FoivoELEOS!

Κι όμως 1 χαρά τα έλεγε. Μάλλον εσύ δεν κατάλαβες το τι έλεγε. Και ναι που να ακούσεις άλλους ξένους για το τι λένε για τη χαζοπονηριά των Ελλήνων. πόσο μάλλον αυτός που τη βιώνει κιόλας....

Γιαυτό άσε την αντίληψη που λέει ότι επειδή δεν είναι Έλληνας να μη μιλάει (παρόλο που ζει, εργάζεται και τρώει στη μάπα την νεοελληνική πραγματικότητα), γιατί κάτι τέτοια μας φάγανε....

Όσο για το πασοκ και την αριστερά, αν κρίνεις το πως δρουν τα υπόλοιπα αριστερά κόμματα στην ευρώπη, με εξαίρεση το ιταλικό και πορτογαλικό (αν δεν κάνω λάθος) κόμμα, τότε θα πεις ότι ο Γιωργάκης είναι και αναρχικός!!!! (αυτό ως δικαιολογία της ατάκας του, περί αυτοσφαγής των κεντρο-αριστερών κομμάτων στην ελλάδα, σε αντίθεση με την ενωνμένη κεντρο-δεξιά)

boukaw7 είπε:
Κι όμως 1 χαρά τα έλεγε. Μάλλον εσύ δεν κατάλαβες το τι έλεγε. Και ναι που να ακούσεις άλλους ξένους για το τι λένε για τη χαζοπονηριά των Ελλήνων. πόσο μάλλον αυτός που τη βιώνει κιόλας....

Γιαυτό άσε την αντίληψη που λέει ότι επειδή δεν είναι Έλληνας να μη μιλάει (παρόλο που ζει, εργάζεται και τρώει στη μάπα την νεοελληνική πραγματικότητα), γιατί κάτι τέτοια μας φάγανε....

Όσο για το πασοκ και την αριστερά, αν κρίνεις το πως δρουν τα υπόλοιπα αριστερά κόμματα στην ευρώπη, με εξαίρεση το ιταλικό και πορτογαλικό (αν δεν κάνω λάθος) κόμμα, τότε θα πεις ότι ο Γιωργάκης είναι και αναρχικός!!!! (αυτό ως δικαιολογία της ατάκας του, περί αυτοσφαγής των κεντρο-αριστερών κομμάτων στην ελλάδα, σε αντίθεση με την ενωνμένη κεντρο-δεξιά)
Ξαναπάλι... Δεν με ενδιαφέρει τί γίνεται στη Γαλλία! Εδώ κάνει την εκπομπή του ο Γκύ και οφείλει να κρίνει με τα Ελληνικά κριτιρια. Να πάει στη Γαλλία να τα λέει αυτά.

Συγνώμη longshadow αλλα είμαστε naughty boys!

Καλά ναι, όποιος θέλει να σχολιάσει έχει το δικαίωμα, αυτό έλειπε. Το θέμα για μένα είναι ότι βάσει του σχολιασμού του τον κρίνω κιόλας. Και εξίσου βλακώδη θεωρώ (πλέον, παλιά ήταν πολύ καλός) τη σάτιρα του Λαζόπουλου, που κάθεται και θάβει τους πάντες για ζητήματα που συχνά δεν έχουν καμία σχέση με το κοινωνικό/πολιτικό τους έργο ή το ρόλο τους στη δημόσια ζωή και κάθεται και δουλεύει τον χ επειδή ξέρω γω δε λέει καλά το ρ. Τέλος πάντων, σε κάθε περίπτωση, γνώμη μου είναι ότι το να βγαίνεις χωρίς να ρισκάρεις τίποτα και να δουλεύεις όποιον εκτίθεται παράγοντας κάποιο (καλό ή κακό, πολύ ή λίγο) έργο είναι πολύ εύκολο. Όταν μάλιστα νομίζεις ότι είσαι και κάποιος.... έλεος. Σιγά το κατόρθωμα. Γιατί είναι εύκολο να λέω άχρηστο το Γιωργάκη, τον Κωστάκη και τον όποιον άλλο, αλλά αν θέλω να έχει σοβαρότητα η στάση μου πρέπει να είμαι και αυτοσυνεπής, και να πω "εμένα αυτή η θέση με εκφράζει". Το να τη λέω απλά σε όλους δε λέει κάτι. Ο Λαζόπουλος πλέον ακούει ότι ο κόσμος δε γουστάρει τον τάδε και βγαίνει σε φάση "ναι ναι, πωπω τι μαλάκας που είναι αυτός, ναι ναι, δίκιο έχετε". Έλεος δηλαδή.

