Στο παρόν thread πραγματικά ειπώθηκαν μερικά πολύ ενδιαφέρουσες αποψεις. Και θεωρώ πως πραγματικά, ενώ πολλοί θα μπορούσαν να χλευάσουν, έγινε ακριβώς το αντίθετο και 8 στους 10 το πήραν σοβαρά και θέλησαν να βοηθήσουν.
Μην ξεχνάμε πως διανύουμε περίοδο κρίσης και το να συζητάμε για το πως θα βοηθηθεί κάποιος να αγοράσει μια κιθάρα που κοστίζει όσο 6 και κάτι βασικοί μισθοί είναι προφανώς υπερβολικό, αλλα παρ' όλα αυτά, η κουβέντα συνεχίζει, και μάλιστα ουσιαστικότατα.
Anyway, here are my 2 c :
Ακριβότερη κιθάρα δεν σημαίνει καλύτερη κιθάρα, αλλα πιο συγκεκριμένη λύση σε ένα αρκετά συγκεκριμένο πρόβλημα.
Αν βγάλουμε απο την κουβέντα τον "συλλεκτικό" παράγοντα, και περάσουμε σε αυτό για το οποιο έχει δημιουργηθεί ένα όργανο, δηλαδή για να παίζεται, θα πρέπει να ξέρεις πως μια πολύ ακριβή masterbuilt κιθάρα φτιάχνεται για να καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες οι οποίες προκύπτουν απο συγκεκριμένα προβλήματα.
Θα μπορούσες δηλαδη να πείς πως ναι μεν καλή η Johnson αλλά έχει dead spots κι εγώ τα ακούω και εκνευρίζομαι. Θα μπορούσες έπειτα να πείς πως καλή η τάδε team built αλλα το radius και το προφίλ του μπράτσου δεν μου κάνουν.
Θα ΕΞΑΝΤΛΟΥΣΕΣ δηλαδή τις προηγούμενες, και έπειτα νομοτελειακα επειδή οι αναγκες σου σε οδηγούν εκει, θα πήγαινες σε μια ειδική "προσωπική" παραγγελία.
Η 59άρα Les Paul δεν είναι καλύτερη απο μια 57 ή 58 απλά επειδή είναι ακριβότερη.
Είναι απλά πιο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗ ηχητικά, και με μεγαλύτερο resale value λόγω ιστορίας.
Αντίστοιχα μια Cruz, Hamel, Stuart, Page ή Shiskov δεν είναι καλύτερη απο μια Johnson ή μια team built λόγω price tag. Είναι καλύτερη αν πραγματικά χρειάζεσαι τις ιδιαιτερότητες της επειδή εξάντλησες όλες τις προηγούμενες.
Κατι το οποίο φοβάμαι πως δεν έχεις κάνει, άρα μου είναι εύκολο να υποθέσω πως σε ένα, το πολύ δυο χρόνια, ότι και να πάρεις θα αρχίσει να σου ξινίζει..