Δεν ξέρω αν είναι offtopic αυτό που θα ζητήσω, αλλά επειδή είμαι αρχάριος με το reason χρειάζομαι βοήθεια!
Α)
Δεν ξέρω πώς να χρησιμοποιήσω/συνδέσω τα εξής:
1) The Matrix
2) Spider Audio & CV Mergers & Splitters
3) Vocoder
Β)
Επίσης δε ξέρω πώς να κάνω το εξής:
Γράφω ένα κομμάτι στο sonar, και έχω (ας πούμε) 5 ΜIDI κανάλια τα οποία ελέγχουν αντίστοιχο αριθμό ήχων στο NN-XT sampler του Reason.
Αν ο αριθμός των MIDI αυτών καναλιών αυξηθεί, πλέον ο mixer δε θα χωράει άλλα και κατά συνέπεια δε θα μπορώ να έχω κι άλλα όργανα.
Υπάρχει κανένας έξυπνος τρόπος να εκμεταλευτώ τα samplers του Reason ώστε να έχω πολλά όργανα (τα οποία δεν χρειάζεται να παίζουν όλα ταυτόχρονα) χωρίς να γεμίζει o μίκτης ? Μήπως πρέπει να χρησιμοποιήσω και 2ο μίκτη στο Reason?
Γ)
Έχω κάποια refills με ήχους πιανου, organ κλπ τα οποία τα χρησιμοποιώ κανονικά. Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα refills με samples τα οποία δεν ξέρω ΠΟΥ πρέπει να τα φορτώσω. Πχ έχω ένα refill με κάτι φωνές, τις οποίες μπορώ να τις φορτώσω στο NN-19 MONO πατώντας στο δεξί εικονίδιο που έχει για να φορτώνεις ήχους (αυτό που είναι πάνω από το εικονικό keyboard) και όχι από το αριστερό (δίπλα από το εικονίδιο της δισκέτας).
Όμως νομίζω ότι δεν είναι αυτή η σωστή διαδικασία...
Δ) Στο Redrum έχω φτιάξει 3 drum loops και τα έχω αποθηκεύσει σε patterns. Πώς γίνεται την ώρα που παίζει το κομμάτι να αλλάζει αυτόματα τα patterns αυτά με τρόπο που θα επιλέξω εγώ (πχ θέλω άλλο pattern για break, άλλο στο ρεφραίν κλπ...)
ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ!!!
Είμαι πολύ αρχάριος όμως...
(Ξέρω ξέρω τι θα μου πείτε...RTFM!!!!!)