Λοιπόν σήμερα την απόκτησα την Γιαπωνέζα !!
Χθες βρέθηκε ένας γνωστός με μια ίδια μεξικάνικη του 2011 - 2012 (αν θυμάμαι καλά) και τις έβαλα δίπλα-δίπλα, συγκεράσματα ?
Λοιπόν τα εξής ΥΠΕΡ:
1. έπαθα πλάκα με την ποιότητα κατασκευής της Γιαπωνέζας , εφάμιλλη Αμερικάνικων οργάνων, παρά την ηλικία της έδειχνε ακριβότερη και πιο προσεγμένη από την Μεξικάνα. Στα φόρουμ στο εξωτερικό πολλοί αναφέρουν οτι η συγκεκριμένη είναι μια από τις καλύτερες τελεκάστερ που έχουν παίξει πότε ! φαντάστηκα θα υπερβάλουν αλλά αν εξαιρέσουμε τους μαγνήτες .. ΝΑΙ αυτή την αίσθηση μου άφησε.
2. Απίστευτο μπράτσο , ένα από τα καλύτερα που έχω παίξει ποτέ, δεν ήθελα να την αφήσω απ τα χέρια μου σε σχέση με την μεξικάνα η μέρα με την νύχτα !! Οne-piece maple , για το σχήμα δεν είμαι σίγουρος , η Fender το περιγράφει ως OVAL TYPE, δεν μου φάνηκε όμως σαν το U της μεξικάνας ουτε σαν soft V , πιο πολύ μου έκανε σαν το παλιό C poy είχαν οι Ιαπωνικές στρατ στα 80s, με μια λέξη .. απολαυστικό!
3. Unplugged είχε πιο δυνατό και πιο Bright ήχο από την μεξικάνικη ( η τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε
δεν είμαι και ειδικός ! ). Δεν περίμενα να ακούγεται τόσο να πω την αλήθεια, ίσως να φταίει οτι εσωτερικά υπάρχει διάφορα στο center block (αν το λέω σωστά) και είναι πιο "αδεια" εσωτερικά.
4. Το βάρος !! είναι πανάλαφρη !! δεν την ζύγισα αλλά στο ίντερνετ είδα ότι παίζουν κάτω από 3 κιλά , 2.6- 2.8 αν αληθεύει αυτό που λένε.
Και το εξής ένα ΚΑΤΑ :
1. Οι μαγνήτες της ! δεν είναι τόσο χάλια που να μην ακούγονται αλλά της μεξικάνικης μου άρεσαν αρκετά σε ένα blues junior που τις δοκιμάσαμε.
Είμαι σε αναζήτηση μαγνητών, έχω αυτούς διαθέσιμους (
http://www.seymourduncan.com/products/electric/telecaster/vintage-output/fivetwo_for_tel/ ) αλλά αν κάποιος έχει κάτι να μου προτείνει από δική του πείρα, είμαι όλος αυτιά.
Τελικά οι Γιαπωνέζοι έκαναν καλά την δουλειά τους .. !!