marathon είπε:
Το άρθρο επιβεβαιώνει αυτό που λέει ο longshadow (και με βρίσκει 100% σύμφωνο). Επίσης λέω ότι και 2 Ej να πάρεις από τη διπλάνή γραμμή παραγωγής δεν θα είναι ίδιες (το ίδιο λέει και το άρθρο), μπορεί η μία να σου αρέσει και η άλλη όχι αλλά πάλι 2000 θα πληρώσεις. Έχω την εντύπωση ότι καταπίνουμε την κάμηλον με τα κουρδισμένα ξύλα...πάρε μια κιθάρα και παίξε, εάν σου αρέσει το μπράτσο της, ο ήχος της, το χρώμα της (μην ξεχνάτε το ψυχολογικό κομμάτι της όλης ιστορίας), το σετάρισμά της αυτή είναι...μόλις αρχίσεις να την πειράζεις θα είναι μια άλλη.
Εάν δεν σου αρέσει...πολύ απλά πάρε μια άλλη.
Φίλε Μαραθώνα, εδώ είναι η τιμή (ή μέρος της) που πληρώνεις στην Fender & κάθε Fender. Να είσαι λοιπόν σίγουρος ότι αν πάρεις 2 και 3 και 100 EJ από την γραμμή παραγωγής, 99,999% το ίδιο ακούγονται..... (και θα μείνω έκπληκτος όποιος μου πεί ότι άκουσε το 0,001 της διαφοράς) εγώ διάλεξα την δική μου ανάμεσα από 3... βασικά και οι 3 το ίδιο ακριβώς έπαιζαν... το χρώμα τελικά με έκανε να επιλέξω αφού το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Πραγματικά το ίδιο... ούτε πιό "άδεια" ούτε πιό "γεμάτη" ήταν καμία από τις 3... το σετάπ ίσως να διέφερε ολίγον τι :

:

;D, όμως ο χαρακτήρας ήταν ένας.
Το γεγονός και μόνο ότι αν πάρεις εσύ τα υλικά και την φτιάξεις
δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχεις το ίδιο (δεν μιλάω για καλύτερο ή χειρότερο αποτέλεσμα) αλλά για το
ίδιο αποτέλεσμα που παίρνεις όταν ανοίγεις μια σφραγισμένη από την Fender EJ (καί άλλα μοντέλα Αμερικάνικα επίσης).
Όταν μιλάμε για τόσα χρήματα κιθάρα, έχεις την εντύπωση ότι υπάρχουν καλές και κακές??
Το άρθρο ορθώς λέγει, αλλά μια εταιρεία σαν την Fender, δεν είναι μπακάλικο (πλέον) να βάζει ό,τι νά ναι. Και κρατάει σταθερή ποιότητα στα προιόντα της (σαν το kerrygold ένα πράμα ;D)
Μιάς και αναφέραμε την Fender (έχω καμιά 16ριά διάφορες) να ξέρεις ότι ειδικά μετά το 1988, κάθε μα κάθε σειρά μοντέλων που παρουσίαζε είχε συγκεκριμμένη ποιότητα και στάνταρ. Και προφανώς συγκεκριμμένο χαρακτήρα. H strd strat έτσι ακούγεται από τότε, η deluxe το ίδιο, το ίδιο και οι tele..
Δεν αναφέρομαι σε φτηνότερα Μεξικάνικα μοντέλα, όπου εκεί υπάρχουν αυξομοιώσεις πράγματι ακουστικά, αλλά και εκεί τείνει να ισορροπήσει πλήρως η κατάσταση.