fender hotrod 57 η eric johnson signature?

treloagori

Νέο μέλος
Πόντοι
18
ποια αξιζει περισσοτερο? απ οτι ξερω και του eric johnson μια 57 ειναι tinted...με custom μαγνητες...δεν ειμαι τρελλος φαν του ερικ εκτος απο 2-3 κομματια και τον ηχο του δεν μπορω να πω οτι ακουω απ το πρωι μεχρι το βραδυ...οι μαγνητες του τι λενε? γιατι η hotrod μου φαινεται πιο all around λογω hotrails πραγμα βεβαια που σκοτωνει τον ορισμο στρατ του 57...τι λετε γιατι ειμαι στο τσακ να χτυπησω μια απ τις 2...οπως και να χει ειμαι σιγουρος οτι θα ειναι εξαιρετικα οργανα και τα 2...

Υποθέτω δεν έχεις δοκιμάσει καμιά από τις δυο...η 57 με τον Hot Rails γι'αυτό λέγεται και "hotrod" (pimp my ride ενα πράγμα). Τα πράγματα είναι πολύ απλά, αρκεί να μας πεις και τι θες να παίξεις με την κιθάρα και τι ενισχυτή έχεις  ;)

εχω εναν πλεξι,ενα jcm800 και εναν hotroddeluxe...η κιθαρα προοριζεται για τον hotrod deluxe πιο πολυ..παιζω οτι παιζει καποιος με μια στρατ...ροκ,μπλουζ,

εχω αλλες 2 στρατ αλλα ειναι malmsteen signature...η κιθαρα θα παει σε hotrod deluxe οπως ειπα πριν με tube screamer κλπ για vintage καταστασεις αλλα δε νομιζω οτι απεχουν απ τον κλασσικο ηχο στρατ και οι 2 κιθαρες απλα διαφερουν αρκετα στην θεση bridge...

οι μαγνητες της johnson μικροφωνιζουν αρκετα?ξερει καποιος?

Φίλε μου πας καρφωτός για την EJ. Δες από κάτω απ'το ποστ μου τα "Σχετικά Θέματα" η συγκεκριμένη αποτελεί αντικείμενο "λατρείας" από πολλους και όχι άδικα για τη σχέση mojo/ήχου/playability/τιμής.

Δεν νομίζω ότι θα σε βολέψει η hotrod για αυτό που θες. Ο hot rails που φορά είναι κάφρος με τα όλα του και πολύ high-output. Οι Iron Maiden με hot rails παίζουν, καθόλου vintage καταστάσεις ειδικά μέσα από λαμπάτο combo 40W, 1x12".

Eric Johnson.

Πρόσεξε όμως γιατί έχει V-Shaped neck.

Μπορεί να σε κουράζει στο παίξιμο αν δεν το έχεις συνηθίσει.

Δοκίμασέ την τέλος πάντων...

Πρόσεξε όμως γιατί έχει V-Shaped neck.
την τελευταια φορα που την..επαιξα ;D (πριν 1 λεπτο δηλ.μια και εχω μια) εξακολουθουσε να εχει ενα πολυ ελαφρυ v και μονο εκει που πρεπει (δηλ.στα πρωτα ταστα οπου βολευει για ανοικτα ακκορντα) μετα το 4ο γινεται c & καταληγει σε u απο το 14 και μετα  ;)

το μπρατσο ,αν και λεπτο για τα γουστα μου,ειναι ισως το πλεον βολικο και all around μπρατσο που εχω παιξει ποτε μου.

Βασικά Hot Rod είναι όνομα που δίνει η Fender, σε κάποιες vintage reissues stratocaster σειρές, με ίσως κάποια upgrated features. Πάντως όχι για τον διπλό Dimarzio rail στην γέφυρα, ο οποίος δεν είναι high output (και δεν θυμάμαι και ποιός είναι. O fast track ίσως?, μπορείς να το τσεκάρεις στο Fender.com), όπως αντίθετα ο hotrail που είναι Dancan μαγνήτης. Η συγκεκριμμένη έρχεται με Dimarzio

Η hot rod 62 stratocaster π.χ είναι εφοδιασμένη με 3 singlecoils.

