Floyd rose original ερωτηση για nut

apo83

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Χαιρετω.

Το nut του original floyd rose βιδωνει πανω στο μπρατσο απο πίσω, οπως στην φωτο που παραθετω,

z5637.jpg

ή απο μπροστα?

Thanx

ειναι οπως παραθετεις στην φωτο - αλλα και παλι δεν καταλαβαινω την ερωτηση σου.........τι εννοεις αν βιδωνει απο πισω ή απο μπροστα ??  ??? ??? ???

kostaras75 είπε:
Οσες κιθαρες εχω δει ΕΓΩ με original floyd, το nut βιδωνει απο μπροστα.
scratch-head02.gif

γιαυτο ρωτησα οτι δεν καταλαβαινω την ερωτηση του

απο μπροστα δλδ δεν ξεβιδωνεις για να περασεις τις χορδες ??
BlackLockNut.1.jpg

ρε παιδια 3 πραματα μπορει να συμβαινουν

1 τα εχω παιξει..........

2 ειναι πρωι ακομα και δεν εχει κολλησει καλα ο εγκεφαλος μου

3 το δικο μου floyd ειναι μουφα και μου πιασανε τον κωλο ..................

;D ;D

και νόμιζα ότι παραθέτοντας την φωτώ δεν θα μπερδέψω κόσμο.

Λοιπόν!

Δεν μιλάω για τις χορδές, αυτό έρχεται πολύ μετά.

Εγώ αναφέρομαι στον τρόπο που βιδώνει το nut πάνω στο μπράτσο.

Ενδεχόμενο 1ο: Όπως ακριβώς και στη φωτώ, με 2 βίδες allen από την πίσω πλευρά του μπράτσου.

Ενδεχόμενο 2ο: Με 2 μικρές σταυρόβιδες από την άλλη πλευρά, την πλευρά της ταστιέρας, κάτω από τις χορδές.

Και για να εξηγήσω το τι με ενδιαφέρει:

Πρόκειται να παραγγείλω ένα μπράτσο και πρέπει να προσδιορίσω αν θα έχει ή όχι τις 2 τρύπες για τις allen βίδες ή όχι.

Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν έχω ακόμα στο χέρι μου, και ούτε πρόκειται να αποκτήσω πριν από το μπράτσο, το floyd rose για να διαπιστώσω ο ίδιος.

edit:

αυτό ακριβώς:

Jackson-Floyd-Rose-R3-Nut.jpg

Εξαρτάται.Παλιότερα όλα βίδωναν από πίσω, άρχισαν όμως να τα καταργούν και να προτιμούν οι εταιρείες τα nut που βιδώνουν από μπροστά, για να αποφύγουν το nut crack που αποκτούσαν σχεδόν όλες οι παλιές ibanez(όπως φαίνεται και στη φώτο που ανέβασες).

Προτασή μου είναι να παραγγείλεις μπράτσο με nut που βιδώνει από μπροστά.

Ελπίζω να βοήθησα.

Θα πάρεις το original (OFR);

Bridge_FRT-100L_Chrome.jpg

αντε ρε αδερφε - τωρα μπηκα στο φουρνο

ειχα χασει την μπαλα νομιζα οτι πρεπει να την κανω σιγα σιγα............ ;D ;D

τα γνησια floyd βιδωνουν απο πανω  ;D ;D ;D αν και εχω δει και κινεζικα nut που βιδωνουν απο πανω...............

προσοχη να ειναι licensed original floyd rose το floyd σου - τουλαχιστον εκει ξερω να τα διακρινω εγω - αν κανω λαθος διορθωστε με παρακαλω.......

ναι το kit θα παρω.

http://www.thomann.de/gr/floyd_rose_original_vibrato_kit_chrome.htm

επειδη ο thomann δεν λεει πουθενα τι wirth εχει το nut, και η απαντηση που πηρα οταν τους ρωτησα μεσω mail ειναι "για τεχνικες προδιαγραφες να δω στο site της floyd"

μαλλον θα το παρω απο εδω:

http://www.warmoth.com/Original-Floyd-Rosereg-Tremolo-Chrome-P117C693.aspx

που σου δινει να επιλεξεις το wirth που θες!

Δεν διευκρινίζει πουθενά όμως πως βιδώνει....

Υπάρχει περίπτωση να είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να υποστηρίζει και τους 2 τρόπους?

Τι βίδες μου παρέχει όμως, τις allen ή τις σταυρόβιδες?

messalion είπε:
τα γνησια floyd βιδωνουν απο πανω  ;D ;D ;D
Για δες τη φώτο παραπάνω.

apo83 είπε:
ναι το kit θα παρω.

Δεν διευκρινίζει πουθενά όμως πως βιδώνει....

Υπάρχει περίπτωση να είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να υποστηρίζει και τους 2 τρόπους?

Τι βίδες μου παρέχει όμως, τις allen ή τις σταυρόβιδες?
Βασικά καλύτερα να παραγγείλεις το μπράτσο με πρόβλεψη για locking nut χωρίς τρύπες. Έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να βάλεις το Floyd μόνος σου. Όταν λοιπόν το πας στον τεχνικό θα κάνει εκείνος ό,τι χρειάζεται.

messalion είπε:
στο λεει για να μην κανεις καμια ζημια στο μπρατσο.........
οχι ρε δεν τρεχει, απλα πρεπει να ξερω απο πριν τι να παραγγειλω...

thnx παντως, εφ' οσον υπαρχει προβλεψη, απ' οτι καταλαβαινω, και για τους 2 τροπους θα το παρω χωρις ;D 8)!

Αν δεν αντικαθιστά άλλο Floyd, και αν δεν ξέρεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι κάνεις, μην το εγκαταστήσεις μόνος σου.

και εγω της ιδιας αποψης ειμαι - καλυτερα να μην το κανεις μονος σου - πρεπει να δεις την διακοσμηση στο τζακι μου οπου το ομορφαινει ενα μπρατσο charvel san dimas 1992........με crack απο λαθος χειρισμο στο τρυπανι προσπαθωντας να βαλω αλλο locking nut.........

messalion είπε:
και εγω της ιδιας αποψης ειμαι - καλυτερα να μην το κανεις μονος σου - πρεπει να δεις την διακοσμηση στο τζακι μου οπου το ομορφαινει ενα μπρατσο charvel 275DLX 1992........με crack απο λαθος χειρισμο στο τρυπανι προσπαθωντας να βαλω αλλο locking nut.........

ξέρω πολύ καλά τι κάνω και δεν είναι η πρώτη φορά που κάνω κάτι.

Απλά τυχαίνει να μην ήξερα την συγκεκριμένη λεπτομέρεια για τα original floyd rose...

Και φυσικά ΔΕΝ πρόκειται να βάλω τρυπάνι πάνω στο maple, οτι χρειάζομαι θα είναι φτιαχμένο απο πρίν...

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back