Φυσαρμόνικα Διατονική (Περιληπτικά Μαθήματα)

Μανώλης Χναράκης είπε:
Σωστά.

Αυτό όμως δεν θα βγάλει "out of tune" το συγκεκριμένο όργανο;

Το συγκεκριμένο όργανο δεν θα είναι """παράφωνο""" σε σχέση με τα υπόλοιπα;
Αν παίζεις μόνος σου - όπως εγώ όχι? Γι' αυτό και το τόνισα ότι παίζω μόνος.

Αν παίζεις με άλλον θα είναι ελαφρά εκτός συντονισμού.

Έλα όμως που πάλι η φυσαρμόνικα (και πιστεύω και το ακορντεόν)  είναι η εξαίρεση αφού όλες πωλούνται με όλα σχεδόν τα γλωσσίδια (θα τα πούμε αναλυτικά στο κούρδισμα της) από 8 έως και 15 cents σε δίεση , οι δε για Blues άλλα να βαίνουν για δίεση και άλλα για ύφεση ώστε να παραχθεί τέλειο ο Bluesy Sound.

Στέφανος

αν παιζεις μονος σου το μονο προβλημα που θα συναντησεις ειναι να κουρδισεις την φωνη.....

αν τραγουδατε παραλληλα......!!!

messalion είπε:
αν παιζεις μονος σου το μονο προβλημα που θα συναντησεις ειναι να κουρδισεις την φωνη.....

αν τραγουδατε παραλληλα......!!!
Μπα. Μην το λες.Όταν παίζεις μόνο του ένα όργανο κουρδισμένο σε JT είναι όλα μιά χαρά.

Η φωνή σαν όργανο μπορεί να πατήσει αυτόματα και real time σε όποιο τόνο - συχνότητα της δώσεις. Αφού ακούει πρώτα και μετά ο εγκέφαλος ελέγχει σωστά τη φωνή.

Μανώλης Χναράκης είπε:
Μπα. Μην το λες.

Όταν παίζεις μόνο του ένα όργανο κουρδισμένο σε JT είναι όλα μιά χαρά.

Η φωνή σαν όργανο μπορεί να πατήσει αυτόματα και real time σε όποιο τόνο - συχνότητα της δώσεις. Αφού ακούει πρώτα και μετά ο εγκέφαλος ελέγχει σωστά τη φωνή.
JT ??

το λεω γιατι παρα πολλοι τραγουδανε απο μνημης και οχι απο αυτι......το ποσο ευκολα προσαρμοζεται η φωνη με το ακουσμα και τον εγκεφαλο αυτο ειναι διαφορετικο στον καθενα (κανω λαθος ? )

messalion είπε:
JT ??

το λεω γιατι παρα πολλοι τραγουδανε απο μνημης και οχι απο αυτι......το ποσο ευκολα προσαρμοζεται η φωνη με το ακουσμα και τον εγκεφαλο αυτο ειναι διαφορετικο στον καθενα (κανω λαθος ? )
Ώπα. Εδώ έχεις απόλυτο δίκιο. Συγγνώμη, δεν την σκέφτηκα καθόλου αυτή την περίπτωση. Μιλάς βέβαια καί γιά άτομα perfect pitch.Εάν τραγουδάει από μνήμης, σαφώς και θα του ακουστεί κάπως διαφορετικό. Μπορεί όμως καί να του αρέσει, το πιό πιθανό εάν το καταλάβει.

messalion είπε:
ακομα δεν μου ειπες τι ειναι το JT  :D :D
;D ;D ;DJust Temperament !!!

Υ.Γ.

Έχεις δίκιο, εμείς (δηλαδή εγώ κι ο Κος Στέφανος) το κάναμε συντομογραφία.

STEFANOS604 είπε:
Κύριε Messalion

Pίξε μια ματιά στο άρθρο για τα Equal Temperaments {E.T} & Just Intonation {J.T} ΕΔΩ:

http://www.noiz.gr/index.php?topic=189617.0
Σε ευχαριστω αλλα γνωριζω τι ειναι το Just Temperament απλως δεν το καταλαβα οταν το γραψατε με τα αρχικα του ;)

Υ.Γ.

Έχεις δίκιο, εμείς (δηλαδή εγώ κι ο Κος Στέφανος) το κάναμε συντομογραφία.
να'σαι καλα που με βαζεις στον ισιο δρομο  :D :D :D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα