Fender '78 Musicmaster Bass

Μετα απο 1 μερα καθαρισμου (το μπασο εγινε βιδες και μετα ξανα μπασο) σας παρουσιαζω με καμαρι το πρωτο επισημα Vintage Fener οργανο μου!!! Φωτορομαντζο...:

Το neck pocket το οποιο ειναι τρομερα σφιχτο:

pocket.jpg

Original wiring. Ευτυχως δεν πειραχτηκε ολα αυτα τα χρονια! Μαγνητης Stratocaster:

wiringv.jpg

Headstock. Tα mini Shaller δουλευουν απιστευτα smooth παρα τα χρονια τους:

headfront.jpg

headback.jpg

Απο μπροστα κι απο πισω:

frontvc.jpg

backais.jpg

Και 2 photos με την απιστευτα αστεια θηκη. Αθλια κατασκευη και τρομερα λεπτη - χωραει ισα ισα το μπασο. Ευτυχως το μπασο χωραει στην θηκη της κιθαρας μου...!

allwu.jpg

incase.jpg

Ω ρε... Μεγειές... Σα στρατ με κεφάλι μπάσου είναι. Προτείνω παρατσούκλι "ο Κεφάλας"!!!!

petersp είπε:
Πρεπει να βρω flatwounds για short scale μπασο. Στο internet 32αρι scale που βρηκα, κανει για το 30αρι scale που εχει το Musicmaster? Γνωριζει κανεις?
Μόνο άν είναι string through το μπάσο.....

Εδώ δεν βρήκες flats για κοντό;

Θέλεις να δώ;

Θεσσαλονικη δεν βρηκα. Το κακο ειναι οτι μου χουν μεινει  οι σολ, ρε & λα απο τις La Bella και δεν ξερω αν θα μπορεσω να συμπληρωσω το σετ. Θελω να τις βαλω σε αλλο μπασο longscale. Εκτος κι αν τις θελει κανεις κοψοχρονια (37 ευρω εκανε το σετ, 15 ευρω τις δινω - χωρις την Μι).

Audiokostas αν ξερεις που να βρω θα με βοηθουσες πολυ. Να στελνει Θεσσαλονικη μονο... Εκτος κι αν παραγγειλω απο το Juststrings αλλα θελει 40$ μεταφορικα...

Μεγειες!

Το γυαλισες πολυ και διακρινεται η παντοφλα σου πανω στο σωμα

Ακρως αρσενικα!

Stinky είπε:
Μεγειες!

Το γυαλισες πολυ και διακρινεται η παντοφλα σου πανω στο σωμα

Ακρως αρσενικα!
Είναι καλλιτέχνης ο άνθρωπος. Τι όπως σε όλες τις άλλες κριτικές, μια παντόφλα πεταμένη από δίπλα; Εδώ έχουμε το "Είδα την παντόφλα στο λούστρο" (κατά το "Είδα το δολοφόνο στον καθρέφτη")!!!
Edit: Κρύβε λόγια Πέτρο...

Σημερα με την ευγενικη χορηγια φιλου συμφορουμιτη, μπηκαν χορδες flat. E, το οργανο ηρθε στα νερα του! Οχι οτι πριν δεν επαιζε - μια χαρα επαιζε μαλιστα - αλλα... αλλη χαρη εχουν οι flat. Για funko-blues καταστασεις νομιζω οτι ειναι απαραιτητες (ή roundwound ενος χρονου και πανω...!). Τωρα μενει να βρουμε και μια τετοια μπαντα... γμτ!  :'(

Υπερ μεγειές!!

Σας έβλεπα στην Υδρόγειο παλιά όταν έκανε φωνητικά η Σταυρούλα! Φοβερή μπάντα εξαιρετικό tribute! To μπάσο τα σπάει όντως! Ο μαγνήτης άραγε είναι μικροφωνικός, τον δοκίμασες με drive ??(punk-o-φαση) στη mustang μου ('73) είχα έναν παρόμοιο και δεν μπορούσα να βάλω drive, ούρλιαζε σαν τρελή! Μετά πήρα pre cbs και ησύχασα... αλλά στο θέμα μας...... μεγειές μεγειές μεγειές!!!!!!!!!!!!

