EuroBasket 2025 - τίρ νί νί! (The Final Countdown)

Η Γερμανία νίκησε. Νίκησε η Γερμανία. Διαδώστε το παντού!

Και όπως θα το έλεγε ο σύντροφος @cos_dr, ήταν δίκαιο, έγινε πράξη 😄

Η αμείλικτη πραγματικότητα λέει ότι το αχώνευτο μαλακισμενο ο Σρέντερ και ο φραγκοφονιας Τάις είναι πρωταθλητές Ευρώπης.

Καλή σας νύχτα, κύριοι!

Ήταν αλαζονικό από τον Αταμαν να πει ότι ''άμα είμαι στον τελικό θα κερδίσω'' σε ένα παιχνίδι με τόση δόση τύχης... Βέβαια οι Τούρκοι είναι άλλος λαός έχει άλλες δεισιδαιμονίες δεν καταλαβαινόμαστε

Ήθελα να χάσουν και οι δύο. Δε γινόταν. Οι Τούρκοι δεν είχαν απάντηση στο τέλος στον Schröder και το έχασαν

Τι καλάθι έχασαν οι τουρκαλαδες. Αν είναι δυνατόν.
Εντωμεταξύ δεν το συζητήσαμε, αυτό που χάνει ο Φινλανδός στα 4 δευτερόλεπτα ενώ έχει πάρει επιθετικό rebound στη βολή και είναι μόνος του κάτω από το καλάθι ΔΕ χάνεται. Και μετά έκανε αντιαθλητικό (και τι άλλο να έκανε). Αλλά άγιο είχαμε σε εκείνη την φάση, θα περνούσαν μπροστά για έναν και μετά άντε βάλε καλάθι με 4" στο ρολόι και τη μπάλα να καίει

Ήθελα να χάσουν και οι δύο.
Φίλος, μια είναι η απόλυτη "αλήθεια"*. Αυτή που εκστόμισε ο διαιτητής Σπάθας 🤣
Αλλά άγιο είχαμε σε εκείνη την φάση
Ναι, αλλά πλέον είναι "αρχαία ιστορία".

* Και ντροπή μου που το αναφέρω 😄

Είμαι ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ!

Καληνύχτα καί συγχαρητήρια στους πρωταθλητές! Συγχαρητήρια στην εθνικη ομάδα της Τουρκίας καί την εθνική μας ομάδα. Άξιοι όλοι! Άξιοι!

Ήταν αλαζονικό από τον Αταμαν να πει ότι ''άμα είμαι στον τελικό θα κερδίσω'' σε ένα παιχνίδι με τόση δόση τύχης... Βέβαια οι Τούρκοι είναι άλλος λαός έχει άλλες δεισιδαιμονίες δεν καταλαβαινόμαστε
ΠαρτΑταΜάν

Αξιότιμα μέλη, αυτό πλέον πέρασε στην ιστορία. Το θέμα μας είναι ότι χρειαζόμαστε παραγωγή παικτών υψηλού επιπέδου, αλλά υπάρχει πενία.
Μακάρι το σημερινό να πυροδοτήσει ενδιαφέρον στα πιτσιρίκια - και με τις ομάδες μας φυσικά να δίνουν χώρο στους Έλληνες παίκτες για να αναδειχτούν- όπως λειτούργησε το ένδοξο 1987.

Δεν είμαι μπασκετικός αλλά με τα λίγα που κατάλαβα:
1. Εθνική ομάδα πολύ δύσκολα ξανά αν δε σταματήσουν οι random Ελληνοποιήσεις
2. Το ακραία τοξικό κλίμα που επικρατεί σε επίπεδο συλλόγων, έχει διαβρώσει όλη την προσπάθεια.

