Εξοδο Ακουστικών για Peavey Classic 30

lsega

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλημέρα σε όλους τους κυρίους.

Προσπαθώ να βάλω σε περισσότερη εφαρμογή εδω και πολύ καιρό των ενισχυτή μου, έναν Peavey Classic 30.

Δυστηχός όμως αυτό δεν γίνεται λόγο ότι είναι αρκετά δυνατός ο ενισχυτής και στο 1~2 είναι αρκετά δυνατός.

Ετσι ψάχνω να βρώ κάποια μόντα ή κάποιο εξάρτημα (δεν ξέρω κάν πως λέγεται για να το ψάξω κίολας) ώστε να εφαρμόσω να παίζω με ακουστικά....καλή ώρα όπως έχουν καποιοι μικροι Practice ενισχυτές. (Marsall,Boss Cube....Κ.λ.π).

Υπάρχει κανένας "ΦΩΤΙΝΟΥΛΗΣ" εδω στο φόρουμ να μου δώσει καμία πληροφορία?\

Ευχαριστώ

myster_maze είπε:
Χρειάζεσαι ενα ενισχυτή ακουστικών!  ;D
Και που το συνδέω στον Peavey τον ενισχυτη των ακουστικών?

Αν δεν έχει line out, που αν θυμάμαι καλά δεν έχει, στο effect send! Θα "κόβει" και το σήμα ώστε να μην βγαίνει στο μεγάφωνο. Εκτός και αν χρησιμοποιείς το fx loop....

myster_maze είπε:
Αν δεν έχει line out, που αν θυμάμαι καλά δεν έχει, στο effect send! Θα "κόβει" και το σήμα ώστε να μην βγαίνει στο μεγάφωνο. Εκτός και αν χρησιμοποιείς το fx loop....
Mile Gracia's

και κάτι τελευταίο χωρίς να σε κουράζω

κάτι τέτοιο είναι αυτό που θέλω?

http://cgi.ebay.com/Valve-Class-A-Tube-Headphone-Amplifier-preamp-audio-amp_W0QQitemZ260495668768QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item3ca6c07620

και ¨ΝΑΙ¨ είναι της προκοπής.

Χαχα... που το βρήκες αυτό; Πολύ εφφετζίδικο είναι! Ναί κάτι τέτοιο θέλεις.... δεν έχω ιδέα αν το συγκεκριμένο είναι καλό...

Μόλις παρέλαβα τον ενισχυτή ακουστικών και έτρεξα να ακολουθήσω πιστά τις οδηγείες που μου είχε δώσει ο συμφορουμίτης myster_maze ....δηλάδή να το συνδέσω στο Effect Send....(τζίφος) ακούγεται και από τα ακουστικά και από το ηχείο του ενισχυτή.Μήπως κάνω κάποιο λάθος? Μπροστά ο ενισχυτής έχει τις υποδοχές INPUT - EFFECT SEND - EFFECT RETURN.......πίσω έχει pedal switch & Expansion (για καμπίνα ίσως).

Πάντος κιθάρα -> Line6 M13 -> headphone amp -> ακουστικά είναι όλα τα λεφτά, σαν να βγαίνει απο ενισχυτή μοιάζει........Αλλά πάλι στα ίδια .... ο Peavey Classic  αραχτός και απραγος κάθετε....

Υπάρχει κάποιο μαγαζί που να κάνει mod ώστε να βγαίνει έξοδο για ακουστικά από τον ενισχυτή αυτον.

Ευχαριστώ

Οκ, δεν συμβαίνει σε όλους τους ενισχυτές το ίδιο!?  ;D

Όπως καταλαβαίνεις αυτή η έξοδος δεν είναι για αυτή τη χρήση. Οπότε δικαιολογημένα να συμβαίνουν τέτοια μπερδέματα!

Κατ'αρχάς όταν συνδέεις τον προενισχυτή στον Peavey ακούς και από τα δύο ακουστικά; Το ρωτάω αυτό γιατί η έξοδος send βγάζει μονοφωνικό σήμα. Και ο προενισχυτής έχει είσοδο stereo. Τι προενισχυτή πήρες τελικά;

Κοίταξα το σχέδιο του Peavey Classic 30 και όντως έχεις δίκιο! Το σήμα περνάει και στον τελικό. Για να μην έχεις αυτό το πρόβλημα χρειάζεσαι ένα βύσμα ΣΚΕΤΟ! Το οποίο κάθε φορά που θα συνδέεις τον προενισχυτή στο Send θα βάζεις και αυτό το βύσμα στο Return. Ναι ένα σκέτο βύσμα χωρίς καλώδιο! Θα κόβει το σήμα ώστε να μην πηγαίνει στον τελικό. Προσοχή όμως στο βύσμα αυτό πρέπει να είναι "γειωμένο" το tip για να μην έχεις θόρυβο στην έξοδο του ενισχυτή. Αν έχεις κολλητήρι και πιστεύεις ότι μπορείς να το κάνεις μόνος σου ή κάποιος φίλος, θα σου πω πώς να το κάνεις... αλλιώς μιας και είμαι αυτός που σε συμβούλεψε σε κάτι που δεν πέτυχε, μπορώ να σου χαρίσω ένα "τέτοιο" βύσμα! Στείλε μου πμ!