Η διαφορά μεταξύ τους είναι κυρίως στους μαγνήτες, την γέφυρα, το neck radius, τα κλειδιά (π.χ vintage & στις 2 στου EJ είναι staggered). Οι υπόλοιπες minor διαφορές δεν πρέπει να σε απασχολούν.΄

Αυτό που θα πρέπει να σε απασχολεί είναι το radius του μπράτσου της Hot Rod 57 πού είναι vintage 7 & 1/4 παρά οι μαγνήτες της ο οποίος Dimarzio είναι μέτριου output & φυσικά οι 2 μονοί noiseless. Καλό ήχο θα παρεις και με τις 2 κιθάρες (εγώ σθεναρά πιστεύω με την Johnson αρκετά πιό bright & twangy), αν σου αρέσει φυσικά κάτι τέτοιο, διαφορετικά άν θέλεις κάτι πιό quiet αλλά και να "αρπάζει" γκαζια καλύτερα πας στην Hot Rod.

Καφρίλες δεν πρόκειται να παίξεις με  καμιά τους σε Hot Rod Deluxe Fender & tubescreamer (επειδή φοράει τον Dimarzio rail). Σε mesa boogie triple rectifier όλες  όμως π.χ θα έπαιζαν καφρίλες οπότε μη φοβάσαι τον rail στην γέφυρα της HR 57. Με τον ενισχυτή που σκέφτεσαι και οι 2 δίνουν τον ήχο που θές πάνω κάτω αλλά με διαφορετικό "χρώμα", και φυσικά η EJ υπερέχει λόγω των πιό ιδιαίτερων μαγνητών που φέρει ως πιό bright και open στις ακραίες συχνότητες από τον Dimarzio rail και τους 2 noiseless.

Το μπρατσο της Hot Rod 57, είναι τυπικό καρα V μπράτσο που χαρακτηρίζει την εποχή της Fender 57 strat. Της EJ είναι όπως το περιέγραψε ο SF με πιο modern flater radius 12άρι.

Έχουν ένα κοινό αυτές οι 2 κιθάρες είναι πραγματικά απίστευτα κατασκευασμένα όργανα από "μαμά". Οι διαφορές τους είναι αρκετές ειδικά παικτικά και ηχητικά έτσι ώστε να σου επιβληθεί να τις δοκιμάσεις πρίν προβείς σε βεβιασμένη αγορά μία εκ των 2 επειδή απλά και μόνο είναι πραγματικά καλές. Σκέψου ποιά θα σου ταίριαζε περισσότερο και γιατί.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
taq είπε:
Αυτό που θα πρέπει να σε απασχολεί είναι το radius του μπράτσου της Hot Rod 57 πού είναι vintage 7 & 1/4
To radius στην Hot Rod '57 είναι 9.5" και τα τάστα medium jumbo.

http://www.fender.com/products//search.php?partno=0100132809

Οπότε παρόμοιος προβληματισμός δεν υφίσταται.  ;)

Yep σόρρυ δεν θυμόμουν καλά όμως έχει διαφορά από το 12αρι της EJ.  Ναι για τα τάστα δεν αναφέρω τίποτα είναι γνωστό ότι είναι mj και στις 2 ;)

Kostas-5150 είπε:
Mε προλαβες. :)

Και φυσικα προκειται περι soft V neck shape.
Αν το αναφέρει ως soft V στο site πάω πάσο, αλλά έχω την εντύπωση επειδή δοκίμασα μία ότι είναι πραγματικά καρά V και σίγουρα λίγο πιό παχύ από την EJ από το 7ο διάστημα και κάτω.. δηλαδή V κανονικό. Soft V έχω δεί ως μπράτσο στην Classic Player 50, το οποίο ναι όντως θυμίζει V σε πιό "μαζεμμένες" διαστάσεις σε σχέση με το neck της HR 57

taq είπε:
Αν το αναφέρει ως soft V στο site πάω πάσο, αλλά έχω την εντύπωση επειδή δοκίμασα μία ότι είναι πραγματικά καρά V και σίγουρα λίγο πιό παχύ από την EJ από το 7ο διάστημα και κάτω.. δηλαδή V κανονικό.
Θα συμφωνησω μαζι σου στο οτι οι 2 κιθαρες παροτι θεωρητικα εχουν soft V εχουν διαφορετικο προφιλ.Αλλωστε η EJ ειναι custom ουσιαστικα.Παντως η Hot Rod εχει ολοιδιο neck σε feel με την Eric Clapton,εκτος τα ταστα.