Ο άλλος ο Γκι τώρα, τι να πω, δεν καταλαβαίνω καν γιατί το θέτουμε σε τέτοια βάση το θέμα. Ο τύπος βγαίνει και λέει την κάθε χαζομάρα που του έρεχεται, κάνει και δυο χαριτωμενιές τύπου "δε μιλάω καλά τη γλώσσα" και μας το πουλάει κι εμείς το αγοράζουμε. Εγώ το βαριέμαι αυτό. Τώρα, αν κάποιου του αρέσει μια χαρά... Απλά εγώ το βαριέμαι.

Ακριβώς Μενέλαε.

ο Λαζόπουλος μπορεί να λες κάνει μαλ... αλλα το ανέχεσε, γιατί έχει κάνει τόσα θέατρα, έχει παίξει σε ταινίες, έχει γράψει σενάρια έχει κάνει τους 10 μικρούς Μήτσους και τον σέβεσε όπως και να χει. Δεν συμφωνώ μαζί σου, καλά τα λέει. Μην ξεχνάς ότι στην Ελλαδίτσα μας για να τα καταλάβει ο καθένας τα πράγματα δεν χωράνε εξυπνάδες και "πλάγιο χιούμορ". Πρέπει να είσαι άμεσος, καυστικός και προσβλητικός αν χρειαστεί.Αυτή είναι η σάτυρα.

Απο τον Γκύ όμως, αυτό το θράσσος δεν το ανέχεσε. Είναι στην τηλεόραση λίγα χρόνια, δεν έχει κάνει τίποτα ουσιώδες και ξαφνικά απόκτησε λόγο και μιλάει!

και σας παρακαλώ μην συγκρίνουμε τώρα... 100 η αλεπού 101 το αλεπουδάκι?

Είναι στην τηλεόραση λίγα χρόνια, δεν έχει κάνει τίποτα ουσιώδες και ξαφνικά απόκτησε λόγο και μιλάει!
  χμμμ...μια ενδιαφερουσα δημοκρατικη αντιληψη για τα πραγματα...Αν ομως ο Λαζοπουλος οταν ηταν "rookie" δεν ειχε ουτε αυτος δικαιωμα να ομιλει πως θα γινοταν αυτος που εσυ θαυμαζεις σημερα??

Για αρκετή ώρα σκεπτόμουν πόσο off-topic έχει γίνει αυτό το thread... αλλά μετά συνειδητοποίησα ότι δεν είναι καθόλου off-topic: στο σύνολο του αναφέρεται στην εικονική τηλεοπτική πραγματικότητα.

Θα έχετε παρατηρήσει βέβαια ότι οι περισσότερες τηλεοπτικές εκπομπές (όχι μόνο οι σατυρικές) έχουν σαν αντικείμενό τους.. άλλες τηλεοπτικές εκπομπές. Συγκεκριμένα, δείχνουν βίντεο αποσπάσματα άλλων εκπομπών και σχολιάζουν όχι μόνο τα αποσπάσματα, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο σχολιάστηκαν αυτά τα αποσπάσματα από τους συναδέλφους τους.

Αυτό είναι γελοίο και απάνθρωπο μερικές φορές (όπως στην περίπτωση Χριστόδουλου), αλλά έχει και ένα καλό: αφορά μόνο όσους βλέπουν τηλεόραση. Την ίδια τη στιγμή που θα σταματήσετε να βλέπετε τηλεόραση, θα διαπιστώσετε ότι στον πραγματικό κόσμο δεν υπάρχει ούτε ο Λαζόπουλος (άλλος ένας επαγγελματικά αποτυχημένος θεατράνθρωπος που κατέφυγε στην τηλεόραση για να μη ψωμολυσσάει), ούτε Φοίβος και Βανδή (ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχω προσωπικά γνωρίσει άνθρωπο που να τους ακούει, μάλλον τους ακούνε μόνο δωδεκάχρονα), ούτε Γκυ βέβαια (άλλος ένας υπάλληλος του Mad που προσπαθεί να μιμηθεί το ύφος που είχαν οι παρουσιαστές του MTV πριν δεκαπέντε περίπου χρόνια).

