καλως ηρθατε στον κοσμο των tele!! (συνεχισε ετσι και σε βλεπω να μη μπορεις να παιξεις με αλλη κιθαρα σε λιγο καιρο... μη στεναχωριεσαι ομως το εχουν παθει και αλλοι.... )longshadow είπε:thanks Nick and alder.....φιλε fleaman η baja ειναι κατα τη γνωμη μου οχι μια απο τις καλυτερες tele για τα λεφτα της αλλα μια απο τις καλυτερες ηλεκτρικες για τα λεφτα της.....ο ογκος φτιαχνεται οπως ειπε κι ο sf απο πολλες παραμετρους.....παντως εγω δεν το περιμενα οταν την πηρα οτι θα ηταν τοσο καλη με overdrive...καμμια αλλη κιθαρα μου δεν "κραντσαρει" ετσι....ουτε η strat, ουτε αυτη που εχω με humbuckers...
δεν μπορω να πω ακριβως αν ειναι ελαφρια η οχι γιατι δεν εχω την καταλληλη ζυγαρια να την ζυγισω...η ζυγαρια του μπανιου δεν θα δειξει με ακριβεια τοσο λιγα κιλα, ενω η ζυγαρια της κουζινας ζυγιζει μεχρι 2,5....αφου καμμια φορα σκεφτομαι να την παρω μαζι μου στη λαικη και οπως θα ψωνιζω πατατες να πω: δεν πετας ρε μαστορα μετα κι αυτη πανω στο εργαλειο να δουμε ποσο ειναι?.. ;D ;D ;D.....ειναι σιγουρα πιο βαρια απο την strat (ash και αυτη) αλλα αυτο ειναι λογικο...για το καλοφτιαγμενη δεν το συζητω, ειναι αψογη!αν σου κατσει καλο κομματι Baja (δηλ. ελαφρυ και καλοφτιαγμενο) απλα ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ απο tele,καμμια αμερικανικη Tele δεν την πλησιαζει κατα την ταπεινη μου γνωμη.
το υψηλοτερο βαρος δεν ειναι αναγκαια κακο,μια και δινει στη κιθαρα περισσοτερα πριμα και "μπροστινη νοτα" αλλα και περισσοτερο sustain (σε βαρος του ''αερινου" ηχου που πολλοι "παραδοσιακοι" telecaster players θελουν) ο Keith Richards π.χ. τις θελει ΠΟΛΥ βαριες τις tele του μια και "κοβουν" περισσοτερο πανω στη σκηνη (στο στουντιο χρησιμοποιει ελαφρυτερες...)δεν μπορω να πω ακριβως αν ειναι ελαφρια η οχι γιατι δεν εχω την καταλληλη ζυγαρια να την ζυγισω..
Θέλεις να πεις δηλαδή πως...........τα ξύλα, παίζουν ρόλο....... στον ήχο? 8)το υψηλοτερο βαρος δεν ειναι αναγκαια κακο,μια και δινει στη κιθαρα περισσοτερα πριμα και "μπροστινη νοτα" αλλα και περισσοτερο sustain (σε βαρος του ''αερινου" ηχου που πολλοι "παραδοσιακοι" telecaster players θελουν) ο Keith Richards π.χ. τις θελει ΠΟΛΥ βαριες τις tele του μια και "κοβουν" περισσοτερο πανω στη σκηνη (στο στουντιο χρησιμοποιει ελαφρυτερες...)
o richards μαλλον τις θελει βαριες επι σκηνης γιατι εκτος απο κιθαρες τις εχει και για ροπαλα οπως εχει αποδειξει με τις πραξεις του ;D ;D ;DSuperfunk είπε:ο Keith Richards π.χ. τις θελει ΠΟΛΥ βαριες τις tele του μια και "κοβουν" περισσοτερο πανω στη σκηνη (στο στουντιο χρησιμοποιει ελαφρυτερες...)
Το ΒΑΡΟΣ ,βεβαιως και παιζει (ΠΑΝΤΑ το ελεγα αυτο αλλωστε),το ΕΙΔΟΣ οχι (ΙΜΝSΗO..... ;D)fleamail είπε:Θέλεις να πεις δηλαδή πως...........τα ξύλα, παίζουν ρόλο....... στον ήχο? 8)το υψηλοτερο βαρος δεν ειναι αναγκαια κακο,μια και δινει στη κιθαρα περισσοτερα πριμα και "μπροστινη νοτα" αλλα και περισσοτερο sustain (σε βαρος του ''αερινου" ηχου που πολλοι "παραδοσιακοι" telecaster players θελουν) ο Keith Richards π.χ. τις θελει ΠΟΛΥ βαριες τις tele του μια και "κοβουν" περισσοτερο πανω στη σκηνη (στο στουντιο χρησιμοποιει ελαφρυτερες...)
Sorry για το offtopic, αλλά το βλέπω διαρκώς και δεν αντέχω! 1 φορά μόνο χρησιμοποιήθηκε η τελε και αυτό σε live (κάτι με το mtv είχε να κάνει) στο mama said, που δεν είναι ο ορισμός του βαριού ήχου (μάλλον το αντίθετο) και μετά ούτε που την ξανάγγιξαν!Superfunk είπε:Οι κλασσικοι tele μαγνητες με τα καταλληλα πεταλια/ενισχυτη καλυπτουν ολο το φασμα,εδω τις χρησιμοποιουν οι Metallica....
λες ,αλλα εδω τις λενε οι διαφοροι "γκουρου" και τους ''δοξαζουμε" εσενα θα κραξουμε τωρα?? ;D ;DΜήπως λέω αρλούμπες?
+10000000Τραβάτε ρωτήστε 1 δασολόγο ή γεωπόνο να σας πει αν όντως πρέπει να παίρνετε ως ευαγγέλιο τα διάφορα που γράφονται με τα "μαγικά και εξωτικά" ξύλα!