καλοπαίξιμο που λέει κι ο Σάκης!

argytar είπε:
καλοπαίξιμο που λέει κι ο Σάκης!
+2112  ;D ;)

με ενα τετοιο οργανο θα επαιζα ανετα μπασο!

οντως δοκιμασετο με drive και πες μας

Θα γραψω κλιπακι, υποσχομαι. Και καθαρο και με drive. Θα περιμενετε ομως κατι δοκιμες που κανω με χορδες. Οι Ghs Precision Flats πολυ καλες αλλα μετα απο δυο μερες που τις ειχα εγιναν τζουφιες τελικα (ειδικα η Μι). Δοκιμασα να βαλω τις La Bella (τις 3 που μου χαν μεινει). Καπως καλυτερες μεν αλλα σχεδον μια απο τα ιδια. Πηρα χθες και δοκιμασα τις Ghs Brite Flats. ΠΑΡΑ πολυ ντεμεκ παλιομοδιτικος ηχος (μακρια απο το the real thing) και αισθηση roundwound! Εντελως απογοητευτικες! Mεχρι τωρα 90 ευρω οι δοκιμες! Τωρα εχω βαλει τις πιο φτηνες που υπαρχουν Ghs Bassics - τιμιες nickel χορδες. Εχω και προβα σημερα, για να δουμε... Α! και σημερα θα παρω Daddario Chromes. Kατι μου λεει οτι θα μ αρεσουν - απ αυτα που διαβασα σε forums & ακουσα στο Tube... Κι αν δεν μου κατσουν κι αυτες, τοτε τελικα ισως να μην ειμαι τυπος flat!  ???

Γενικα οι chromes ειναι οι πιο "ζωντανες" flats που υπαρχουν,πολυ καλες για....αρχη για καποιον που εχει συνηθισει σε rw,εχουν επισης μακραν το πιο smooth feel απο ολες τις flat χορδες.

Εγω παντως φοραω Pyramid αλλα ειναι ακομα νεες (τις εχω 6 χρονια... ;D),οταν τις αλλαξω (γυρω στο 2015) θα δοκιμασω chromes... ;D

petersp είπε:
Θα γραψω κλιπακι, υποσχομαι. Και καθαρο και με drive. Θα περιμενετε ομως κατι δοκιμες που κανω με χορδες. Οι Ghs Precision Flats πολυ καλες αλλα μετα απο δυο μερες που τις ειχα εγιναν τζουφιες τελικα (ειδικα η Μι). Δοκιμασα να βαλω τις La Bella (τις 3 που μου χαν μεινει). Καπως καλυτερες μεν αλλα σχεδον μια απο τα ιδια. Πηρα χθες και δοκιμασα τις Ghs Brite Flats. ΠΑΡΑ πολυ ντεμεκ παλιομοδιτικος ηχος (μακρια απο το the real thing) και αισθηση roundwound! Εντελως απογοητευτικες! Mεχρι τωρα 90 ευρω οι δοκιμες! Τωρα εχω βαλει τις πιο φτηνες που υπαρχουν Ghs Bassics - τιμιες nickel χορδες. Εχω και προβα σημερα, για να δουμε... Α! και σημερα θα παρω Daddario Chromes. Kατι μου λεει οτι θα μ αρεσουν - απ αυτα που διαβασα σε forums & ακουσα στο Tube... Κι αν δεν μου κατσουν κι αυτες, τοτε τελικα ισως να μην ειμαι τυπος flat!  ???
Πέτρο μάλλον δεν είσαι flatwound τύπος.  :-\

Κρίμα που δεν σου άρεσαν οι χορδές.  :(

Από την άλλη, πρέπει να θυμάσαι ότι οι flats αναδεικνύονται μέσα από το ομαδικό παίξιμο και όχι κατά μόνας. Κατά ένα περίεργο τρόπο ....

Π.χ. άκου εδώ http://www.lakland.com/ac_glaub.htm και δες στην ρέγγε αλλά και στο fingerfunk πόσο διαφορετικά ακούγονται μόνες τους και πως "ανασαίνουν" όταν μπουν και άλλα όργανα. Είναι περισσότερο ομαδικές παρά πρωταγωνιστικές χορδές.

Δεν θα σου προτείνω (αν και έχω στο νου) άλλες χορδές (όχι flat) μιας και έχεις πήξει στις χορδές.

Υπάρχουν και οι ενδιάμεσες λύσεις πάντως......

