• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Fender strat standard Mexico - Τι μαγνήτες να βάλω;

Ritchie

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Παιδιά καλή μέρα

Πήρα μία Fender strat standard LH Mexico,και θέλω να αλλάξω τους μαγνήτες της.

Η προτίμησή μου είναι ο ήχος Ritchie Blackmore.Μου είπαν να προτιμήσω seymour duncan.Περιμένω με ανυπομονησία την γνώμη σας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σας.Θα κάνω την κίνηση που μου υποδείξατε.

Τώρα, μιά που φαίνεστε ότι έχετε μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα,έχω ακούσει από φίλους ότι τα ηλεκτρικά της Mexico δέν είναι και τόσο αξιόπιστα.Λέτε να τα αλλάξω;

Καί ποιό είναι το κόστος αυτής της κίνησης;

Ευχαριστώ καί πάλι.

Για τους μαγνήτες: άμα θες να μοιάσεις ακόμα περισσότερο με Blackmore, πάρε quarterpounders μόνο για bridge και neck μιας και στη signature του δεν έχει μεσαιο μαγνητη (γλυτώνεις και λεφτά  ;D ).

Αν ενθυμούμε καλώς  :P οι μεξικάνες είχαν ηλεκτρικά της ίδιας ποιότητας με τις αμερικάνες. Τι είδους προβλήματα αξιοπιστιας ανέφεραν οι φίλοι σου; 13 χρόνια έχω μια μεξικάνα standard και ουτε το τυπικό καθάρισμα contact cleaner δεν έχει χρειαστεί ακόμα, ούτε χράτσα-χρούτσα, ούτε διακοπές και λοιπά. Το πολύ όταν αλλάξεις μαγνήτες να τσεκάρεις τις υπόλοιπες κολλήσεις να είσαι σίγουρος.

Jasemeister με ικανοποίησες με την πληροφορία σου ότι η κιθάρα από ηλεκτρικά είναι μιά χαρά.Η άποψη που ανέφερα περί αυτών είναι από site που διάβασα.Ξέρεις,σιχαίνομαι να πάρω ένα μουσικό όργανο των 600€ και τελικά να μου κοστίσει με αλλαγές κλπ όσο η αμερικάνικη,γιατί καλύτερα θα ήταν να έπαιρνα τότε κατευθείαν αυτήν.Είναι σάν να πάρεις μιά μέτρια γυναίκα και να της κάνεις 10 πλαστικές για να την κάνεις όμορφη.Γιατί να μήν πάρεις μιά όμορφη από την αρχή;Ασε που θα σου στοιχίσει και λιγότερα γιατί θα στα φάνε οι πλαστικοί.

Αυτά για να το διασκεδάσουμε και λίγο !

Οσο για μαγνήτες, είδα τους Seymour Dunkan πού μου υποδείξανε οι φίλοι fenderiarhs και ignantios βλέπω ότι οι απόψεις σας συγκλίνουν ,αλλά με μπέρδεψες με το "quarterpounders" .

Τι ακριβώς είναι αυτό; άλλος τύπος του ίδιου μαγνήτη ή τρόπος συνδεσμολογίας ;

Και μία τελευταία ερώτηση (μιά και σας έπρηξα).

Ο Blackmore παίζει με 2 μαγνήτες και τριθέσιο.Αν εγώ βάλω 3 μαγνήτες και ρυθμίσω τον πενταθέσιο να παίζει στις 3 θέσεις του σαν του Blackmore τις δε άλλες 2 στις υπαρχουσες ρυθμίσεις ,δεν θα έχω σαν αποτέλεσμα και ήχο Blackmore αλλά και μεγαλύτερο εύρος για διαφορετικά είδη μουσικής;

Σας ευχαριστώ όλους για άλλη μιά φορά.

Nα βαλεις πενταθεσιο και 3 μαγνητες ετσι θα εχεις σιγουρα τους συνδιασμους του blackmore αλλα και δυο παραπανω απο αυτον.......ετσι θα μπορεις ανετα να του κανεις ''ζηλια ψωρα........'' ;)

ignantios είπε:
Nα βαλεις πενταθεσιο και 3 μαγνητες ετσι θα εχεις σιγουρα τους συνδιασμους του blackmore αλλα και δυο παραπανω απο αυτον.......ετσι θα μπορεις ανετα να του κανεις ''ζηλια ψωρα........'' ;)
Προφανώς δεν θα έχεις τους συνδυασμούς του blackmore αν βάλεις 3 μαγνήτες και πενταθέσιο, δηλαδή δε θα έχεις τη μεσαία θέση του, που είναι neck + bridge

Οσο για μαγνήτες, είδα τους Seymour Dunkan πού μου υποδείξανε οι φίλοι fenderiarhs και ignantios βλέπω ότι οι απόψεις σας συγκλίνουν ,αλλά με μπέρδεψες με το "quarterpounders" .