Παρατηρείστε επίσης το πως ΚΑΘΕ προσπάθεια κάποιου τηλεορασάνθρωπου να βγει στον πραγματικό κόσμο στέφεται από πλήρη αποτυχία: που είναι η Κοκκίνου ή ο άλλος ο χλε-χλες που είχε τραγουδήσει και ένα ντουέτο με τη Βανδή τώρα που τελείωσε η συνεργασία με τη Heaven;

Πρόκειται για μία ειδική φάρα διασκεδαστών, πολύ κατώτερων από τους αντίστοιχους στο εξωτερικό βέβαια, οι οποίοι αμοίβονται υπέρογκα, φέρνουν πίσω πολύ λίγα (τέσσερα χρόνια λυσάξανε να κτυπάνε τη κυβέρνηση και το αποτέλεσμα είναι ότι η κυβέρνηση ξανακέρδισε τις εκλογές...), και δεν ενδιαφέρονται για τίποτε άλλο εκτός από τον εαυτούλη τους.

Αγνοήστε τους, πιστεύω ότι δεν αξίζουν ούτε το σάλιο που ξοδεύουμε.

Δεν είναι αυτό το θέμα eye. Το να μην αρέσει σε κάποιον ο τρόπος του αλλουνού, είναι δικαιωμά του και υποχρέωση όλων να το σεβαστούμε.

Αν λέει όμως για κάποιον άλλον, να μην μιλάει και στην χώρα του αυτά και να μιλάμε και για κάποια "ελληνικά" κριτήρια, τότε απλά είναι το ίδιο επικίνδυνο με όλα αυτά που λένε τα γνωστά ανεγκέφαλα με τα ξυρισμένα κεφαλάκια. Για αυτόν τον λόγο πετάχτηκα...

lambrosgg, συμφωνώ μαζί σου σε ορισμένα πράγματα, αλλά εδώ είμαι κι εγώ με τον boukaw: δεν το βλέπω σωστό να λέμε ότι δε μπορεί να μας σχολιάζει κάποιος που δεν έτυχε να γεννηθεί εδώ. Στην τελική κι εγώ κρίνω το καθεστώς στο Ιρακ, κι ας μην είμαι Ιρακινός. Κι εγώ κρίνω την κοινωνικοπολιτική κατάσταση στην Τουρκία, κι ας μην είμαι Τούρκος ;)

BTW, eye συμφωνώ απόλυτα με την περιγραφή σου για τους 3 ;)

ή ο άλλος ο χλε-χλες που είχε τραγουδήσει και ένα ντουέτο με τη Βανδή τώρα που τελείωσε η συνεργασία με τη Heaven;
looooooooooooooooooooooooool!!!!! ;D ;D ;D η αγαπη βλαπτει σοβαρα...την καρριερα σου!

Ναι μενέλαε αλλά την κρίνεις ΣΠΙΤΙ σου, με τους φίλους σου και τους γνωστούς σου. Δεν βγαίνεις στην τηλεόραση να σε βλέπει τόσος κόσμος.

Συμφωνώ με τον Wow! σε όλα. Λέει όμως ότι παρ όλα τα χτυπήματα ξαναβγήκε η κυβέρνηση.

Πιστεύεις ότι η άνοδος των αριστερών κομμάτων δεν οφείλεται έστω και σε μικρό ποσοστό στην εκπομπή του Λάκη? Οι εκπομπές που έκανε τότε με τους φοιτητές και γενικώς η αριστερή του στάση (όσο αριστερή του επιτρέπει η τηλεόραση και ο Alpha) πιστεύω ότι έπεισαν αρκετό κόσμο να σπάσει τον δικοματισμό.

Συμφωνώ κι εγώ με boukaw7.

Για την ακρίβεια ήθελα κι εγώ να κάνω παρόμοια παρατήρηση στο Λαμπρούκο...  ;D

Πρόσεξέ το φίλε, είναι πολύ επικίνδυνο να θέτεις όρια, σαν κάποιος υπεράνω, στο δικαίωμα στην κριτική...