Αν επαιζα σε καμια μπαντα Soul, R&B, Bluesofunk πραγματα πιστευω οτι θα ταιριαζαν οι flat απολυτα. Αλλα με τις μπαντες και τις μουσικες που γενικα παιζω κακα τα ψεματα δεν πολυταιριαζουν. Οταν παιζεις Pink Floyd και παιζεις μια νοτα ανα μετρο ;D χρειαζεσαι και λιιιγο περισσοτερο sustain. Και οταν παιζεις ποζερο-ποπ-χαρντ-ροκιες χρειαζεσαι εναν "μοντερνο" ηχο, οπου χρειαζεσαι οχι μονο roundwound, αλλα και stainless steel για να βγαινεις λιγο μπροστα. Θα μου πεις τα αλλα τα μπασα τι τα χεις? Ε, τουλαχιστον για κανα μηνα θελω να παιξω με το πρωτοχρονιατικο μου παιχνιδι...  ;D

ΥΓ Ακου Κωστα για παραδειγμα το Hard Rock που εχει το link που εδωσες ποσο πιο δεμενο ακουγετε με roundwounds. Σχεδον ολα τα υπολοιπα ακουγονται εξισου καλα - αλλα λιγοτερο αλλα περισσοτερο.

petersp είπε:
Αν επαιζα σε καμια μπαντα Soul, R&B, Bluesofunk πραγματα πιστευω οτι θα ταιριαζαν οι flat απολυτα. Αλλα με τις μπαντες και τις μουσικες που γενικα παιζω κακα τα ψεματα δεν πολυταιριαζουν. Οταν παιζεις Pink Floyd και παιζεις μια νοτα ανα μετρο ;D χρειαζεσαι και λιιιγο περισσοτερο sustain. Και οταν παιζεις ποζερο-ποπ-χαρντ-ροκιες χρειαζεσαι εναν "μοντερνο" ηχο, οπου χρειαζεσαι οχι μονο roundwound, αλλα και stainless steel για να βγαινεις λιγο μπροστα. Θα μου πεις τα αλλα τα μπασα τι τα χεις? Ε, τουλαχιστον για κανα μηνα θελω να παιξω με το πρωτοχρονιατικο μου παιχνιδι...  ;D

ΥΓ Ακου Κωστα για παραδειγμα το Hard Rock που εχει το link που εδωσες ποσο πιο δεμενο ακουγετε με roundwounds. Σχεδον ολα τα υπολοιπα ακουγονται εξισου καλα - αλλα λιγοτερο αλλα περισσοτερο.
Sustain δεν έχουν με τίποτα και είναι μια ιδιότητα που στο μπάσο ειδικά, προσωπικά δεν με πολυκόφτει.

Οκ, εξαίρεση είναι αλλά και ο Harris με flats παίζει.  ;)

Πηρα τις chromes, αυριο θα τις βαλω. Παρατηρησα οτι το silk wound που εχουν στην αρχη ειναι αρκετα μακρυ και θα παταει πανω στα saddles. Nα το αφησω ετσι ή να το "ξυρισω"?

Οι χορδες τελικα ξυριστηκαν πανω κ κατω κοντρα  ;D τις περασα και ειναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ! Μαλλον η χρυση τομη μεταξυ flat & round. Πολυ πιο καλες κι απο halfrounds που ειχα δοκιμασει καποτε. Εχουν τρομερο balance σε ολα: ηχο, διαρκεια, ατακα, ενταση... τα παντα. Και κοστιζουν μολις 23 ευρα!

Ακουστε και μερικα προχειρα clips:

http://www.box.net/shared/36yukaavun

http://www.box.net/shared/4jhqtt63lr

http://www.box.net/shared/ik79dh6232

petersp είπε:
Οι χορδες τελικα ξυριστηκαν πανω κ κατω κοντρα  ;D τις περασα και ειναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ! Μαλλον η χρυση τομη μεταξυ flat & round. Πολυ πιο καλες κι απο halfrounds που ειχα δοκιμασει καποτε. Εχουν τρομερο balance σε ολα: ηχο, διαρκεια, ατακα, ενταση... τα παντα. Και κοστιζουν μολις 23 ευρα!
Καλά άστες κανα δυο μέρες πριν αρχίσεις πάλι τις απογοητεύσεις  ;D

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back