Fender Mustang bass???

fleaman

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Το σκεφτομαι αρκετα το συγκεκριμενο οργανο http://www.thomann.de/gr/fender_65_mustang_bass_fr.htm αλλα δεν εχω βρει πουθενα να το ακουσω στην Αθηνα..Οτι ηχητικη γνωμη εχω ειναι απο διαφορες μπαντες μονο, αλλα μαρεσει πολυ ο ηχος του.Το εχει κανεις στο ''οπλοστασιο'' του?Εχετε να μου πειτε καμια γνωμη παραπανω?Με ενδιαφερει να τσιμπισω ενα!Ευχαριστω!

Περί ορέξεως .........

Αλλά ίσως (θα λεγα και το Gibson EBO αλλά αυτό πλέον είναι vintage) και το πιο overpriced (για αυτά που δίνει) short scale. Και πίστεψέ με. Έχω δοκιμάσει πολλά.  ;)

Αλλά υπήρξε ένα vintage που είχε "χαριστεί"  ;) πριν κανα χρόνο εδώ μέσα ...

Οι ιδιοκτήτες του (πρώην και νυν) είναι καταλληλότεροι να σου πούν.

Οντως θα με ενδιεφερε μια γνωμη..Εναλλακτικα για short scale μπασο τι θα μου προτεινες?

fleaman είπε:
Μιλαμε για Budget μεχρι 800 ευρω...Αν και στο στοχο μου με εχει αποσυντονισει αυτο το μπασακι http://www.thomann.de/gr/gibson_grabber_ii_bass.htm  Τι γνωμη εχεις?Εχω μπερδευτει..
Σίγουρα έχεις μπερδευτεί. Από short μου πας στην άλλη άκρη (34,5άρι, με 1,6 nut, jumbo frets και πάει λέγοντας).

Τι σχέση έχει το να με τ' άλλο. Μα καμμία σχέση.

Και ο ηχος mustang με grabber ..........  ??? 

Εγώ θα σου λεγα πριν σκάσεις τα δύσκολα να τα βρεις συτή την εποχή λεφτάκια σου, κάνε το milk round σου (μαγαζιά, φίλοι, net) και μόλις καταλήξεις (έστω και στο περίπου) εδώ είμαστε για όλα.

audiokostas είπε:
Σίγουρα έχεις μπερδευτεί. Από short μου πας στην άλλη άκρη (34,5άρι, με 1,6 nut, jumbo frets και πάει λέγοντας).

Τι σχέση έχει το να με τ' άλλο. Μα καμμία σχέση.

Και ο ηχος mustang με grabber ..........  ??? 

Εγώ θα σου λεγα πριν σκάσεις τα δύσκολα να τα βρεις συτή την εποχή λεφτάκια σου, κάνε το milk round σου (μαγαζιά, φίλοι, net) και μόλις καταλήξεις (έστω και στο περίπου) εδώ είμα

στε για όλα.

+100000000000000

Ξερω τι προσφερει το καθενα..Απλα δεν ξερω τι μπορει να με ενδιαφερει πιο πολυ...Μαλλον προς το short scale οργανο κλεινω παντως και σε πρωτη φαση και προς το παρον το Mustang φαινεται να ειναι κοντα σε ηχο σε αυτο που ψαχνω..Το grabber ειναι απλα κατι διαφορετικο που παρενοχλει απλα το μυαλο μου και ως κατι τετοιο το παρεθεσα στο topic μου!

Δεν νομίζω ότι είναι το short scale που σε έλκει αλλά η ιδιαιτερότητα του ήχου του Mustang.

Όχι ότι είναι κακός αλλά δεν τρελλαίνομαι (αντίθετα με τον Fleamail που είχε πάθει γκαγκά  ;D όταν το πήρε).

Θεωρώ ότι το δικό μου το short L2 από την  Landing είναι μακράν πιο ολοκληρωμένο (και πιο όμορφο) όργανο από κάθε mustang. Και το medium scale Fender (PB-555) που έχω αλλά είναι άλλη κατηγορία.

Αν το πάρεις πάντως, πέρνα του flats. Πέρα από την προσωπική μου αδυναμία ως προς αυτές, σε αυτό το όργανο είναι must.

Ακου και τα κλιπάκια που είχε ανεβάσει ο fleamail.

Ισως εχεις δικιο οτι με προσελκυει ο ηχος του Mustang...Παρολα αυτα δεν ειχα ιδεα για τα Landing!Υπαρχει αντιπροσωπος τους στην Αθηνα να τα δω και να τακουσω?

Έχω την εντύπωση (αλλά μπορεί και να κάνω λάθος πλέον) ότι μάλλον είμαι ο μοναδικός εν Ελλάδι κάτοχος μπάσου της συγκεκριμένης εταιρείας. Η Landing δεν είναι εταιρεία μαζικής παραγωγής αλλά custom shop στην Αμερική.

Και ως εκ τούτου τα μπάσα τους είναι one-offs.

Παρόλα αυτά είσαι πάντα ευπρόσδεκτος να έρθεις να το ακούσεις.

Ευχαριστω πολυ!Αν και μου εχει καρφωθει το Mustang η αληθεια ειναι οποτε το βλεπω να κλεινω αρκετα προς το να το αποκτησω...παρολα αυτα δεν μου εχει δωθει η ευκαιρια να το βρω πουθενα να το  δοκιμασω..Μου εχει καρφωθει ηχητικα μονο απο βιντεακια και audiosamples..

Επισης για Short scale τι γνωμη εχετε για το Longhorn bass της Danelectro?

Αν είσαι οκ με το σχήμα του, είναι μια χαρά μπασάκι.

Υπάρχει και ένα φθηνό στις αγγελίες. Και το είδα (από κοντά σε καλή κατάσταση).

Μου φάνηκε πιο short και από short... ;D

Βέβαια (όχι από κοντά) είδα και αυτό το short scale.

image_001365.jpg

Creston Guitars. Short scale α λα Mike Dirnt. Κουκλάκι είναι το άτιμο.

Και με έναν J στη γέφυρα μαζί με 3 position switch .................  ;D

Ιδέα δεν έχω από κόστος.

Πραγματικα ειναι πανεμορφο!Πρεπει να το βρουμε να το ακουσουμε!

fleaman είπε:
Πραγματικα ειναι πανεμορφο!Πρεπει να το βρουμε να το ακουσουμε!
Καλό ταξίδι και σαν πας έχω ένα-δυό πράγματα που θέλω. Δεν θα σε κουράσουν.  ;D

Α, πριν πας, κοίτα και το DIY option. ;)

http://www.noiz.gr/index.php?topic=178078.msg460606#msg460606

Καλό ταξίδι και σαν πας έχω ένα-δυό πράγματα που θέλω. Δεν θα σε κουράσουν.  Grin
Χαχαχα καταλαβα...Δυσκολα τα πραγματα λοιπον...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back