασία των τάστων μου με PLEK. Είχα PLEK κιθαρα και ειχε το καλυτερο playability που εχω νιωσει. Ωστόσο ήταν custom shop les paul.

Σε κάποιο προηγούμενο θέμα κάποιοι ήταν υπέρμαχοι το να πηγαίνουν τα όργανά τους στα "μαστόρια" όπως έλεγαν. Και εγώ υποστήριζα ότι καλύτερα σε κάποιον luthier ο οποίος έχει μεγαλύτερη εμπειρία και γνώση πάνω στο θέμα !

Τότε λοιπόν οι περισσότεροι χλεύαζαν την άποψή μου... και με προκαλούσαν να τους αναφέρω "μαστόρια" που το μόνο που κατάφεραν ήταν να καταστρέψουν μερικώς ή ολικώς... κιθάρες !

Να δω σήμερα με αυτό το θέμα πόσοι θα βγουν να απαντήσουν ! Περιμένω....

Γραψε Θεσ/νικη και σεταρισμα στο ψαχτηρι και θα βγουν πολλα αποτελεσματα

http://www.noiz.gr/index.php?topic=156800.0

http://www.noiz.gr/index.php?topic=197423.msg717992;topicseen

http://www.noiz.gr/index.php?topic=195634.0

βεβαια πριν το κανεις αυτο δες αν εχει προβλημα με το RELIEF η κιθαρα σου και δεν ειναι θεμα fret leveling (στο οποιο οφειλονται τα τασταρισματα)  .

αν δεν σου εχουν κανει fret leveling παντως πρεπει να πας ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ για να σου κανουν.

καλα οταν την περελαβες δεν τη τσεκαρες?

Θα μου προτείνατε να πάω κατευθείαν εξωτερικό για PLEK ; Έχω βρεί ότι με περίπου 200-220 με τα μεταφορικά μπορώ να έχω πλήρη επεξεργασία των τάστων μου με PLEK.
δεν υπαρχει κατι που καποιος καλος μαστορας/τεχνικος/luthier/master of the universe πες τον οπως θες.. ;D...δεν μπορει να κανει και μπορει να κανει το plek.

φυσικα αν ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ σωστα τα ΤΑΣΤΑ δεν σε σωζει κανενα plek και αν αυτος που πηγες τη κιθαρα σου ειναι ΑΛΜΠΑΝΗΣ θα πρεπει να πληρωσεις και αλλα 200 για ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σε ποιόν το πήγες αν επιτέπεται;

Αν δε κάνει ή δε θες να πεις δημόσια στείλε μου σε π.μ. αν σου είναι εύκολο.

AXLNICK είπε:
Σε κάποιο προηγούμενο θέμα κάποιοι ήταν υπέρμαχοι το να πηγαίνουν τα όργανά τους στα "μαστόρια" όπως έλεγαν. Και εγώ υποστήριζα ότι καλύτερα σε κάποιον luthier ο οποίος έχει μεγαλύτερη εμπειρία και γνώση πάνω στο θέμα !

Τότε λοιπόν οι περισσότεροι χλεύαζαν την άποψή μου... και με προκαλούσαν να τους αναφέρω "μαστόρια" που το μόνο που κατάφεραν ήταν να καταστρέψουν μερικώς ή ολικώς... κιθάρες !

Να δω σήμερα με αυτό το θέμα πόσοι θα βγουν να απαντήσουν ! Περιμένω....
Σε κεινο το θεμα ειχε βγει ενας και ζητουσε να σεταρει την κιθαρα του και οχι να κανει αλλαγη ταστων (αν δεν κανω λαθος).

Με τα πολυ λιγα που ξερω ειναι οτι το σεταρισμα και η αλλαγη ταστων ειναι τελειως διαφορετικα πραγματα.

Ας μην ξαναρχίσουμε αυτο το θέμα εδώ πλιιιιζζζ...

Άνθρωπε του Θεού ΓΙΑΤΙ την "παρέλαβες" και "απομακρύνθηκες από το ταμείο";

@ Thomsot

εχεις ΔΙΚΙΟ αλλα

RayDTutto είπε:
Ας μην ξαναρχίσουμε αυτο το θέμα εδώ πλιιιιζζζ...
+10000  ;D

(πληροφοριακα δεν ξερω αν πρεπει να εισαι...luthier.. ;D  για να αλλαξεις ταστα...αλλα ΣΙΓΟΥΡΑ  μια ταστοπρεσα θες,καλες λιμες θες ,ενα σωστο σετ για fretting απο τον Stew Mac θες  & ΓΝΩΣΕΙΣ ωστε να ξερεις ΤΙ κανεις και ΠΩΣ το κανεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ θες)  

Παντως αν καποιος εβαλε ταστα και δεν ΣΕΤΑΡΕ την κιθαρα σωστα ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ

ΚΣΥΛΟ....

pureanalog είπε:
Παιδιά έχει κάνει κανείς πρόσφατα αλλαγή τάστων ή γενικά δουλειά στα τάστα του πρόσφατα κάπου Θεσσαλονίκη;
Εγώ θα σου πρότεινα:

http://musicrepair.weebly.com/

Moυ κατασκεύασε από το μηδέν custom μανίκι και μου το "φύτεψε" σε set neck Les Pauloειδές.

Άριστη κατασκευή,ταστοδουλειά,κ.λ.π.

Αρκετούς μήνες μετά,είμαι υπέρ του δέοντος ευχαριστημένος από κάθε άποψη.

Υ.Γ.Ας μην μπαχαλέψουμε το thread με το παλιότερο "επίμαχο" θέμα. ;)

Eχω κάνει αλλαγη 10 ταστων στον Λαμπη Παναγιώτη (σε ακουστική ομως) και μάλιστα σε πολύ καλή τιμή και έμεινα ευχαριστημένος.