Τώρα όσων αφορά το να κάνεις mod στον ενισχυτή σου δεν αξίζει ο κόπος. Γιατί θέλεις έναν ενισχυτή ακουστικών έξτρα μέσα στον ενισχυτή σου! Και εσύ έχεις ήδη έναν προενισχυτή ακουστικών, άρα ποιός ο λόγος;  ;)

myster_maze είπε:
Προσοχή όμως στο βύσμα αυτό πρέπει να είναι "γειωμένο" το tip για να μην έχεις θόρυβο στην έξοδο του ενισχυτή.
ιδέα (που μπορεί να είναι και λαλακία ;D ) :

Αν συνδέσει ένα καλώδιο στο fx return με μία κιθάρα ή ένα πετάλι off, δεν θα εξαλείψει τον θόρυβο;

dellex είπε:
ιδέα (που μπορεί να είναι και λαλακία ;D ) :

Αν συνδέσει ένα καλώδιο στο fx return με μία κιθάρα ή ένα πετάλι off, δεν θα εξαλείψει τον θόρυβο;
Nαι, αλλά δεν θα είναι λαλακία κάθε φορά να κάνει αυτό?  ;D

Παιδιά μισό λεπτό γιατί το έχετε πάρει λάθος.  ;D

Στο fx send αυτό που θα ακούει ο φίλος lsega θα είναι η έξοδος του προενισχυτή και όχι του ενισχυτή του.  ;)

Υπάρχει λύση (μιας και έχεις πλέον ενισχυτή ακουστικών) αλλά είναι κομματάκι ακριβή. Θα σου δώσει λύση όμως και σε άλλα προβλήματα.

Ακούει στο όνομα... Hot Plate! Αυτό το πραγματάκι εκτός από attenuator δίνει και δική του έξοδο line out, την οποία μπορείς να κατευθύνεις και σε μια κάρτα ήχου (για παράδειγμα) ή κονσόλα. Στη δική σου περίπτωση την στέλνεις στον ενισχυτή ακουστικών σου. Και επειδή το Hot Plate "ακούει" ό,τι και το μεγάφωνο, παίρνεις τον ήχο ολόκληρου του ενισχυτή σου.

Δεν γνωρίζω αλλά μπορεί και άλλα attenuators να έχουν αυτή τη δυνατότητα. Και μην ξεχνάμε ότι θα μπορείς να παίζεις και με το μεγάφωνο εν ενεργεία, σε χαμηλότερες εντάσεις.

Μεγειά.  ;D

The Genius Loci είπε:
Παιδιά μισό λεπτό γιατί το έχετε πάρει λάθος.  ;D

Στο fx send αυτό που θα ακούει ο φίλος lsega θα είναι η έξοδος του προενισχυτή και όχι του ενισχυτή του.  ;)
Δεν είπε κανείς οτι θα ακούει τον ενισχυτή του!  ::)

Υπάρχει λύση (μιας και έχεις πλέον ενισχυτή ακουστικών) αλλά είναι κομματάκι ακριβή. Θα σου δώσει λύση όμως και σε άλλα προβλήματα.

Ακούει στο όνομα... Hot Plate! Αυτό το πραγματάκι εκτός από attenuator δίνει και δική του έξοδο line out, την οποία μπορείς να κατευθύνεις και σε μια κάρτα ήχου (για παράδειγμα) ή κονσόλα. Στη δική σου περίπτωση την στέλνεις στον ενισχυτή ακουστικών σου. Και επειδή το Hot Plate "ακούει" ό,τι και το μεγάφωνο, παίρνεις τον ήχο ολόκληρου του ενισχυτή σου.
Πολύ καλή η ιδέα σου! Βέβαια κοστίζει λίγο...

Αν δεν τον ενδιαφέρει το attenuator μπορεί σε ένα τεχνικό να κάνει mod και να βγάλει DirectOut στον ενισχυτή, μετά τον εξόδου! Όπως ακριβώς δηλαδή γίνεται και στο Hot Plate... ώστε να ακούει ολόκληρο τον ενισχυτή! 

Το πρόσεξα και εγώ φίλε maze όταν έβαλα έναν ανταπτορα από μικρο καρφι σε μεγάλο (που είναι για ακουστικά). Βέβαια κάτι ακουμπησα στο επάνω του ανταπτορα και έκανε ενα εκκοφαντικό γκαπ από το ηχείο....οπότε χεστηκα πάνω μου και λέω αστο αμα είναι να πάρω τον ενισχυτή στο χέρι δεν λέει.

Πήρα το voodo music και γίνεται Mod με 80€ και με attinuator & headphone lineout

lsega είπε:
Πάντος κιθάρα -> Line6 M13 -> headphone amp -> ακουστικά είναι όλα τα λεφτά, σαν να βγαίνει απο ενισχυτή μοιάζει........Αλλά πάλι στα ίδια .... ο Peavey Classic  αραχτός και απραγος κάθετε....
ε και τι έγινε;

έχεις δηλαδή έτοιμη και πολύ καλή λύση, και την απορρίπτεις γιατί σώνει και καλά θες να  χρησιμοποιείς τον ενισχυτή;  ???

τον ενισχυτή θα τον χρησιμοποιήσεις τις ώρες που μπορείς να παίξεις πιο δυνατά ή σε πρόβες/λάιβ

gdevelek είπε:
ε και τι έγινε;

έχεις δηλαδή έτοιμη και πολύ καλή λύση, και την απορρίπτεις γιατί σώνει και καλά θες να  χρησιμοποιείς τον ενισχυτή;   ???

τον ενισχυτή θα τον χρησιμοποιήσεις τις ώρες που μπορείς να παίξεις πιο δυνατά ή σε πρόβες/λάιβ
Που δεν το βλέπω να έρχεται αυτή η στιγμή του Live ή της πρόβας........απλά την πλάκα μου κάνω (το χόμπι μου ρε αδερφέ) όσο για την πρόβα ας είναι καλά τα backing tracks...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back