extra γκαζι

alpatman

Νέο μέλος
Πόντοι
18
πριν καιρο ειχα ρωτησει για το tri-ac της tech21 ,το οποιο και πηρα ,και

ειναι σχεδον αυτο που ηθελα για κατι πρακτικο .3 καλοι ηχοι για live .

Ο χαρακτηρας δηλαδη του ηχου μου αρεσει .

To αδυνατο σημειο που παρατηρω ειναι τα 'γκαζια' , η παραμπρφωση ακομα και στο 10 , για μενα ειναι σχετικα αδυναμη , εχοντας dimarzio μαγνητη σε μια fender strat japan .Θα ηθελα δηλαδη περιπου 20-30 % περισσοτερο .Ειδος που μου αρεσει ειναι hard rock-heavy metal .

Eκει που κυριως παρατηρω την 'αδυναμια' για μενα παντα ,ειναι στο solo ,

οπου ο ηχος παρα ειναι καθαρος κυριως στις 3 ψιλες χορδες .

γιατι στα ρυθμικα ,πιθανων πιο 'καθαρη' βρωμια ,να ειναι και πλεονεκτημα,

κυριως οταν 'βαρανε' κιαλλα οργανα . Ρωταω λοιπον ,ειναι 'ορθοδοξο'

αν επαιρνα ενα distortion πεταλι ,για παραπανω γκαζι ? Η αυτο θα προκαλουσε στο ηχο υπερφορτωμα ? Η να εχω το tri-ac για back up και

εξασκηση και να στραφω σε νεα αγορα ? ευχαριστω εκ των προτερων για γνωμες .

Παρε ενα φτηνο κομπρεσσορακι & ανοιγε το την στιγμη του σολου χρησιμοποιωντας το σαν booster & sustainer :wink:

Kαι μη ξεχνας τον βασικο κανονα του καλου παραμορφωμενου ηχου "οσο λιγοτερο gain,τοσο πιο βαρυς & καλυτερος ο γκαζατος ηχος" :wink: το τιγκαρισμα της προενισχυσης στο 10 ειναι σιγουρη συνταγη για χαλια βρωμικο ηχο :wink:

Kαι μη ξεχνας τον βασικο κανονα του καλου παραμορφωμενου ηχου "οσο λιγοτερο gain' date='τοσο πιο βαρυς & καλυτερος ο γκαζατος ηχος" :wink: το τιγκαρισμα της προενισχυσης στο 10 ειναι σιγουρη συνταγη για χαλια βρωμικο ηχο :wink:[/quote']
Πέστα ρε SuperFunk πέστα μπας και τ' ακούσει και ένας κολλημένος εγκέφαλος....

ΞΥΠΝΑ ΑΓΓΕΛΕ.......

Μα δεν τα λεω εγω.. :lol:

Τα λενε οι μαστορες του ειδους

WHO,ACDC,HENDRIX,JOHN 5,SLASH,ZZ TOP και πολλοι αλλοι :wink:

οι πραγματικα "ασηκωτοι" βρωμικοι ηχοι ειναι πολυ πιο καθαροι απο οτι νομιζουμε :wink:

σιγουρα το 10 ,στην παραμορφωση δεν ειναι ιδανικο , αλλα τα παραδειγματα που αναφερονται ακουγονται οτι δεν παιζουν με πολυ γκαζι .

Ο ηχος που θελω να προσεγγισω ,ειναι στυλ Lynch δεκαετιας 80 , Lukather

solo (μιλαω για ηχο μακαρι να μπορουσα να προσεγγισω και το παιξιμο...).

Αμερικανικο hard rock-metal δεκαετιας 80 καπου εκει.

ουτε αυτοι που λες εχουν τοσο πολυ γκάζι (για αυτο αλλωστε εχουν και τοσο καλο ηχο :wink: )

κανε το κλασσικο κολπακι με το booster-compressor & θα εισαι οκ,το προβλημα σου ειναι προβλημα projection & οχι "βρωμας" :wink:

...Ο ηχος που θελω να προσεγγισω ' date='ειναι στυλ Lynch δεκαετιας 80 , Lukathersolo (μιλαω για ηχο μακαρι να μπορουσα να προσεγγισω και το παιξιμο...).

Αμερικανικο hard rock-metal δεκαετιας 80 καπου εκει.[/quote']

Μα και ο ¶γγελος τον ίδιο ήχο ψάχνει, του κυρ Γιώργη (όπως λέει τον Lynch) και κάτι από Zakk όσο όμως προσθέτει gain από ένα σημείο και μετά απλά βρωμίζει τον ήχο του...

Μετά από τόσο καιρό που παίζω μαζί του έχω καταλήξει ότι είναι λάθος τακτική, αυτός βέβαια τον χαβά του... :x

Και έχω βαρεθεί απίστευτα να ακούω κιθάρες-ΤΖΙΤΖΙΚΙΑ!!!! :(

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Απόλυτο ΔΙΚΙΟ!!!!!! ειδικά αυτό το απόλυτο Μπασσοπρίμο χωρίς μεσαία!

