Χωρις να εχω ιδέα απο την καριέρα του Αγάθωνα, ειναι ενας σχετικα γνωστός λαϊκος τραγουδιστης, αρα το πιθανοτερο ειναι να εχει λιώσει Αμερικες, Αυστραλίες, Γερμανιες,και όπου υπάρχει ομογένειαSuperfunk είπε:Ενταξει ρε συ,το μακρυτερο που εχει παει στη ζωη του ο κακομοιρης ειναι μεχρι το Καρπενησι...
τοτε εχει απλα χοντρο προβλημα (αν ΟΝΤΩΣ εχει παει σε αυτες τις χωρες δηλαδη και επιμενει οτι υπαρχει μονο ο ελληνικος πολιτισμος)neeq είπε:Χωρις να εχω ιδέα απο την καριέρα του Αγάθωνα, ειναι ενας σχετικα γνωστός λαϊκος τραγουδιστης, αρα το πιθανοτερο ειναι να εχει λιώσει Αμερικες, Αυστραλίες, Γερμανιες,και όπου υπάρχει ομογένεια![]()
Είναι γιος του Δία........(σύμφωνα πάντα με το άσμα του).Superfunk είπε:τοτε εχει απλα χοντρο προβλημα (αν ΟΝΤΩΣ εχει παει σε αυτες τις χωρες δηλαδη και επιμενει οτι υπαρχει μονο ο ελληνικος πολιτισμος)
Jazzjoker είπε:Δε βρήκα το κομμάτι από την εκπομπή που λέει ότι δεν υπάρχει ευρωπαϊκός πολιτισμός αλλά και το παρακάτω, δεν πάει πίσω:
Το να μιλάς κατ' αυτόν τον τρόπο για συναδέλφους δημόσια, είναι απαράδεκτο. Ανεξάρτητα με το αν τους εκτιμάς προσωπικά ή όχι.Reborn είπε:Δίκιο έχει ο Αγάθωνας σε κάποια πράγματα, απλά ο τρόπος που λέει το οτιδήποτε είναι εύκολα παρεξηγήσιμος, γιατί ακολουθεί μια εντελώς διαφορετική νοοτροπία, κάπως αυθόρμητη...
Η μουσική ναι...η στάση ζωής όχι...εγώ, ας πούμε, είμαι ρεμπετασκεριSuperfunk είπε:Γιατι απο οτι γνωριζω το ρεμπετικο ειναι μια ΜΟΥΣΕΙΑΚΗ μουσικη
ΟΚ....marathon είπε:Η μουσική ναι...η στάση ζωής όχι...
αρα το να παει ο..ρεμπετης στην Ευροβιζιόν ειναι πραξη αντισυμβατικης συμπεριφορας και γροθια στο κατεστημενο....Κατά Μπαμπινιώτη, ρεμπέτης είναι κάποιος ο οποίος ακολούθησε περιθωριακό τρόπο ζωής, απείθαρχη και αντισυμβατιkή συμπεριφορά και που συχνά σχετιζόταν με τον υπόκοσμο συμμετέχοντας σε παράνομες δραστηριότητες (π. β. μάγκας, κουτσαβάκης, μόρτης, νταής).
Ετυμολογικά πιστεύει πως είναι αβέβαιης ετυμολογίας η λέξη ρεμπέτης, και πιθανολογεί ότι είναι τουρκικής προέλευσης ή κατ' άλλη άποψη, από την σλαβική λέξη rebiata, πληθυντικός rebenok, που σημαίνει παιδί, παλικάρι.
Με αυτή τη λέξη χαρακτηρίζονταν οι συνθέτες των ρεμπέτικων τραγουδιών, επειδή θεωρούνταν στην εποχή τους αλήτες, μάγκες
Ο Ρουσό έγραψε για το ρεμπέτη ότι «γεννήθηκε ελεύθερος, αλλά παντού είναι αλυσοδεμένος».Χαρακτηρίζεται από μια άρνηση ένταξης μέσα στην κοινωνία η οποία είναι υποταγμένη σε νόμους, κανόνες, εξουσίες και καταναγκασμούς.
Ο ρεμπέτης γεννήθηκε μέσα σε μια έννομη τάξη, αλλά η ψυχή του νοσταλγεί μια ελεύθερη αταξία και φτερουγίζει προς αυτήν.
Γι' αυτό και η όλη συμπεριφορά και εικόνα του υπήρξε πάντοτε διαφορετική όσον αφορά τον τρόπο έκφρασης του, της ομιλίας του, της μουσικής του προτίμησης καθώς και του ντυσίματος του.
Ένας άνθρωπος πραγματικά του περιθωρίου. Εκφραστής της αταξίας, ελευθερίας και περιπλάνησης.
Ε, στον τρόπο κολλάμε και οι 2...(Η Ρεμπετολαγνεία φταίει εδώ κατά τη γνώμη μου)Jazzjoker είπε:Το να μιλάς κατ' αυτόν τον τρόπο για συναδέλφους δημόσια, είναι απαράδεκτο. Ανεξάρτητα με το αν τους εκτιμάς προσωπικά ή όχι.
Τα μουσικά είδη δεν "αντικαθίστανται" σαν φθαρμένες χορδές, ούτε ποτέ "πεθαίνουν οκοκληρωτικά". Γύρω στο 1995 πήγα σε ρεμπετάδικο, χωρίς να είμαι θερμός φίλος του είδους, όσοι είναι σίγουρα γνωρίζουν και σημερινά στέκια.Superfunk είπε:Γιατι απο οτι γνωριζω το ρεμπετικο ειναι μια ΜΟΥΣΕΙΑΚΗ μουσικη (η οποια πεθανε ολοκληρωτικα γυρω στο 1955 με την εμφανιση του λαϊκου & την αντικατασταση της απο αυτο) και ως τετοια οι εκπροσωποι της ειναι ολοι ΝΕΚΡΟΙ πλεον... ;D
Αυτό που μου άρεσε πάντα σε εσένα είναι πως δεν άφηνες την παραμικρή λέξη ασχολίαστη! ;DSuperfunk είπε:οσο για αυτο ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ! ;D
Εσυ μιλας για επιθεωρησεις (reviews) ,ενταξει τετοια εχουμε και στο Βερολινο (σχεδον σε καθε στενο στην Kurfürstendamm εχει και ενα cabare σε στυλ μεσοπολεμου με μια..γυμνη να το παιζει Lotte Lenya & με μια..τρελλη με φρακο να ξεκατινιαζεται σαν να τις εχουν βαλει φωτια στον ποπο ;D..) εγω μιλαω για ζωντανη και εξελιξιμη μουσικη η οποια φυσικα πρεπει να συμβαδιζει και με τον αντιστοιχο τροπο ζωης (για να ειναι ζωντανη και εξελιξιμη).Γύρω στο 1995 πήγα σε ρεμπετάδικο, χωρίς να είμαι θερμός φίλος του είδους, όσοι είναι σίγουρα γνωρίζουν και σημερινά στέκια.