Εγώ δε θα έπαιρνα Fender Mexico εκτός από κάποια μοντέλα που αγγίζουν τα 900€, όπως τη Jimmie Vaughan πχ και ίσως 1-2 άλλες.
Δική μου πρόταση είναι να κοιτάξεις οπωσδήποτε τις Blade (Νάκας) (εκτός αν δε θες τύπου στρατ κιθάρα) που οι φθηνές της είναι από την Κορέα και οι πιο ακριβές (1200€ <

είναι από την Ιαπωνία. Σαν κατασκευή (και μόνο, πέρα δηλαδή από τα ηλεκτρικά) ακόμα και η πιο φθηνή της αγγίζει σε ποιότητα μια American standard σίγουρα. (Δεν το λέω μόνο εγώ αυτό, άλλα όλοι όσοι την είδαν ειδήμονες και μη).
Ακούγεται υπερβολικό αλλά ως κάτοχος μιας Blade Texas Standard Pro (Το πιο φθηνό μοντέλο 590€ τιμή καταλόγου) δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος από το όργανο.
Φυσικά έκανα τις απαραίτητες μετατροπές (¶λλαξα μαγνήτες, γέφυρα και ηλεκτρικά - τα κλειδιά είναι πολύ καλά) και τώρα έχει γίνει η πρώτη μου κιθάρα και έχω αφήσει ως δεύτερη μια
Gibson SG special με Seymour μαγνήτες που σπλιττάρονται και άλλα...(γέφυρα Schaller, Sperzel lock κλειδιά κλπ....)!
Δηλαδή με μια Blade και μόνο μια αλλαγή στα ηλεκτρικά και τους μαγνήτες πραγματικά βγάζεις πολύ καλό ήχο.
Επίσης θα ήθελα να πω και το εξής:
Ο Νάκας είναι αντιπρόσωπος και χονδρέμπορος. Γιατί δεν πηγαίνετε στα μαγαζιά της γειτονιάς πχ Δήμου, Καγμάκης κλπ να πάρετε από κει ό,τι θέλετε μέσω του Νάκα? Και να σας κάνουν και μια έκπτωση 20% από τις τιμές καταλόγου???
Ακριβώς δηλαδή όπως λειτουργεί η φάση με τις Fender και το Στόλλα...