Επανέρχομαι σε αυτό το θέμα για το συγκεκριμένο κομμάτι. Και εξηγούμαι γιατί.
Έκατσα χθες να γράψω παρτιτούρες από καινούργια τραγούδια για να ανανεώσω το πρόγραμμα στο μαγαζί που δουλεύω.
Κάποια στιγμή έφτασε και η σειρά του ''Θέλω'' της Βανδή.
Συνειδητοποίησα αμέσως ότι αυτό το κομμάτι ήταν το ίδιο ακριβώς με ένα κομμάτι midi file στην ουσία, που το είχε σαν demo η YAMAHA SW1000. (Αυτή είναι, για όσους δεν γνωρίζουν, μια κάρτα συνθεσάιζερ υπολογιστή, αρκετά καλή. Την οποία χρησιμοποιώ ακόμα μέχρι σήμερα.) Αnyway, εγώ την κάρτα την πήρα το 2000 και το κομμάτι ήταν ήδη μέσα. Από ότι είδα στις πληροφορίες του, έχει γραφτεί από κάποιον κύριο David J. Reading ο οποίος ανήκε τότε σε μια εταιρία Complex Music Production για λογαριασμό της Yamaha MusicSoft Europe εν έτι
1996!!! . Δεν ξέρω αν οι Coldplay το αντέγραψαν τότε ή αν ήταν απλά σύμπτωση ή ακόμα αυτός ο κύριος έχει κάποια σχέση με το συγκρότημα, πάντως το κάνανε με διακριτικότητα και με ποιο ροκ ατμόσφαιρα. Ο δικός μας ο αθεόφοβος μετέφερε και όλη την ατμόσφαιρα του κομματιού στη δικιά του έκδοση.
Στην ουσία την YAMAHA έκλεψε.
Θυμάμαι όταν το πρωτοάκουσα το ζήλεψα με την καλή έννοια. Πόσο απλή μελωδία είναι αλλά πως σε ταξιδεύει, να μην το έχω εμπνευσθεί εγώ. >
Α! ξέχασα το κομμάτι λέγεται ''Storms Over Jupiter''.
Θα το ανεβάσω μόλις βρω τον τρόπο. Στέκεται κάλλιστα σαν καραόκε του ''Θέλω''. άλλωστε midi file αρχείο είναι. 8)