Fender 65 Deluxe Reverb RI ή 65 Twin Reverb RI, ποιον να διαλέξω?

Dinosp είπε:
Ευχαριστω για τις πληροφορίες για τους Twin , Περικλή

Η εδώ αγορα δεν έχει και πολλούς 65 Deluxe Reverb RI. Στα μαγαζιά δεν υπάρχουν, στις αγγελίες του noise δεν έχει, στο gear list του noiz είδα λίγα κομμάτια...

και ναι, γνώμη μόνος, όπως λες...  αλλά και οι συμβουλές απο τους γνωστές πολύτιμες!!
E καλα αυτο ειναι αυτονοητο Αλλωστε αν δεν ηταν ετσι δεν θα γραφαμε τωρα !! ;D

 
Nestoras είπε:
Γι' αυτό οι περισσότεροι ενισχυτές έχουν ρυθμιστικό treble. ;)

Πάντως με τον Deluxe Reverb Re. του Lazy πού παίζω (όταν παίζω εκεί) τα πρίμα τα βάζω στο 4,5 και δεν αισθάνομαι να τσιρίζει. Και ναι παίζω με stratocaster.
Ευχαριστω Νεστορα, τόσο για την εμπειρία σου με τα πριμα, όσο και για την πληροφορία οτι ο ενίσχυσης υπάρχει στο Lazy.

Η σχετική ανησυχία μου διατυπώθηκε τεχνικά  :) σωστά και απαντήθηκε απο τον bloody_sunday παραπάνω.

Quote

O συνφορουμίτης μάλλον αναφέρεται σε κάποια σχόλια του γνωστού ιντερνετικού ραδιοαρβύλα, και συνήθως πρέπει να τους δίνει ανάλογη αξία. Υποθέτω ότι αφορούν την αφαίρεση του λεγόμενου "bright cap", ενός πυκνωτή που επηρεάζει τις υψηλές στο κανάλι vibrato του Dlx Reverb RI. Σε μερικούς αρέσει η μεταβολή του ήχου προς το πιο μουντό, αλλά αυτό είναι υπερβολικά πρόωρο και ανώριμο να το πει οποιοσδήποτε πριν καν τον δοκιμάσει από κοντά με τις κιθάρες του.

Unquote

πως κάνουν 2 παραθεσεις στο ίδιο μήνυμα?

 
Dinosp είπε:
πως κάνουν 2 παραθεσεις στο ίδιο μήνυμα?
Όταν βρίσκεσαι στην απάντηση, πάνω δεξιά σε κάθε μήνυμα υπάρχει ένα λινκ που λέει "Εισαγωγή παράθεσης", αν το πατήσεις σου βγάζει στην απάντηση σου αυτόματα την παράθεση. Μπορείς να κάνεις όσες παραθέσεις θες. :)

Ον τόπικ, θα συμφωνήσω με τον Deluxe, πιο μικρός, πιο ελαφρύς και μια χαρά θα σε βγάλει σε οποιοδήποτε live ή πρόβα. Και αν δεν σ'αρέσει το πόσο πριμαριστός είναι μπορείς στο πρώτο retubing/rebiasing να βγάλεις και τον bright cap. Μετά θα είναι ίδιος ο Twin απλά πιο μικρός σε watt (ok και με ανορθώτρια).

Ωστόσο θα πρότεινα και εγώ να μην πάρεις reissue, ή πάρε έναν BF/SF παλιό ή αν θες καινούργιο, σίγουρα υπάρχουν καλύτερες επιλογές στα ίδια χρήματα.

 
Απαντω κι εγω, περισσοτερο για να ρωτησω. Λοιπον, για το θεμα με τα πριμα του DR. Δεν εχω εναν, αλλα εχω ευκολη προσβαση σε εναν DR ενος φιλου. Τον δοκιμασα λοιπον με μια tele. Ναι, ειχε πριμα αρκετα εκνευριστικα. Και δεν ηταν τοσο απλο να τα ρυθμισεις με καποιο knob. Γιατι εχανες απο το συνολικο ηχο σου. Πριμα που δεν μπορεις να τα ξεφορτωθεις ευκολα. Ακουγοταν, σε καποια picking με αρκετη δυναμικη, καποια κουδουνισματα και ''clips'' οπως αυτα που ακουγονται οταν συνδεεις την κιθαρα απευθειας σε κονσολα. Δεν ξερω αν καταλαβαινετε τι εννοω. Αυτο με προβληματισε γιατι κοιτουσα κι εγω για πιθανη αγορα του. Και επισης γιατι τον εχω ακουσει σε live και ηχογραφησεις αλλων(π.χ. Marc Ribot) και ηταν αυτο ακριβως που εψαχνα ηχητικα. Εψαξα, λοιπον στο internet και βρηκα οτι πολλα κομματια ειχαν θεμα που το περιεγραφαν οπως περιπου το περιεγραψα παραπανω και το απεδιδαν σε ελαττωματικα μεγαφωνα( ή κακη συνδεση των μεγαφωνων, οπου συντονιζει κατι κλπ. Δεν θυμαμαι ακριβως και ουτε εχω τις απαραιτητες γνωσεις). Μπορει να ειναι internetικη μουφα, δεν ξερω. Ποια ειναι η γνωμη σας? Επισης να πω οτι οι μεταχειρισμενοι παλιοι BF DR, δηλ πριν απο το 68' αν δεν κανω λαθος, στο ebay πωλουνται γυρω στα 2.500 Ευρω. Ξεφευγει λιγο η τιμη...

