Ποιος σου είπε ότι πρέπει να είναι κανείς τεράστιος μουσικός και παιχταράς για να έχει γνώμη για το πως ακούγεται ένα όργανο;;
φιλε araxas καταλαβα το νοημα σου' date='αλλα για να κρινεις ενα οργανο οπως μια suhr,μια tyler,μια anderson πρεπει να εισαι ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ!.γι αυτο και οι αποψεις εδω στο forum δεν μετρανε σιγουρα οσο καποιων αλλων οπως:
kirk fletcher(suhr)
guthrie govan(suhr)
scott henderson(suhr)
michael landau(suhr-tyler)
michael bolton(tyler)
elvis costello(tyler)
greg howe(suhr)
και και και...[/quote']
εδώ θέλω να κάνω μία μικρή παρατήρηση...
ούτε θέλω να την "πω" σε εσένα Τάκη, ούτ κάτι τέτοιο.
απλά όμως...νομίζεις πως ΟΛΟΙ αυτοί που αναφέρεις κάθονται και στήνουν μόνοι τους τον ήχο τους?
τουλάχιστον εγώ έχω την εντύπωση πως δοκιμάζουν κιθάρες από τους διάφορους κατασκευαστές και βλέπουν τι αλλαγές αρχικά θέλουν στις διαστάσεις του μπράτσου κλπ...
δε νομίζω πως ο howe έχει ασχοληθεί με κολλητήρι, ούτε έχει πάει σε ένα μαγαζί να σηκώσει 20 μαγνήτες και να κάτσει να πειραματιστεί.αυτό είναι ΚΑΘΑΡΑ δουλειά του τεχνικού του, ο οποίος είναι 100% σίγουρο πως ΔΕΝ θα παίζει "παπάδες".θα κάτσει με βάση την γνώμη του κάθε κιθαρίστα που αναλαμβάνει, να του βγάλει τον ήχο που έχει στο κεφάλι του και πάνω από όλα ΣΩΣΤΑ.
αυτοί οι κιθαρίστες απλώς λένε "μου αρέσει"-"δε μου αρέσει". :wink:
και ένας ΣΩΣΤΟΣ τεχνικός ήχου, θα καταλάβει ΠΑΡΑ πολύ καλα με ένα απλό ανοιχτό μι μινόρε ακκόρντο αν ακούγεται σωστά η κιθάρα.
πάρε για παράδειγμα τον καγμάκη...δεν τον έχω ακούσει να παίζει, αλλά δε νομίζω πως θα τρέχει πιο γρήγορα και από τον Κεντέρη :lol: όμως αν του πεις να σου φτιάξει μία κιθάρα ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, δε νομίζεις πως θα βγει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που θα του πεις? :wink: