- Πόντοι
- 48
Καλημέρα και καλές Γιορτές, σε όλους!

Τις τελευταίες μέρες ψάχνομαι να κάνω μια μουσική "άσκηση", που θα στηρίζεται στην ακολουθία Fibonacci (0,1,1,2,3,5,8...).
Όπως το έχω στο μυαλό μου, ρυθμικά, θέλω να έχω, ανά μέτρο:
1 beat / 1 beat / 1 τρίηχο beat / 1 πεντάηχο beat
(μέχρι εκεί θέλω να το πάω και ίσως βάλω 1 οκτάηχο beat, σπασμένο σε 2 τετράηχα σε μια τύπου γέφυρα, στο κομμάτι).
Χρονικά, πώς θα πρέπει να κινηθώ, για να μην είμαι εκτός των μέτρων;
Μπορώ να έχω ρυθμό σε 4/4 ή θα πρέπει να επιλέξω κάτι πιο σύνθετο;
Ιδανικά, θα ήθελα όλα τα όργανα (2 κιθάρες, μπάσο, τύμπανα και φωνή) να έχουν τον ίδιο αριθμό "χτυπημάτων".
Είναι, κάτι τέτοιο, εφικτό ή είναι προτιμότερο να το εφαρμόσω, μόνο, στο ρυθμικό κομμάτι;
Θα μπορούσατε να μου προτείνετε μουσική και θεωρία στηριγμένη στην παραπάνω ακολουθία;
Ευχαριστώ!

Τις τελευταίες μέρες ψάχνομαι να κάνω μια μουσική "άσκηση", που θα στηρίζεται στην ακολουθία Fibonacci (0,1,1,2,3,5,8...).
Όπως το έχω στο μυαλό μου, ρυθμικά, θέλω να έχω, ανά μέτρο:
1 beat / 1 beat / 1 τρίηχο beat / 1 πεντάηχο beat
(μέχρι εκεί θέλω να το πάω και ίσως βάλω 1 οκτάηχο beat, σπασμένο σε 2 τετράηχα σε μια τύπου γέφυρα, στο κομμάτι).
Χρονικά, πώς θα πρέπει να κινηθώ, για να μην είμαι εκτός των μέτρων;
Μπορώ να έχω ρυθμό σε 4/4 ή θα πρέπει να επιλέξω κάτι πιο σύνθετο;
Ιδανικά, θα ήθελα όλα τα όργανα (2 κιθάρες, μπάσο, τύμπανα και φωνή) να έχουν τον ίδιο αριθμό "χτυπημάτων".
Είναι, κάτι τέτοιο, εφικτό ή είναι προτιμότερο να το εφαρμόσω, μόνο, στο ρυθμικό κομμάτι;
Θα μπορούσατε να μου προτείνετε μουσική και θεωρία στηριγμένη στην παραπάνω ακολουθία;
Ευχαριστώ!