 
Ποια ειναι η γνωμη σας?
η ...γνωμη μου ειναι οτι απλα δεν εχεις μαθει να παιζεις με Τελε και με BF/SF ενισχυτη...σιγα σιγα θα μαθεις...οτι τα...πολλα πριμα που λες ειναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ ;D

οπως ειπες και εσυ χιλιαδες κιθαριστες χρησιμοποιουν αυτο τον συνδιασμο απροβληματιστα ,ομως ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ και πως να το βγαλουν απο το συγκεκριμενο συνδιασμο..

το stock μεγαφωνο ειναι κτηνος και πολυ καλο αν και οντως εχει αρκετη εμφαση στα υψηλομεσαια.

ενα εξαιρετικο alternative μεγαφωνο για καποιον που θελει πιο smocky & γεματο ηχο ειναι το canabis rex (η αν εχει λεφτα καποιο Tone Tubby)  

 
Υπάρχουν και silverface οι οποίοι είναι πολύ πιο φτηνοί, αν βρεθούν βέβαια μιας και στην Ελλάδα οι μικροί Fender είναι λίγο σπάνιοι.

Για τα πρίμα, με αφαίρεση του bright cap και αλλαγή μεγαφώνου αν χρειάζεται, το πρόβλημα λύνεται.

 
Gianniss είπε:
Τον δοκιμασα λοιπον με μια tele. Ναι, ειχε πριμα αρκετα εκνευριστικα.
Αγαπητέ Gianiss, με τελεκάστερ στον bridge μαγνήτη ειδικά, δεν υπάρχει νομίζω ενισχυτής του οποίου τα πρίμα δε θα ακουστούν υπερβολικά έντονα. Τα όποια παράπονα, συνεχίζω να θεωρώ ότι έχουν να κάνουν με το γενικότερο ηχόχρωμα και όχι με τις υψηλές συχνότητες συγκεκριμένα. Ο DR είναι γενικώς bright ενισχυτής, σε κάποιους αρέσει, σε κάποιους όχι. Δεν θεωρώ ότι η συγκεκριμένη ιστορία που αναπαράγεται, αποτελεί πρόβλημα του ενισχυτή. Είναι από τα χαρακτηριστικά του.

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για ΠΟΛΥ ψιλές λεπτομέρειες τώρα, το stock μεγάφωνο, που αναφέρει κι ο SF, αλλά και οι stock λυχνίες του reissue (groove tubes) γενικώς συμβάλλουν σε αυτό τον πριμαριστό χαρακτήρα. Αλλά και πάλι, προσωπικά θεωρώ ότι ο DR παίζει άψογα και χωρίς καμία παρέμβαση σε αυτά.

 
Ωστόσο, ο bright cap είναι "ενεργός" στις χαμηλές θέσεις του volume, από το 4-5 και πάνω δεν "ακούγεται", βέβαια είναι λίγο δυνατά σε αυτά τα settings.

 
Ο λεγόμενος "bright cap" είναι ένας 47pF που όπως φαντάζομαι κάνει bypass κάποιες υψηλές συχνότητες, όπως λειτουργούν τα treble bleed κυκλώματα στα volume pots στις κιθάρες.

Είναι αυτό που ενεργοποιεί ο "bright switch" στους μεγαλύτερους 7εndεr.

Εδώ θα μπουρούσαν να γίνουν μερικά κόλπα.

1) τον κόβεις τελείως και δεν ασχολείσαι (και έχεις ελαφρώς πιο σκοτεινό ήχο).

2) βάζεις έναν ελαφρώς μεγαλύτερης τιμής και δίνεις λίγο περισσότερα μεσαία.

3) αγοράζεις push-pull ποτενσιόμετρο για το volume και τον ενεργοποιείς on demand.

 
Δεν ξέρω αν η άποψή μου μετράει (μιας και έχω τον Deluxe Reverb II και όχι τον κλασικό DR), αλλά ένας λόγος που προσωπικά δεν θα επίλεγα τον Twin είναι το γεγονός ότι, κατά τη γνώμη μου πάντα, δεν συνεργάζεται πολύ καλά με τα drive.

Με όσους twin κι αν έχω παίξει, ο παραμορφωμενος ήχος, μου ακουγοτανε πάντα "άδειος" και...λίγος συχνοτικά...

 
  Κυκλοφορούν αρκετές σελίδες στο internet για μόντες στον deluxe reverb ri. Θεωρώ ότι το να απενεργοποιήσεις το bright cap κάνει το bright chanel ίδιο με το normal κανάλι. Μπορείς εξίσου να χρησιμοποιείς το normal κανάλι αν δεν σου αρέσει το πρίμο, παίρνοντας και το reverb/tremolo συνδέοντας τα δυο κανάλια με ένα καλώδιο.