Τι ακριβώς είναι αυτό; άλλος τύπος του ίδιου μαγνήτη ή τρόπος συνδεσμολογίας ;
έχει πιο χοντρά pole pieces

Είναι σάν να πάρεις μιά μέτρια γυναίκα και να της κάνεις 10 πλαστικές για να την κάνεις όμορφη.Γιατί να μήν πάρεις μιά όμορφη από την αρχή;Ασε που θα σου στοιχίσει και λιγότερα γιατί θα στα φάνε οι πλαστικοί.
Εδώ που τα λέμε καλύτερα πλούσιος και υγιής παρά φτωχός και ασθενής  ;D

skantzos είπε:
Προφανώς δεν θα έχεις τους συνδυασμούς του blackmore αν βάλεις 3 μαγνήτες και πενταθέσιο, δηλαδή δε θα έχεις τη μεσαία θέση του, που είναι neck + bridge
Από την άλλη όμως με 3 μαγνήτες και κανονικό πενταθέσιο θα έχεις τους κλασσικούς "Vegas money" ήχους της strat.  ;)  Χωρίς αυτούς, what's the point?

skantzos είπε:
Υπάρχει και το push-pull βρε παιδιά που "ενεργοποιεί" μονίμως τον neck και έτσι έχεις 7 συνδυασμούς. Με του Blackmore και πολλών άλλων γνωστών κιθαριστών συμπεριλαμβανομένων.

Εχω μια Road Worn 60s...και ελεγα και εγω να της σκασω πανω ενα little 59 και ενα jb junior...ειναι κλασικοοοοτατος συνδιασμος για στρατ...

+1 για seymour μαγνητες για στρατ κι8αρες..οι dimarzio πιστευω ειναι πολυ λαμπροι σαν μαγνητες...waayyy too bright...

Γιατι να κανω? ;D

Αφου σχεδον ολοι τις ξερουν...οι περισοτεροι τις βριζουν απο μεσα τους...

Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας.

Ερώτηση: Δεν υπάρχει τρόπος ώστε να ακυρωθεί μία original επιλογή του πενταθέσιου και να ρυθμιστεί η θέση αυτή ώστε όταν επιλεγεί να λειτουργεί ο neck με τον bridge (όπως του Blackmore) ταυτόχρονα;

Ετσι πιθανολογώ ότι θα τα έχουμε όλα.

alexi είπε:
Γιατι να κανω? ;D

Αφου σχεδον ολοι τις ξερουν...οι περισοτεροι τις βριζουν απο μεσα τους...
Και απέξω τους... ;-)

Έχεις απόλυτο δίκιο. Υπάρχουν πολλοί που θα σου την πέσουν εδώ μέσα, χωρίς πραγματικό λόγο, για το ρέλικ επειδή απλώς δεν είναι του γούστου τους. Υπάρχουν όμως και άλλοι όπως εγώ που ενδιαφέρονται πραγματικά. Κάνε έναν κόπο ρε Alexi...

Ritchie είπε:
Ερώτηση: Δεν υπάρχει τρόπος ώστε να ακυρωθεί μία original επιλογή του πενταθέσιου και να ρυθμιστεί η θέση αυτή ώστε όταν επιλεγεί να λειτουργεί ο neck με τον bridge (όπως του Blackmore) ταυτόχρονα;

Ετσι πιθανολογώ ότι θα τα έχουμε όλα.
Αυτό θα μπορούσε να γίνει αλλά εφόσον σε ενδιαφέρει ειδικά ο Blackmore, δεν πρέπει να σε απασχολεί η ενδιάμεση θέση γιατί δεν την χρησιμοποιεί ποτέ!! (τουλάχιστον εγώ προσωπικά δεν τον έχω δει, παίζει μόνο με neck ή bridge).

Το κλασικό strat wiring είναι πιστεύω πολύ χρηστικότερο...

Blackstrat μάλλον έχεις δίκιο τελικά.Αποφάσισα να βάλω 3 SSL-4 και τέλος.

Αν μόνο ξέρει κανείς την διαφορά των SSL-4 και SSL-4T άς μου το εξηγήσει για να μήν πέσω σε καμμιά κακή επιλογή.

Συμφωνείτε με την απόφασή μου παιδιά για τους SSL-4 ; Πιστεύετε ότι θα καταφέρω να έχω τον μελωδικό ήχο του Blackmore όταν παίζει μπαλάντες με την strat);

Ευχαριστώ για την υπομονή σας να μου απαντάτε.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back