• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Fender vintage hot rod '57 strat αλλαγή μαγνητών

iamnohero

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Γεια σας.

Παιδιά βασανίζομαι λίγο καιρό τώρα για το αν θα ήταν ωφέλιμη, για τις ανάγκες μου, η αλλαγή μαγνητών στο συγκεκριμένο όργανο.

Λίγες κουβέντες για το τι χρησιμοποιώ.

fender hot rod '57 strat

fender '65 reissue twin reverb

από πετάλια reverb και delay, δεν τα αναφέρω

drives--> boss od3,boss ds1(japan),eh big muff

Λίγες κουβέντες για το τι παίζουμε με την μπάντα.

instrumental rock

για να καταλάβετε πάνω κάτω αγαπημένες μπάντες είναι οι explosions in the sky, mono (japan), mogwai...

Η κιθάρα αυτή τη στιγμή φοράει τους stock μαγνήτες που είναι οι SCN στις θέσεις middle/neck και τον tone zone στη θέση bridge.

Γενικά τη θέση 1 (bridge μόνος του) δεν την χρησιμοποιώ καθόλου.

Ο ήχος που έχω μου αρέσει γενικά, αλλά κάτι με τρώει.

Σκέφτομαι να βάλω στο όργανο τους 57/62 ή τους cs69 ή αν έχετε να μου προτείνετε εσείς κάτι...

Τέλος πάντων, πιστεύω θα πούμε κι άλλα στην πορεία.

Θέλω να πετύχω έναν πιο ζεστό ήχο και ίσως καλύτερο clean γενικά. Τα drives τα παίρνουν καλά οι SCN

Ενδεικτικά θα ήθελα κάτι σαν τον ήχο που έχουν τα παρακάτω κομμάτια.

Κάνουν οι 57/62,cs69? θα δω διαφορά από τους scn?

Mono - Pure As Snow

Επίσης να πω ότι πιο πολύ χρησιμοποιώ τον neck μαγνήτη και μετά τον middle.

Λιγότερο τη θέση 2 (bridge-middle) και ελάχιστα την 4(neck-middle).

Ναι και οι δύο θα σου δώσουν πολύ ζεστότερο ήχο και πολύ καλύτερα καθαρά.

Κάνουν οι 57/62,cs69? θα δω διαφορά από τους scn?
φυσικα και θα δεις ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα ,αλλωστε οι μαγνητες ειναι υπευθυνοι για το 90% του ηχου μιας κιθαρας.

οι 57/62 θα σου δωσουν τον υπερκλασσικο καθαρο Fender ηχο.

στη θεση σου για να εχω ευελιξια  θα κραταγα τον κατω μαγνητη για τα πολλα γκαζια  μια και καθαρα συνηθως με τον πανω ή τον μεσαιο παιζουμε στη strat .

Είτε τους 57/62, είτε τους cs69, είτε τους cs54 βάλεις θα έχεις υπέροχα καθαρά αλλά και hum με τα overdrives (και στις ενδιάμεσες θέσεις), πράγμα που μπορεί να σου κακοφανεί δεδομένων των noiseless που έχεις συνηθίσει.

Το ξέρω αυτό αλλά ελπίζω να μην με απασχολήσει ιδιαίτερα.

Γενικά και γκάζια ακόμα παίζω με τον neck ή τον middle και είναι οκ. (με τους scn βέβαια. τώρα με τους 57/62 δεν ξέρω πως θα είναι)

Αυτό που με νοιάζει είναι ο καλός καθαρός-ζεστός ήχος. Τα γκάζια τα βρίσκουμε.

Eυχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις παιδιά.

Λέω για prewired pickguard.

Με τον twin reverb παίζω στο tremolo κανάλι με tremolo k reverb κλειστά.

bright off

treble 5,5-6

mid 0

bass 5

volume 4

Δεν ξέρω αν σας λένε κάτι τα settings μου ως προς την επιλογή μαγνητών.

57/62? cs69? cs54? fat 50s? εδώ τα έχω εντελώς χαμένα

Μάλλον θα πάω προς 57/62 μιας και τους φοράνε τα vintage reissue σαν stock

Με την υπάρχουσα μπάντα έχουμε κάνει ένα live μόνο και τα mid τα είχα στο 5 αλλά με άλλες ρυθμίσεις bass4 treble5.

Aλλά πλέον τα έχω στο 0. Είμαι σίγουρος πως είναι οκ.

Όταν ανεβάζω μπάσα και πρίμα στον twin ισορροπεί πολύ ωραία και δεν μου λείπουν καθόλου τα μεσαία.

iamnohero είπε:
Με την υπάρχουσα μπάντα έχουμε κάνει ένα live μόνο και τα mid τα είχα στο 5 αλλά με άλλες ρυθμίσεις bass4 treble5.

Aλλά πλέον τα έχω στο 0. Είμαι σίγουρος πως είναι οκ.

Όταν ανεβάζω μπάσα και πρίμα στον twin ισορροπεί πολύ ωραία και δεν μου λείπουν καθόλου τα μεσαία.
Καλύφθηκα πλήρως. ;)

Να ρωτήσω κάτι ακόμα.

Αν πάρω απλά τους μαγνήτες 57/62 (και όχι prewired pickguard) θα πρέπει να προσέξω κάτι άλλο?

Η κιθάρα μου δεν ξέρω τι ποτενσιόμετρα έχει, κάπου είχα διαβάσει ότι είναι 250άρια οπότε οκ?

Δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην εγκατάσταση?