Όσον αφορά στο Γκυ ντε Μωπασάν τώρα, μου ήταν παγερά αδιάφορος, όπως ήταν όλο το μαντ εν γένει, αλλά μπράβο του που τους έγραψε όλους κανονικά και βγήκε και είπε αυτό που γούσταρε αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Και φυσικά και του αναγνωρίζω το δικαίωμα να κάνει κριτική, εφ΄όσον έχει διαλέξει να ζει μαζί μας....

Ένα σχόλιο για τον Wow!. Ενώ κατά βάσιν έχει δίκιο, είναι πολύ δηκτικός απέναντι στου ς θεατράνθρωπους. Δυστυχώς δεν υπάρχουν θεατράνθρωποι που να κάνουν μόνο θέατρο και να μην ψωμολυσσάνε... Δυστυχώς είναι και αυτοί άνθρωποι με οικογένειες και γραμμάτια και αναγκαστικά καταφεύγουν στην τηλεόραση.

wasted είπε:
Όσον αφορά στο Γκυ ντε Μωπασάν τώρα, μου ήταν παγερά αδιάφορος, όπως ήταν όλο το μαντ εν γένει, αλλά μπράβο του που τους έγραψε όλους κανονικά και βγήκε και είπε αυτό που γούσταρε αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Έχω τη σοβαρή υποψία ότι απλά είχε άγνοια κινδύνου...

wasted είπε:
Ένα σχόλιο για τον Wow!. Ενώ κατά βάσιν έχει δίκιο, είναι πολύ δηκτικός απέναντι στου ς θεατράνθρωπους. Δυστυχώς δεν υπάρχουν θεατράνθρωποι που να κάνουν μόνο θέατρο και να μην ψωμολυσσάνε... Δυστυχώς είναι και αυτοί άνθρωποι με οικογένειες και γραμμάτια και αναγκαστικά καταφεύγουν στην τηλεόραση.
Με παρεξήγησες. Δεν είμαι (επί προθέσει) δηκτικός, και ασφαλώς είμαι ο τελευταίος που θα κρίνει τις επαγγελματικές επιλογές οποιουδήποτε.

Όμως, άνθρωποι σαν το Λαζόπουλο προσπαθούν να παρουσιάσουν τις επαγγελματικές επιλογές τους σαν καλλιτεχνικές επιλογές - αυτό όμως σηκώνει κριτική. Δεν είναι ότι ο Λαζόπουλος είχε (ή έχει) κάποια ειδική έφεση στη σάτυρα, ούτως ή άλλως μόνο αυτός λέει σάτυρα την κακή δημοσιογραφική εκμπομπή του. Είναι ότι κατέφυγε στη "σάτυρα" για να θεραπεύσει την οικονομική ανέχεια στην οποία θα είχε καταδικαστεί αν έμενε συνεπής στην ιδεολογία και το γίγνεσθαι των θεατράνθρωπων. Τώρα, το πως και το γιατί το έκανε αυτό είναι μία άλλη συζήτηση που (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ :)) ξεφεύγει από τα πλαίσια αυτού του φιλόξενου φόρουμ.

Εκατοντάδες άλλοι "θεατράνθρωποι" δεν καταφεύγουν σε τέτοια ξεφτιλίκια και φυσικά αξίζουν κάθε τιμής.