Επίσης για εμένα:
Ιστορικός εξευτελισμός από την Τουρκία > Χάλκινο μετάλλιο που ξεχνιέται εύκολα όταν έχεις δύο χρυσά

Εθνική ομάδα πολύ δύσκολα ξανά αν δε σταματήσουν οι random Ελληνοποιήσεις
Αυτό όμως δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο αν αναφέρεσαι στους νατουραλιζέ

Δεν είμαι μπασκετικός αλλά με τα λίγα που κατάλαβα:
1. Εθνική ομάδα πολύ δύσκολα ξανά αν δε σταματήσουν οι random Ελληνοποιήσεις
2. Το ακραία τοξικό κλίμα που επικρατεί σε επίπεδο συλλόγων, έχει διαβρώσει όλη την προσπάθεια.

Επίσης για εμένα:
Ιστορικός εξευτελισμός από την Τουρκία > Χάλκινο μετάλλιο που ξεχνιέται εύκολα όταν έχεις δύο χρυσά
Συμφωνώ, αν και είδαμε ότι ακόμα και με εξαναγκασμό των ομάδων να χρησιμοποιούν έξι Έλληνες στο πρωτάθλημα δεν υπάρχει βελτίωση. Ίσα ίσα που κάνανε λεφτά και καριέρα παιδιά που ίσως να μην το άξιζαν καθαρά από μπασκετικά κριτήρια.

Ούτε εγώ είμαι μπασκετικός με την έννοια του να έχω παίξει έστω σε τοπικά, αλλά οι φίλοι μου ήταν στις ακαδημίες του Ολυμπιακού την περίοδο που εκεί έπαιζε ο Παπαγιάννης, οπότε έχω δει τη φουρνιά των 90άρηδων από την αρχή.

Δυστυχώς οι προπονητές δε μαθαίνουν τίποτα δημιουργικό/τεχνικό στα παιδιά, παρά μόνο ζώνη και pick & roll, μιας και ακόμα και σε επίπεδο U10 νοιάζονται για το αποτέλεσμα. Πώς να βγουν έτσι σουτέρ, σκόρερ ή ακόμα και σοβαροί play makers; Αφού δουλεύονται αποκλειστικά για πίεση πάνω στη μπάλα και τους παίρνουν κάθε πρωτοβουλία.

Τα ίδια γίνονται και στη μπάλα, αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση με μπόλικο ψωμί.

Αυτό όμως δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο αν αναφέρεσαι στους νατουραλιζέ

Συμφωνώ όμως δεν υπάρχει κίνητρο για ένα παιδί να ασχοληθεί αν σε τοπ επίπεδο παίζουν μόνο Ελληνοποιημένοι Αμερικανοί που δεν τα κατάφεραν στο NBA.

Συμφωνώ, αν και είδαμε ότι ακόμα και με εξαναγκασμό των ομάδων να χρησιμοποιούν έξι Έλληνες στο πρωτάθλημα δεν υπάρχει βελτίωση. Ίσα ίσα που κάνανε λεφτά και καριέρα παιδιά που ίσως να μην το άξιζαν καθαρά από μπασκετικά κριτήρια.

Δεν μπορώ να διαφωνήσω γιατί όταν λέω ότι δεν είμαι μπασκετικός, εννοώ ότι πριν τον ημιτελικό με την Τουρκία είχα να δω μπάσκετ πολλά χρόνια.

Στο ποδόσφαιρο πάντως έχουμε την δεύτερη καλύτερη Εθνική όλων των εποχών, μετά από αυτή της δεκαετίας του 70, καλύτερη και από αυτή που κέρδισε το Eurο. Ακριβώς επειδή εκεί υπάρχει τεράστιο κίνητρο για παίκτες ακαδημιών.

Στο ποδόσφαιρο πάντως έχουμε την δεύτερη καλύτερη Εθνική όλων των εποχών, μετά από αυτή της δεκαετίας του 70, καλύτερη και από αυτή που κέρδισε το Eurο.
Ήμουν στο Καραϊσκάκης με τη Δανία. 🙃

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back