Κι εδώ όμως προκύπτει το θέμα ότι με ένα κοινό καλώδιο μεταξύ των δύο καναλιών έχεις φαινόμενα ακύρωσης φάσης αν βάλεις τα ποτενσιόμετρα στα ίδια level.

Μπορείς να παρεις τότε ένα καλώδιο με ίδιες* (?) πολικότητες ή απλά να χαμηλώσεις λίγο το δεύτερο κανάλι για να μην πέφτει η ένταση σου λογω του out of phase.

*Κάποιος πιο έμπειρος θα μπορουσε να διορθώσει ή  αποσαφηνίσει τα τεχνικά ζητηματα

 
schreivox είπε:
Θεωρώ ότι το να απενεργοποιήσεις το bright cap κάνει το bright chanel ίδιο με το normal κανάλι.
Καταρχάς δεν υπάρχει bright channel.

Η εμφανέστερη/προφανέστερη διαφορά των δύο είναι η ύπαρξη ή όχι των reverb/vibrato.

Βέβαια υπάρχει και μια βασικότερη διαφορά στο voicing των δύο καναλιών, με το Normal να είναι πάντα πιο "παχύ", αλλά όχι λόγω της μη ύπαρξης bright cap.

Τη διαφορά κάνει ο coupling cap αμέσως μετά το tonestack, τουλάχιστον στους original BF Fenders που ακολουθούν την ΑΒ763 υλοποίηση (αλλά και μεταγενέστερες).

Εκεί υπάρχει ένας μικρότερης τιμής (0,022μF) πυκνωτής στο vibratο channel απο ότι στο Normal channel (0,047μF), γεγονός που το κάνει κάπως πιο πριμαριστό.

Μπορείς να παρεις τότε ένα καλώδιο με ίδιες πολικότητες 
ολα τα καλώδια έχουν την ίδια "πολικότητα", όπως λες. Δεν γίνεται αλλιώς.

Αν κάνεις οτι αντιστέφεις τις συνδέσεις απο το ένα βύσμα στο άλλο, απλά θα γειώσεις το σήμα και δεν θα πάρεις τίποτα...

Το γεφύρωμα των καναλιών όπως το σκέφτεσαι θα φέρει πάνω κάτω τα ίδια αποτελέσματα γιατί όπως και να το κάνεις πάλι απο το vibrato channel θα περάσεις, άρα και απο τον bright cap.

 
alderbody είπε:
Καταρχάς δεν υπάρχει bright channel.
Bright channel θα εννοεί το Vibrato κανάλι που έχει την ύπαρξη του bright cap, στο normal κανάλι απουσιάζει.

Βέβαια υπάρχει και μια βασικότερη διαφορά στο voicing των δύο καναλιών, με το Normal να είναι πάντα πιο "παχύ", αλλά όχι λόγω της μη ύπαρξης bright cap.

Τη διαφορά κάνει ο coupling cap αμέσως μετά το tonestack, τουλάχιστον στους original BF Fenders που ακολουθούν την ΑΒ763 υλοποίηση (αλλά και μεταγενέστερες).

Εκεί υπάρχει ένας μικρότερης τιμής (0,022μF) πυκνωτής στο vibratο channel απο ότι στο Normal channel (0,047μF), γεγονός που το κάνει κάπως πιο πριμαριστό.
Υπάρχει και μια τρίοδος που έχει συν το vibrato κανάλι η οποία παίζει και αυτή μεγάλο ρόλο στο ηχόχρωμα του.

 
alderbody είπε:
Το γεφύρωμα των καναλιών όπως το σκέφτεσαι θα φέρει πάνω κάτω τα ίδια αποτελέσματα γιατί όπως και να το κάνεις πάλι απο το vibrato channel θα περάσεις, άρα και απο τον bright cap.
Όσο πιο χαμηλά έχεις το vibrato κανάλι τόσο επικρατεί η χροια του normal, κι εκεί μπορείς να προσθέσεις και το reverb. Αυτό το χρησιμοποιώ κατα κόρον όταν θέλω να παίζω με το νορμαλ και να πάρω και λίγο reverb, και μπορώ να πω ότι δεν μου αλλοιώνει τον χαρακτήρα.

Απ'την αλλη μπορείς να παίξεις με τις χροιες που βγαίνουν αν δυναμώσεις και το κανάλι του βιμπράτο, όπως και το  να αφήσεις τα πρίμα του μόνο στο normal και τα μπάσσα μόνο στο vibrato... Αν και δεν συνηθίζω να παίζω έτσι με τον ενισχυτή.

 
myster_maze είπε:
Υπάρχει και μια τρίοδος που έχει συν το vibrato κανάλι η οποία παίζει και αυτή μεγάλο ρόλο στο ηχόχρωμα του.
Σωστό κι αυτό! Είναι αυτή που "ασχολείται" με τη μίξη του reverb και το "φόρτωμα" απο το tremolo (vibrato fenderιστί).

 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top