+1000 για πνοη και νυξη

αλλαξα στον φανη πριν ενα 6μηνο ταστα σε μια απο τις κιθαρες μου και εκανε απιστευτη δουλεια !!!

ΠΑΟΚιτο είπε:
Σε ποιόν το πήγες αν επιτέπεται;

Αν δε κάνει ή δε θες να πεις δημόσια στείλε μου σε π.μ. αν σου είναι εύκολο.
οχι σε ΠΜ αλλα εδω στο φορουμ να το γραψει! να ξερουμε που να μην παμε τα οργανα μας! δεν γινετε να γραφουμε μονο τα καλα και τα κακα να τα στελνουεμ σε ΠΜ

Άνθρωπε του Θεού ΓΙΑΤΙ την "παρέλαβες" και "απομακρύνθηκες από το ταμείο";
+2112

πολυ σωστα λεει ο φιλος! οταν περνουμε κιθαρα απο τον μαστορα την βγαζουμε απο την θηκη την κοιταμε προσεχτικα και την παιζουμε σε ενισχυτη!!!

Γιατί να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας ?

Να αναφερθεί δημόσια το όνομα του.... Μάστορα....

και αν θέλει ο ίδιος να του δοθεί και βήμα να απαντήσει...

Υ.Γ. Φυσικά και δεν θέλω να ξαναρχίσω το θέμα αλλά ωστόσο ότι είχα γράψει... παίρνουν σάρκα και οστά !!! Και ιδού τα αποτελέσματα ! Δεν επανέρχομαι !

1.To γεγονός ότι η κιθάρα ταστάρει,λείπει κομμάτι βερνίκι και υπάρχουν και 3 σημάδια στο λαιμό δεν σημαίνει ότι έχουν μπει λάθος τα τάστα.

Σημαίνει ότι ο άνθρωπος που έκανε την εργασία δεν ήταν καθόλου προσεκτικός.

Τα περί PLEK που κολάνε ρε φίλε? Πως ξέρεις ότι έγινε άθλια αντικατάσταση τάστων και ψάχνεις άλλον να μαζέψει τα ασυμάζευτα όπως λες? Γιατί δεν έχεις απευθυνθεί ακόμα στον ίδιο,εάν όντως έκανε απαράδεκτη δουλειά?

2.Τα τάστα σου χρειαζόταν άμεση αντικατάσταση?Δεν σε έπαιρνε για fret dress?Να ξέρεις ότι χιλιάδες κιθαρίστες στο κόσμο κάνουν μέχρι και 3 fret dress πριν αντικαταστήσουν τα τάστα τους.

3.Πληροφοριακά......για να αλλάξεις τάστα πρέπει να είσαι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ luthier ή ότι άλλο τίτλο γουστάρει ας βάλει ο καθένας.

ΕΛΕΟΣ δηλαδή...πονέσανε τα μάτια μας με αυτά που διαβάζουμε...μπορεί ο κάθε τυχάρπαστος να αλλάζει τάστα σε κιθάρα??????

Το γεγονός ότι πουλάς χρόνια κιθάρες δεν σημαίνει απολύτως τίποτε με ότι έχει να κάνει το service τους γενικά.

μπορεί ο κάθε τυχάρπαστος να αλλάζει τάστα σε κιθάρα???
φυσικα και οχι αλλωστε ΚΑΝΕΙΣ δεν το εχει πει εδω μεσα αυτο,ΕΝΑΣ νομισε οτι το ειπαμε και εχει χασει τον υπνο του απο τοτε... ;D

υπαρχουν ΑΡΕΚΕΤΟΙ εξαιρετικοι μαστορες/τεχνικοι/"luthier" κτλ. που κανουν θαυμασια δουλεια στην Ελλαδα,τους εχω εμπιστευτει ακομα και vintage κιθαρες με "δυσκολα" θεματα (π.χ.round lam ταστιερες που εχουν φαει τα refret της αρκουδας,κιθαρες με binding που βρισκεται σε κατασταση μεταξυ φθορας και ...αφθαρσιας  κτλ) και ηταν αστερια....η αληθεια ειναι οτι...ΑΛΜΠΑΝΗ (τουλαχιστον στην ΑΘΗΝΑ) δεν εχω πετυχει ακομα....from the top of my head  ΠΕΝΤΕ μαστορες/τεχνικους  που ξερω ειναι ο ενας καλυτερος απο τον αλλον με γνωσεις και σοβαροτητα .

Καλά που το θυμήθηκα αλλά ας απαντήσω.

Δεν θα ήθελα να διαπομπευσω δημοσιως τον μάστορα. Στην τελική ελεύθερη αγορά είναι και ο καθένας έχει άλλα κριτήρια και απαιτήσεις, οπότε θα ήταν άδικο.

Λοιπόν, εννοείται πως παραπονέθηκα και την ξαναάφησα για να μου την κάνει όπως έπρεπε. Ε, την ξαναπήρα πίσω και δεν είχε διαφορά. Ίσα ίσα απέκτησα και ένα σημάδι επιπλέον. Δε θα είχε νόημα να την αφήσω 3η φορά εκει πέρα, ούτε με το να τσακωνόμουν μαζί του θα έβγαζα άκρη. Απλά με έχασε από πελάτη. Κατά τη γνώμη μου δεν έκανε fret leveling σωστα και κατά τη γνώμη μου δεν είχε καθόλου καλό χέρι και ήταν απρόσεκτος συν τις άλλοις.

Παλιά πήγαινα στον FRET, αλλα δυστυχως δεν υπαρχει πλεον αυτος στη πολη μας. Και δε μπορώ να καταλήξω στο ποιος θα ήταν εξίσου καλός και έμπειρος..

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back