@Superfank Απόλυτα ΣΩΣΤΟΣ!!!!!!

Παρεπιπτώντως κατά λάθος γύρισα στο SD1 το Gain κάπου στο 7-8 μάλλον πειράζοντας βιαστικά το tone έγινε αυτό (παίζοντας στο "βρώμικο" κανάλι του Peavy CL 30) και το τζιτζικοπλαστικό βρωμοχάλι έκανε Σθεναρά την εμφανισή του!

Τόση ώρα συζητάτε για πεταλάκια... :lol: ... εγώ να ρωτήσω, για τι ενισχυτή μιλάμε;; :wink:

δεν ανεφερα ενισχυτη , εχω ενα παλιο peavy bandit 75 ,αλλα οπουδηποτε αλλου 'εκτος' κουβαλαω μονο τα φορητα ,οχι ενισχυτη ,οποτε ενισχυτη ειναι 'οπου πεσω' . Με ενδιαφερει ο ηχος 'εκτος εδρας' ζωντανα .

ΟΚ, κατάλαβα... Αυτό σημαίνει ότι βασίζεσαι αποκλειστικά στην παραμόρφωση των πεταλιών σου, ενώ η προενίσχυση του ενισχυτή μπορεί να είναι... whatever...

Η λύση που έχεις ήδη επιλέξει είναι ουσιαστικά η καλύτερη... Τώρα, αυτό που ήδη προτάθηκε περί compression/booster είναι μια πρόταση (σωστή). Μια άλλη θα ήταν να βάλεις ένα σταδιο EQ στην αλυσίδα.

Και μια τελευταία, ολίγον high tech, είναι αυτή:

http://www.aphex.com/pedals.htm

Φυσικά όχι μόνο για τη δική σου περίπτωση.

Για όνομα του Δία όμως, όχι περισσότερο gain! :wink:

Ρε παιδιά να αναφέρω κάτι που με προβληματίζει λίγο.Βλέπω μια απαξίωση για το πολύ gain.

Πολύ σωστά αυτά που λέτε βέβαια αλλά η ιδανική ποσότητα gain δεν είναι υποκειμενικό κρητήριο;

Προφανώς να παίξεις hard rock/heavy metal χρειάζεσαι μια σεβαστή ποσόστα έτσι δεν είναι;;Τώρα στα αυτιά του καθενός διαφέρει αυτή πόσο μάλλον στην αίσθηση της πένας.Αν ρωτήσεις 10 κιθαρίστες για high gain ήχο πιστεύω θα πάρεις 10 διαφορετικές περιγραφές. ο λέω αυτό γιατι του λέτε του παιδιού όχι άλλα gain κόψε τα gain κλπ κλπ.Πόσο να κόψει δηλαδή;

Μήπως εντέλει δεν έχει να κάνει με την ποσόστητα αλλά με την ποιότητα;Και ο Darrel έπαιζε τις riffάρες του με τόνους gain(και μη μου πείτε ότι είχε το gain στο 5 εκτός αν μου διαφεύγει κάποια τεχνικη λεπτομέρια βέβαια)

Εγώ όταν πάντως για να πετύχω ήχο που μου αρέσει σε ένα στούντιο με έναν ENGL Fireball το gain το είχα γύρω στο 75%.Ο ήχος ούτες βρώμιζε ούτε "έσπαγε" ήταν πεντακάθαρος και nu-metalικά ογκώδης(μηχάνημα θα μου πείτε)

Νο offence!!! :)

Ρε παιδιά να αναφέρω κάτι που με προβληματίζει λίγο.Βλέπω μια απαξίωση για το πολύ gain.Πολύ σωστά αυτά που λέτε βέβαια αλλά η ιδανική ποσότητα gain δεν είναι υποκειμενικό κρητήριο;

Προφανώς να παίξεις hard rock/heavy metal χρειάζεσαι μια σεβαστή ποσόστα έτσι δεν είναι;;Τώρα στα αυτιά του καθενός διαφέρει αυτή πόσο μάλλον στην αίσθηση της πένας.Αν ρωτήσεις 10 κιθαρίστες για high gain ήχο πιστεύω θα πάρεις 10 διαφορετικές περιγραφές. ο λέω αυτό γιατι του λέτε του παιδιού όχι άλλα gain κόψε τα gain κλπ κλπ.Πόσο να κόψει δηλαδή;

Μήπως εντέλει δεν έχει να κάνει με την ποσόστητα αλλά με την ποιότητα;Και ο Darrel έπαιζε τις riffάρες του με τόνους gain(και μη μου πείτε ότι είχε το gain στο 5 εκτός αν μου διαφεύγει κάποια τεχνικη λεπτομέρια βέβαια)