Είμαι άσχετος με τέτοια θέματα.

iamnohero είπε:
bright off

treble 5,5-6

mid 0

bass 5

volume 4
Παντως με τους μαγνητες που σκεφτεσαι να βαλεις λογικα σε κοβω να το ανεβαζεις λιγο το middle.

Κι αυτο γιατι οι κλασσικοι Low output Strat μαγνητες δεν "βγαζουν" πολλα μεσαια και πιθανως να σου "λειψουν".

Ριξε και μια ματια εδω για το πως θα "ψαχτεις" με τα controls του twin σου.

Αν πάρω απλά τους μαγνήτες 57/62 (και όχι prewired pickguard) θα πρέπει να προσέξω κάτι άλλο?

Η κιθάρα μου δεν ξέρω τι ποτενσιόμετρα έχει, κάπου είχα διαβάσει ότι είναι 250άρια οπότε οκ?
κανενα προβλημα. Εχεις ηδη οτι χρειαζεσαι.

Ωραίο άρθρο. Το έχω διαβάσει.

alderbody είπε:
κανενα προβλημα. Εχεις ηδη οτι χρειαζεσαι.
Ευχαριστώ.

Αυτό θα κάνω μάλλον μπας και γλιτώσω τα πολλά έξοδα. Το prewired pickguard που θέλω πάει στα 220ε(με μεταφορικά) και επειδή είναι από Αμερική θα έχει και δασμούς. Ξέρει κανεις πόσο θα πάει τελικά?

το site που κοιτάω είναι το ''overdrive custom guitar works''.

Οι 57/62 που είναι βγαλμένοι από vintage reissues είναι οι ίδιοι με αυτούς που βγαίνουν ως σετάκι απ'τη fender?

Edit: Βασικά μιας και υπάρχει ένα σετάκι 57/62 βγαλμένο από vintage reissue '62 στις αγγελίες του noiz και έχω φαγωθεί, την έκανα την κίνηση και έστειλα μήνυμα στο παλικάρι. Άντε να δούμε

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Με τον twin reverb παίζω στο tremolo κανάλι με tremolo k reverb κλειστά.

bright off

treble 5,5-6

mid 0

bass 5

voΤο 55-60% των συχνοτητων της κιθαρας ειναι εκει που λες mid.....

Αρα ειναι εντελως εντελως λαθος ρυθμιση!

Οσο για μαγνητες, παντα κατι χανεις και κατι κερδιζεις.....σχετικο και υποκειμενικο

Προσωπικα λεω οχι σε αλλαγη, μια χαρα ειναι το οργανο, καλυτερα εναν αλλο ενισχυτη....

Νομίζω πως όλα είναι θέμα γούστου.

Ο ήχος μου μια χαρά μεσαία έχει, με κιθάρα παίζω άλλωστε.

Τον ενισχυτή δεν νομίζω να τον αλλάξω.

φυσικα και θα δεις ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα ,αλλωστε οι μαγνητες ειναι υπευθυνοι για το 90% του ηχου μιας κιθαρας.

90% ??????????? ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!!!!!!!!! :) ;) :) ;) :D ;D :) ;) :D ;) :) :) :)

Μαθε να κανεις παραθεσεις μεγαλε,μας εβγαλες τα ματια.....

bright offtreble 5,5-6

mid 0

bass 5

volume 4
στον TR οταν εχεις το middle στο 4 εισαι περιπου στο Preset middle που εχουν οι υπολοιποι BF που δεν εχουν middle control,αν το βαλεις στο μηδεν παρακανεις scoop στον ηχο σου,βεβαια αν σου αρεσει εσενα ο ηχος εμας δεν μας πεφτει λογος,λογικα παντως με τους μονους θα το ανεβασεις γυρω στη μεση.

iamnohero είπε:
Οι 57/62 που είναι βγαλμένοι από vintage reissues είναι οι ίδιοι με αυτούς που βγαίνουν ως σετάκι απ'τη fender?
ναι.

Το 55-60% των συχνοτητων της κιθαρας ειναι εκει που λες mid.....

Αρα ειναι εντελως εντελως λαθος ρυθμιση!

Προσωπικα λεω οχι σε αλλαγη, μια χαρα ειναι το οργανο, καλυτερα εναν αλλο ενισχυτη....
Δεν υπαρχουν "λαθος" ρυθμισεις. Υπαρχουν μονο λαθος πληροφοριες...  :)

iamnohero είπε:
Ωραίο άρθρο. Το έχω διαβάσει.

Ευχαριστώ.

Αυτό θα κάνω μάλλον μπας και γλιτώσω τα πολλά έξοδα. Το prewired pickguard που θέλω πάει στα 220ε(με μεταφορικά) και επειδή είναι από Αμερική θα έχει και δασμούς. Ξέρει κανεις πόσο θα πάει τελικά?

το site που κοιτάω είναι το ''overdrive custom guitar works''.
αν ειναι για loaded παρε απο εδω.πολυ πιο λιγα χρηματα

http://www.ebay.com/itm/Fender-Original-57-62-LOADED-PRE-WIRED-Strat-Pickguard-White-White-/300803585558?pt=Guitar_Accessories&hash=item46094a7616

στηλε μην στον πολητη να γραψει δωρο πανω.και αν δεν μπωρει πες του να γραψει κατω απο 100$ συνολικα γιατι πανω απο αυτα θα σου ζητησουν περιπου 25% τελωνειο

ναι ιδιοι ειναι αυτοι που λες στην αγγελεια

Trending...

Νέα θέματα

Back