lambrosgg είπε:
Πιστεύεις ότι η άνοδος των αριστερών κομμάτων δεν οφείλεται έστω και σε μικρό ποσοστό στην εκπομπή του Λάκη? Οι εκπομπές που έκανε τότε με τους φοιτητές και γενικώς η αριστερή του στάση (όσο αριστερή του επιτρέπει η τηλεόραση και ο Alpha) πιστεύω ότι έπεισαν αρκετό κόσμο να σπάσει τον δικοματισμό.
Δεν το λέω προκλειτικά, αλλά η ειλικρινής απάντησή μου θα ήταν "σε καμία περίπτωση". Δε νομίζω ότι έχει ούτε τη δύναμη, ούτε (πολύ περισσότερο) την πειθώ ή τα επιχειρήματα για κάτι τέτοιο. Κατά τη γνώμη μου ο τύπος είναι ανέκδοτο (με την κακή έννοια). Το να βγαίνεις να τσακώνεσαι με το βίντεο του άλλου ούτε μαγκιά ούτε εξυπνάδα ούτε ύπαρξη επιχειρημάτων δείχνει. Κάθεται και κράζει τη Ντενίση εδώ και 70 χρόνια, σιγά πια! Μπορεί να είναι μετριότατη και κατά τη δική μου άποψη, αλλά το να την κράζεις κάθε ώρα και στιγμή δείχνει ότι ΕΣΥ δεν έχεις τη δύναμη, το ταλέντο ή τα @@ να ασχοληθείς με κάτι καλύτερο. Όπως έλεγα, ok, κι εγώ κρίνω, αλλά το να κάνω επάγγελμα το να κράζω όσους στην τελική έχουν τα @@ να εκτεθούν ενώ εγώ κρύβομαι μόνο πίσω από την κριτική μου είναι πολύ low ως επιλογή. Μου θυμίζει μια φίλη μου που κάθε φορά που συζητάμε δε λέει μια ολοκληρωμένη άποψη, παρά μόνο κάθεται στην άκρη και κάθε λίγο και λιγάκι πετάγεται να πει "κάνεις λάθος", "όχι δεν έχεις δίκιο", "κάνετε λάθος και οι δύο" κλπ. Το να το κάνεις αυτό είναι πολύ εύκολο, θέλει όμως @@ το να βγεις και να εκτεθείς κι εσύ στην κριτική του κάθε $@$@#.

καλα για τον φοιβο τα ξερουμε σιγα μην στρωσει ποτε του απο αυτα ζει ετσι κι αλλιως οποτε σιγα μην κοψει τα copyhitακια,τωρα αν κανει καλα η' οχι προβλημα του απλα δεν ασχολουμαι..

Wow! είπε:
Όμως, άνθρωποι σαν το Λαζόπουλο προσπαθούν να παρουσιάσουν τις επαγγελματικές επιλογές τους σαν καλλιτεχνικές επιλογές - αυτό όμως σηκώνει κριτική. Δεν είναι ότι ο Λαζόπουλος είχε (ή έχει) κάποια ειδική έφεση στη σάτυρα, ούτως ή άλλως μόνο αυτός λέει σάτυρα την κακή δημοσιογραφική εκμπομπή του. Είναι ότι κατέφυγε στη "σάτυρα" για να θεραπεύσει την οικονομική ανέχεια στην οποία θα είχε καταδικαστεί αν έμενε συνεπής στην ιδεολογία και το γίγνεσθαι των θεατράνθρωπων. Τώρα, το πως και το γιατί το έκανε αυτό είναι μία άλλη συζήτηση που (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ :)) ξεφεύγει από τα πλαίσια αυτού του φιλόξενου φόρουμ.

Εκατοντάδες άλλοι "θεατράνθρωποι" δεν καταφεύγουν σε τέτοια ξεφτιλίκια και φυσικά αξίζουν κάθε τιμής.
Σε γενικές γραμμές έχεις δίκιο, κυρίως με το "προσπαθούν να παρουσιάσουν τις επαγγελματικές επιλογές τους σαν καλλιτεχνικές επιλογές - αυτό όμως σηκώνει κριτική"

Ειδικότερα όμως στο συγκεκριμένο άνθρωπο, επειδή τυχαίνει να μην τον έχω σε κακή εκτίμηση σαν "πάστα" ηθοποιού και κειμενογράφου, η παραπάνω άποψη (στα εισαγωγικά), δεν είναι λίγο άδικη να εφαρμόζεται απόλυτα σε όλο το φάσμα και την πορεία της τηλεοπτικής του καριέρας? Δηλαδή, αν τώρα (έστω, εδώ και πολύ καιρό) δεν κάνει καλή δουλειά, σημαίνει ότι μπήκε στο τηλεοπτικό χώρο μόνο για οικονομικούς λόγους? Κάποιες καλές δουλειές στο παρελθόν δεν δίνουν και ένα στίγμα καλλιτεχνικής επιλογής? Εκτός και αν πιστεύεις ότι δεν έχουν υπάρξει τέτοιες, άρα πάσο (δεν μιλάω ειρωνικά!)

Trending...

Νέα θέματα

Back