Δ
Στην Ελλάδα λόγω γενικής ατιμωρησίας και της θεώρησης ότι είναι νορμάλ να κινείσαι στην "γκρίζα ζώνη",Προσωπικα να διευκρινισω οτι στα περι τεχνικης αναφερομουν σε αλλα βιντεο που εχει στο καναλι του ο OP, με αλλα παιδια, οπου τα πραγματα ειναι τραγικα. Το βιντεο της κοπελας σιγουρα δεν ειναι υποδειγμα τεχνικης, αλλα δεν ειναι και η τραγικοτητα που ειδα σε αλλες περιπτωσεις, δε θα το εθιγα το ζητημα αλλιως.
Σε μια ζουγκλα οπως η σημερινη, το ρητο buyer beware πρεπει να ειναι στα αυτια ολων μας. Η γνωμη μου ειναι οτι, αν μιλαμε για μικρα παιδια, οι γονεις καλο ειναι να προτιμουν ενα απο τα γνωστα ωδεια, ειδικα για τα πρωτα βηματα ενος παιδιου. Οχι οτι δεν μπορει ενας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ καλος μουσικος να δωσει τη σωστη κατευθυνση σε ενα παιδι, καθε αλλο, ακομα και αν δεν ειναι πτυχιουχος, διαολε ακομα και αν ειναι αυτοδιδακτος. Αλλα ομως ειναι τοσοι οι καλαμπορτζιδες που το παιζουν δασκαλοι, που πολυ απλα δεν αξιζει το ρισκο.
Αν τωρα ο ενδιαφερομενος εχει μια καποια ηλικια, τοτε ειναι δικη του υποχρεωση να εκτιμησει την κατασταση, buyer beware.
Και επισης να διευκρινισω οτι παιζω κιθαρα, εχω παει και στο WDEIO, και περα απο τις κλασικουρες ειχα σκαψει εντατικα και ηλεκτρικη με HLEKTRODASKALO γιατι μικρος ημουνα μεταλλο και ηθελα να μαθω να χωνω. Θα προτεινα λοιπον ανεπιφυλακτα το WDEIO για αρχη σε μικρα παιδια, το καλυτερο ερεθισμα για να ερθεις σε επαφη με την πραγματικη μουσικη. Οι μεγαλυτεροι ειπαμε, buyer beware.
Εννοείται και πως αν θέλεις να μάθεις metal θα πας στον Αναστασάκη και όχι στο Γκέρτσο.
Όπως και ότι αν θες να μάθεις λαϊκή κιθάρα θα πας στον Μυστακίδη και όχι στον Ζήρα.
Αυτονόητα πράγματα..
Τουλάχιστον όμως κάποιος που έχει περάσει μια διαδικασία εξετάσεων έχει πιστοποιήσει κάποιες γνώσεις.
Αν εξαιρεσεις τον Μυστακιδη που ειναι κατι εντελως διαφορετικο (αυτος στην ουσια διδασκει στυλ 100% γιατι δε γινεται αλλιως) κ χωρις να διαφωνω 100% με αυτη τη λογικη, απο ενα σημειο κ μετα δε διαλεγουμε δασκαλο με βαση το ειδος που θελουμε να παιξουμε, αλλα με το σε τι πραγματα μπορει να μας ανοιξει το κεφαλι. Αυτο προυποθετει πως απο ενα σημειο κ μετα ρωταμε τον εαυτο μας καποιες ερωτησεις λιγο διαφορετικες απο το τι στυλ θελω να παιξω.Εννοείται και πως αν θέλεις να μάθεις metal θα πας στον Αναστασάκη και όχι στο Γκέρτσο.
Όπως και ότι αν θες να μάθεις λαϊκή κιθάρα θα πας στον Μυστακίδη και όχι στον Ζήρα.
Αυτονόητα πράγματα..
Ναι βρε Μανο μου απο τον αρχαριο... ειναι αλλο θεμα (μεγαλο εως τεραστιο)Εγω απο τον αρχαριο περιμενω να παιξει το ....
Αυτο. Αλλα μεχρι να βρεθει καποιος να στο πει κ να στο δειξει πρακτικα (οπως κ στην δικη σου την περιπτωση), δε το ξερεις.Ο δάσκαλος κιθάρας δεν είναι μόνο δάσκαλος κιθάρας.
Είναι παιδαγωγός, δείχνει στον μαθητή τρόπους αντίληψης και επεξεργασίας κατ' αρχήν της πραγματικότητας και του περιβάλλοντος, και τρόπους αντίληψης και επεξεργασίας της μουσικής.
100% . Δε λεμε να καταλαβουμε πως τον δρομο μονοι μας θα τον περασουμε. Ο δασκαλος θα στον δειξει, θα σου πει -παληκαρι μου ασ'τον αυτο τον παραδρομο θα κανει 10 μερες περισσοτερο απο εκει, αλλα εσυ κ μονο εσυ ευθυνεσαι να τον περπατησεις-μαθεις.Ο δάσκαλος μου άνοιξε τον δρόμο, και εγώ έπρεπε μόνο να τον περπατήσω μετά.
Γιατί άλλο καλός κιθαρίστας, και άλλο καλός μουσικός.
Φυσικά το επιθυμητό είναι αυτά να συμπίπτουν.
Ναι, γιατί ως γνωστόν, εμείς εδώ στο νοιζ στήσαμε την κάμερα, σουταραμε το βίντεο....και μετά το ανεβάσαμε στο YouTube.Αν το καημένο το κοριτσάκι, μπει και διαβάσει το νήμα και δει την κατάντια του, μάλλον θα την παρατήσει την κιθάρα...
Όσα χρόνια παρακολουθώ το forum, δεν σταματώ να απογοητεύομαι από εκείνους που καταφέρνουν να καταστρέψουν τα πάντα στο πέρασμα τους δηλώνοντας κιόλας μουσικοί...
37 λεπτά πριν, gutter είπε
κάτσε γιατί εδώ έχει λυγίσει το καλάμι απτό καβάλημα, βάστα γκέμια δάσκαλε!!
κάτσε γιατί εδώ έχει λυγίσει το καλάμι απτό καβάλημα, βάστα γκέμια δάσκαλε!!
Εξαρτάται ποιος είσαι. Αν έχεις πάρει πτυχίο και θες να κάνεις "εξειδίκευση", ναι.
Εάν τώρα ξεκινάς, πρέπει να πάρεις γενική γνώση. Να δεις τι είναι το μπλουζ, τι είναι η bebop, τι είναι η κλασσική. Να πάρεις βάσεις, θεωρητικές και πρακτικές. Και μετά ότι δε σου αρέσει να το αφήσεις. Γι' αυτό βλέπεις άπειρους που παίζουν υπερταχύτατα και δε μπορούν να σταυρώσουν bend. Επειδή ξεκινάνε από την "εξειδικευση".
Όλοι κάνουμε δώδεκα χρόνια σχολείο πριν το Πανεπιστήμιο.
(και μεταξύ μας κάποια από τα ονόματα που ανέφερες δεν είναι πανεπιστήμιο ΚΑΤΕΜΕ)