Φιλε Αρη καλησπέρα!
Θα μοιραστω εν συντομια τις εμπειριες μου μαζι σου σχετικα με floyd,χαμηλα κουρδισματα, 7χορδες και 8χορδες.
Γενικα ημουν οπαδος των floyd rose αλλα οταν αρχισα να πειραματιζομαι με κουρδισματα μου εσπασαν τα νευρα. Τα μπλοκαρα ολα ειτε με ξυλινο τακο στην jackson ειτε με tremolno στην Ibanez. Σημ: στην ibanez σε καποια μοντελα δεν βολευει η τοποθετηση τακου/ξυλου
οποτε οπως ειπαν και οι παραπανω αν θες να αλλαξεις κουρδισματα η λυση του να το μπλοκαρεις ειναι μονοδρομος.
7-8 χορδες:
1. Δεν παιζει ρολο η κλιμακα τοσο πολυ, δηλαδη δεν θα δεις τρομερει διαφορα απο 25,5 σε 27. Θα ελεγα να μην σε απασχολει προς το παρον. επισης το παχος των χορδων παιζει τον κυριοτερο ρολο.
2. Δεν θα προτινα floyd, οχι γιατι ειναι κακα, αλλα δεν με βολευουν..ειλικρινα βαριεμαι να αλλαζω χορδες σε floyd. αν εσυ την παλευεις ολα οκ.
3. Οχι φτηνο μοντελο. εχεις ηδη καλες κιθαρες οι φτηνες δεν παν να ειναι value for money με το που θα τις πιασεις στα χερια σου θα ξενερωσεις. Επισης απευθειας θα χρειαστεις λεφτα για μαγνητες/ floyd rose κριμα ειναι..στις αγγελιες βγαινουν συχνα πυκνα κατι hellraiser σε παρα πολυ καλες τιμες.
4. Ειναι αλλα οργανα. τι εννοω, δεν ειναι σαν τις 6χορδες κιθαρες, θελουν μελετη και υπομονη. Θα σου παρει καιρο μεχρι να τις συνηθισεις. Ειδικα αν πχ παρεις μια 8χορδη θα συναντησεις προβληματα απτην μεταβαση στις 8 και μετα παλι στις 6 χορδες. Εχω καταληξει να παιζω καθε μερα εναλλαξ με 6χορδη και 8χορδη για να τις συνηθησω και να μπορω να παιξω και στις 2 οτι ωρα χρειαστει. Σημ: δεν λεω οτι ειναι αδυνατο να παιξεις λεω οτι ειναι δυσκολο. Επισης αν μπεις σε καποια μπαντα και χρησιμοποιεις μονιμα 7 ή 8αρα τοτε τις 6αρες θα της φαει η σκονη..(προσωπικη πειρα)
5. Δεν σου δινουν κουρδισματα τυπου D, D# κλπ δηλαδη καποια ριφφ δεν παιζονται απλα και μονο εχοντας την νοτα Ντο στο πρωτο ταστο της 7ης χορδης αρα παλι θα χρειαστει να αλλαξεις κουρδισμα, αρα παλι δεν θα σε βολευει το floyd...
Οι λυσεις που εχω καταληξει μετα απο καιρο:
1. Βαλω σετ χορδες που ανταποκρινονται σε διαφορα κουρδισματα:
πχ σε λες πωλ εχω 10-52 για να παιζω μπαλα απο Ε εως D standard και την εχω σεταρει σε D# - οταν δεν παιζω την επαναφερω εκει
2. Εχω κουρδισει σε B standard μια jackson 25,5 με χορδες 11-56 υπαρχουν και πιο χοντρα σετ αν θες. την εχω καβατζα για να πηγαινω μεχρι C ή και C#. Προσοχη μπορει οι πιο χοντρες χορδες να μην χωρανε στα κλειδια. νομιζω οτι μεχρι 0,60 εισαι κομπλε
Δηλαδη με λιγα λογια επιλεγω σετ χορδων "μπαλαντερ" αν μπορω να το πω ετσι, σεταρω την κιθαρα στο ενδιαμεσο κουρδισμα και αλλαζω οποτε χρειαστει. Φυσικα αυτο δεν δουλευει σε κιθαρα με floyd.
Τελος υπαρχει και η λυση του καπο ταστο..