Εγώ όταν πάντως για να πετύχω ήχο που μου αρέσει σε ένα στούντιο με έναν ENGL Fireball το gain το είχα γύρω στο 75%.Ο ήχος ούτες βρώμιζε ούτε "έσπαγε" ήταν πεντακάθαρος και nu-metalικά ογκώδης(μηχάνημα θα μου πείτε)

Νο offence!!! :)
Όχι ρε γάτε, τι offence! :lol: :lol:

Απλώς πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι εννοούμε gain... να αρχίσουμε από κει; Αυτό το θέμα θα μπορούσε να είναι η αφορμή για μια συζήτηση για 'Τον Τόνο (όχι το ψάρι... :P ) Και Πως Να Τον Αποκτήσετε'. :wink:

Προφανώς να παίξεις hard rock/heavy metal χρειάζεσαι μια σεβαστή ποσόστα έτσι δεν είναι;;
οχι δεν ειναι ετσι. :wink:

χρειαζεσαι τοση οση πρεπει για να μην καταλήξει ο ηχος σου "τζιτζικι". :wink:

ο στοχος στα ειδη που αναφερεις ειναι ενας ογκωδης & ΒΑΡΥΣ ηχος κατι που εγγυημενα ΔEN θα πετυχεις με υπερβολικο Pre-amp gain :wink:

...Εγώ όταν πάντως για να πετύχω ήχο που μου αρέσει σε ένα στούντιο με έναν ENGL Fireball το gain το είχα γύρω στο 75%.Ο ήχος ούτες βρώμιζε ούτε "έσπαγε" ήταν πεντακάθαρος και nu-metalικά ογκώδης(μηχάνημα θα μου πείτε)...
¶μα έχεις βρει τον ήχο που σε ικανοποιεί τόσο όπως λες τότε το σωστό σε αυτόν ενισχυτή είναι να παίζεις (εσύ) με το gain στο 75%... Απλά τα πράγματα.....

Όταν όμως έχεις το gain στο 90-100% και ο ήχος δεν σε ικανοποιεί ούτε εσένα νομίζοντας ότι σου λείπει gain και αυτό σου συμβαίνει με όσα μηχανήματα έχεις δοκιμάσει να παίξεις (τι διάολο όλα σκατά είναι).... μάλλον αλλού είναι το πρόβλημα και όχι η έλλειψη gain…. Το ίδιο απλό είναι.... Πρέπει κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσεις ότι αυτή η βρωμιά που βγαίνει τελικά δεν έχει σχέση με τον ήχο που επιθυμείς να προσεγγίσεις!

Δεν είμαι βέβαια σίγουρος ότι αυτή είναι η περίπτωση του φίλου alpatman αλλά αυτή είναι του δικού μου....

Προφανώς να παίξεις hard rock/heavy metal χρειάζεσαι μια σεβαστή ποσόστα έτσι δεν είναι;;
οχι δεν ειναι ετσι. :wink:

χρειαζεσαι τοση οση πρεπει για να μην καταλήξει ο ηχος σου "τζιτζικι". :wink:

ο στοχος στα ειδη που αναφερεις ειναι ενας ογκωδης & ΒΑΡΥΣ ηχος κατι που εγγυημενα ΔEN θα πετυχεις με υπερβολικο Pre-amp gain :wink:
Όπως είπες και μόνος σου.ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ.Δε μιλάμε προφανώς για υπερβολικό.Οτιδήποτε gain βάλεις στο 10 δεν ακούγεται.

Και ένα κλίκ πριν το "τζιτζίκι" δεν είναι αρκετή παραμόρφωση παρόλα αυτά;;

Εγω προσωπικα παιδες καταλαβα οτι τελικα το gain πρεπει να το χειριζεσε με πολυ τροπο γενικα πολυ χαλαρα ανεβοκατεβασματα

π.χ. εγω θελω να πιασω εναν ηχο μεταξι slash και satriani εποχης The Extremist οποτε ερχομαι κ σας λεω

εχω μπροστα μου ενα Μarshall Park 50ari(για τον μουτσο...) και μια IBANEZ Prestige με την οποια εχω προβλημα με τους μαγνητες γιατι ειναι πολυ μεταλ....οφειλω να πω πως το DS-1 το περιμενω μεσα την εβδομαδα

το καλητερο που μπορεσα να καταφερω...γενικα το ποιο καλο το εβγαλα με της εξης ρυθμισεις

Βρομικο

Gain:5.5

Μπασα:6

Μεσσαια:4

Πριμα:6.5

ξερω πως δεν σας λενε κε πολλα τα τα μπασσα μεσσαια και λιπα αλλα οποτε ανεβαζω την βρωμα παραπανω με πιανει πονοκεφαλως αν την κατεβασω πανο απο 1 με πιανει ξενερα....... αφτα ειχα να πω :roll:

α ξεχασα να πω οτι ενα ΕQ της ΒΟSS μου εχει λυσει τα χερια σε πολλα πραγματα κ ειδικα στον βρομικο ηχω!!! 8)

Trending...

Νέα θέματα

Back