Aαα κ μου φανηκε πιο γλυκο το CAR στην Hot Rod απ'οτι στην EJ. Ισως να'ταν η ιδεα μου απλα.

Ναι έχεις δίκιο το προφίλ είναι τελείως διαφορετικό και στις 2. Για την Clapton δεν γνωρίζω μιάς και δεν την έχω ακουμπήσει ποτέ μου. Οπότε δεν γνωρίζω αν είναι πολύ κοντά τα 2 μπράτσα όπως αναφέρεις.

Φίλε επειδή η συζήτηση πήγε στο v-shape κ.τ.λ. και επειδή είπες οτι έχεις ήδη μια malmsteen (η οποία είναι εντελώς διαφορετική), θα σου πρότεινα να τις παίξεις και τις 2 πριν αγοράσεις κάποια.

O φίλος μας ο taq έχει απόλυτο δίκιο για τους μαγνήτες της hotrod:

SCN Pickups Paired with DiMarzio® Tone Zone™ Bridge Pickup
treloagori μήπως είχες κάποια άλλη κιθάρα στο μυαλό σου;

γενικα με ολα τα προφιλ δεν εχω προβλημα γιατι ουτως η αλλως δεν παιζω λαιβ να κουραστω κλπ...σιγουρα προτιμω καποια συγκεκριμενα και παντα τα πιο χοντρα μπρατσα...με λεσπολια δηλαδη η καλυτερη μου...ειχα παιξει με d shape και το προτιμουσα απο c...γενικα για μενα ισχυει οσο πιο χοντρο τοσο πιο ξεκουραστο...μην επικεντρωνομαστε στα προφιλ γιατι αν ηταν να παιζω μονο με ενα προφιλ θα πρεπε να πουλησω τον μισο εξοπλισμο μου...η φαση ειναι οτι την βρισκω σε κομματια και μου βγαινει αρκετα φθηνα δηλαδη στα 1200-1300....θα ναι η 5η στρατ που εχω φτιαξει οποτε δεν θα εχω ιδιαιτερο προβλημα...και μονο που κοστιζει και μου βγαινει τοσο πιστευω οτι αξιζει...τρεμολο φοραει vintage ετσι?με steel block?

βεβαια φοβαμαι πως τα λεφτα ειναι πολλα σε θεμα ηχου εννοω δηλαδη γιατι για μενα καμια fender δεν αξιζει τοσα πολλα...πληρωνω την υπογραφη και το tinted κλπ...αντε να πω πως η malmsteen τα αξιζει...εχει scalloped,custom color (vintage white) που δεν βγαινει σε αλλα αμερικανικα μοντελα κλπ...φοβαμαι μηπως θα πρεπε να χτυπησω 2 classic player 50 και 60 και μια τελε που δεν εχω και να χαιρομαι...ποσοτητα εναντιον ποιοτητας που λενε...αν και οι classic player ειναι πολυ καλες...αλλα κι αυτες φοβαμαι μην αχρηστευτουν στο μελλον με μια αγορα μιας 62 reissue

για το συγκεκριμενο σαιτ εχω ακουσει πολυ κακα σχολια...τα μισα προιοντα δεν τα εχει στο στοκ,και κραταει τα λεφτα παρολαυτα με το που παραγγελνεις ειτε το εχει ειτε οχι και μετα για κανα μηνα πρεπει να περιμενεις να μπουν πισω..επισης νομιζω οτι εχει καποιους φορους...γενικα εχω ακουσει ασχημα γι αυτο...φαντασου να μου κρατησει τα λεφτα και να μην μπορω για ενα μηνα να παρω τιποτα...

μην ακους παπαριες,μια χαρα site ειναι (μαλλον το εχει αγορασει ο ...Thomann απο οτι εμαθα τωρα τελευταια) απλα τα πραγματα σου ερχονται σε 10-15 ημερες αντι για 3-5 απο Θωμα.επισης μπορεις οποιαδηποτε στιγμη να ακυρωσεις την παραγγελια σου και τα λεφτα επιστρεφονται στην πιστωτικη σου καρτα.

επισης νομιζω οτι εχει καποιους φορους
ειμαστε η... αφρικανικοτερη χωρα της ΕΕ αλλα δοξα τω θεω φορους σε ενδοκοινοτικες συναλλαγες δεν εχουμε επιβαλει ακομα... :)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back