Fender Jazz Bass και Custom Shop 60s μαγνήτες low output

Gommer

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Χαίρεται,

πριν απο μερικούς μήνες άλλαξα τους μαγνήτες μου με τους αυτούς του τίτλου και γενικά έχω παρατηρήσει ότι έχω χαμηλότερο output απο αυτούς της μαμάς

Σε λαμπάτο και σε τρανιστόρ πρέπει πχ να παίζω στο πεντε απο 3 που το είχα το volume πιο παλιά. Όχι ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό απλά σκέφτομαι ότι αν παιξω σε ενισχυτές εκτός τους δικούς μου μπορεί να έχω ΄θεμα.

Επειδή έχω και το πεταλάκι της zoom το ms60b το οποιο είναι το ίδιο σχεδόν με το zoom b3 αν το βάλω με κανά SansAmp Simulatοr/Bass boost θα χάσω πολύ απο την χροιά που έχω? Γενικά θέλω να αυξήσω το output  με κάποιον έμμεσο τρόπο.

Αυτά.

Είναι όσο πιο κοντά γίνεται. Δηλαδή αν τους σηκώσω κι άλλο θα ακουμπάνε στις χορδές αν χτυπήσω δυνατά.

Gommer είπε:
πριν απο μερικούς μήνες άλλαξα τους μαγνήτες μου με τους αυτούς του τίτλου και γενικά έχω παρατηρήσει ότι έχω χαμηλότερο output απο αυτούς της μαμάς
Το θέμα είναι γιατί έχεις χαμηλότερο output αφού τα specs των 60s είναι ότι, καθότι overwound, έχουν υψηλότερο output από τους standard.

Μπορείς να τους μετρήσεις;

Κοίταξες κολλήσεις και συνδεσμολογία ότι είναι ok και by the book ?

Κατά την άποψή μου, άσε τα booster στην άκρη.

Τους πήρα απο noiz add.

Κολλήσεις και συνδεσμολογία είναι οκ.

Επειδή είμαι λίγο άσχετος πως μπορώ να τους μετρήσω?

Gommer είπε:
Τους πήρα απο noiz add.

Κολλήσεις και συνδεσμολογία είναι οκ.

Επειδή είμαι λίγο άσχετος πως μπορώ να τους μετρήσω?
Αν βαριέσαι να τους βγάλεις (που σίγουρα βαριέσαι), ένας μεσοβέζικος (και όχι ο σωστότερος αφού μεσολαβεί κύκλωμα) τρόπος είναι :

-πάρε πολύμετρο και βάλε το στο DC Resistance (αντίσταση)

-Βάλε το καλώδιο του μπάσου στο μπάσο και άσε την άλλη άκρη ελεύθερη

- Άνοιξε full τον έναν μαγνήτη και κλείσε τελείως τον άλλο

- βάλε τον έναν ακροδέκτη του πολύμετρου στο tip του καλωδίου και το άλλο στη γείωση του jack (κυρίως σώμα)

- Δες τι τιμή δίνει

- Επανέλαβε την διαδικασία με κλειστό τον μαγνήτη που είχες ανοιχτό και ανοιχτό αυτόν που είχες κλειστό.

- Δες πάλι τι τιμή δίνει.

Και πες μας να δούμε...

Βρήκα και ένα βίντεο από έναν πολυλογά....  ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Gommer είπε:
οκ ευχαριστώ. Μου έδωσες δουλειά για το ΣΚ 8)
Σιγά μη σε πιάσει κι ο χειμώνας.... ;D

Δεν σου παίρνει πάνω από 5 λεπτά βρε συ.

οι μαγνητες χωρις κυκλωμα πρεπει να δειχνουν

Neck: 7.5k ohms

Bridge: 7.25k ohms

μια και μεσολαβει το κυκλωμα θεωρω οτι εισαι μια χαρα.

Όχι ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό απλά σκέφτομαι ότι αν παιξω σε ενισχυτές εκτός τους δικούς μου μπορεί να έχω ΄θεμα.
και αυτοι οι ενισχυτες θα εχουν....volume knob....οποτε και με αυτους θα μπορεις να το ανοιξεις λιγο περισσοτερο  ;)

Ok.. Μια τελευταία ερώτηση.Στο site της fender αν θυμάμαι καλά λέει 8

5 περίπου.Η μείωση είναι λόγο κυκλώματος;

Superfunk είπε:
οι μαγνητες χωρις κυκλωμα πρεπει να δείχνουν

Neck: 7.5k ohms 9.0k ohms

Bridge: 7.25k ohms 8.8k ohms

http://www.fender.com/en-GR/guitar-bass-parts/pickups-and-preamps/fender-custom-shop-custom-60s-jazz-bass-pickups-set-of-2/
Κώστα  μου βγαζει neck 6.8 και bridge 6.9 για πες
Μάλλον η απώλεια είναι μεγαλύτερη από όσο θα έπρεπε....

Μα για αυτό και εγώ κάτι θυμόμουνα κοντά στο 8.

Τι κάνουμε τώρα?

Gommer είπε:
Μα για αυτό και εγώ κάτι θυμόμουνα κοντά στο 8.

Τι κάνουμε τώρα?
Λυπάμαι αλλά πρέπει να τους ξεκολλήσεις από τα pot και να τους μετρήσεις χωρίς κύκλωμα.

Έτσι θα δεις αν φταίνε οι μαγνήτες, το κύκλωμα ή οι κολλήσεις / συνδέσεις.

Gommer είπε:
Αν φταίνε οι μαγνήτες παίρνω άλλους ή φτιάχνονται?
Καταρχήν αν είναι low output δεν είναι απαραίτητα χαλασμένοι. Πολλοί θα σου πουν ότι είναι καλύτερα.  ;)

Για να μην αδικώ και τον Νίκο, από από ότι βλέπω, όντως σε μερικά site οι μαγνήτες φέρονται να έχουν Bridge 7.4K, inductance 3.25 henries και ο Neck 7.1K με inductance 3.18 henries.

Αν προσέξεις, η πάντα σοβαρή fender  :P, στο διάγραμμα που έχει στη σελίδα των μαγνητών, αναφέρει output στα 7.1Κ

0846cdc51a0da7d829bf42da61b3ca60.png
....άντε να καταλάβεις.

Πιθανότατα να έχεις πρότερο version των μαγνητών.

Και αν με ρωτήσεις, μάλλον καλύτερα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back