Ετσι παίζονται οι Nirvana!

Η αλήθεια βρίσκεται στους ΣΕΞ ΠΙΣΤΟΛΣ.

kwstas79 είπε:
Η αλήθεια βρίσκεται στους ΣΕΞ ΠΙΣΤΟΛΣ.
λολ ;D

Εχω κι εγω μια ερωτηση: Πιστευει καποιος εδω μεσα οτι γραφει καλυτερη μουσικη απο τους nirvana ή τους pistols?

Αν ναι για ποιο λογο?

mscmkr είπε:
Δεν θέτω το ερώτημα για αυτό τον λόγο.

Για να μιλήσω λοιπόν πρώτος εγώ, και να αποδυθώ της πονηριάς που μου προσάπτει το καθίκι ο Playloud :p , για μένα οι Pistols και οι Nirvana είχαν μια παραλληλία. Υπό την έννοια ότι κάλυψαν μια """επαναστατική""" (με πολλά εισαγωγικά) ανάγκη των δισκογραφικών εταιρειών τη στιγμή που όλα είχαν ξεθυμάνει στη μουσική, με σκοπό τη δημιουργία ενός ρεύματος φυσικά πάντα με σκοπό το κέρδος. Με λίγα λόγια, ακόμα και αν δεν υπήρχαν, έπρεπε να τους εφεύρουμε.

Τους Pistols τους εφηύραν (Malcolm McLaren). Πιστεύετε ότι οι Nirvana θα αναδεικνύονταν το ίδιο αν έβγαιναν δύο χρόνια πριν ή δύο χρόνια μετά;
Eν μέρη συμφωνώ μαζί σου.

Αλλά όταν βγήκε το Nevermind των Nirvana η Geffen περίμενε να πουλήσει 50.000 κομμάτια. Δεν τους τοποθέτησαν αυτοί εκεί, απλά έκαναν τόσο τεράστια επιτυχία γιατί ήταν κάτι πρωτοποριακό τη στιγμή που το ροκ δεν είχε τίποτα πια να προσφέρει. Το αν θα είχε επιτυχία 2 χρόνια +- δε μπορούμε να το ξέρουμε γιατι στην ιστορία της μουσικής παίζουν τόσο πολλά πράγματα ρόλο που τέτοιες υποθέσεις κατα τη γνώμη μου δε στέκουν γιατί πολύ απλά αν αλλάξει το παραμικρό δε μπορείς να ξέρεις πια η συνέπεια σε όλα τ άλλα.

Ωραία όμως, αυτά για εκείνη την εποχή. Τώρα? Τώρα υπάρχουν άλλες "επαναστάσεις". Ο κόσμος συνεχίζει όμως να ακούει Nirvana και Sex Pistols, και Clash, και Ramones και Pixies και Ιggy Pop και Joy Division και όλα αυτά τα "ατάλαντα" συγκροτήματα για τη μουσική τους και μόνο! Αυτό σημαίνει πάρα μα πάρα πολλά!

fleamail είπε:
Ο κόσμος συνεχίζει όμως να ακούει Nirvana και Sex Pistols, και Clash, και Ramones και Pixies και Ιggy Pop και Joy Division και όλα αυτά τα "ατάλαντα" συγκροτήματα για τη μουσική τους και μόνο! Αυτό σημαίνει πάρα μα πάρα πολλά!
Είμαστε σίγουροι γιαυτό; Ακούς Sex Pistols για τη μουσική τους; Ή γιαυτό που σου μεταφέρει η μουσική τους - από αναμνήσεις και την πατίνα του punk ως την επιθετικότητα και το boost της πεποίθησης "άντε γαμηθείτε όλοι" που κάθε άνθρωπος χρειάζεται από καιρό εις καιρόν; (Δεν ισχύει αυτό για όλα τα συγκροτήματα που αναφέρεις βέβαια.)

Τέλος πάντων. Μακρά συζήτηση. Νομίζω καταλαβαινόμαστε.

Υπάρχει κάποιο κακό στο να ακούει κάποιος ένα συγκρότημα για αυτό που έχει να του πει και όχι για την ακαδημιακή ανάλυση της θεωρίας πίσω από την ενορχήστρωσή του; Δεν κατάλαβα καθόλου τι θες να πεις mscmkr. Αν κάποιον δεν τον ακούς για αυτό που σου μεταφέρει, είτε αυτό είναι κάποιο μήνυμα, είτε κάποιες αναμνήσεις, τότε γιατί τον ακούς;

mscmkr είπε:
Είμαστε σίγουροι γιαυτό; Ακούς Sex Pistols για τη μουσική τους; Ή γιαυτό που σου μεταφέρει η μουσική τους - από αναμνήσεις και την πατίνα του punk ως την επιθετικότητα και το boost της πεποίθησης "άντε γαμηθείτε όλοι" που κάθε άνθρωπος χρειάζεται από καιρό εις καιρόν; (Δεν ισχύει αυτό για όλα τα συγκροτήματα που αναφέρεις βέβαια.)

Εγώ προσωπικά μετά τα 14-15 δεν άκουγα ποτέ κάτι για την ιδεολογία ή την "αμπελοφιλοσοφία' του κάθε μουσικού είδους! Ότι ακούω το ακούω για τη μουσική που μου προσφέρει, από black metal μέχρι funk και fusion. Γιατί ένας σωστός μουσικός πρέπει να έχει ανοιχτά τα αυτιά του για όλα και από εκεί και πέρα βάση γούστου αυτόματα κάποια πράγματα φιλτράρονται.

Συμφωνώ όμως πως υπάρχει πολύς κόσμος που ακούει κάποιο είδος για όλα αυτά που λες παραπάνω και τα αντίστοιχα του κάθε είδους: Ακούω punk για να είμαι αναρχικός, gothic για να είμαι emo, metal για να είμαι άπλυτος, ροκ για να φοράω πέτσινα, jazz για να τρώω αστακομακαρονάδα και να συζητάω για τον Μολιέρο, dance για να χαπακώνομαι και να πηγαίνω σε πάρτι, και άλλες τέτοιες χαζομάρες.

boukas είπε:
Υπάρχει κάποιο κακό στο να ακούει κάποιος ένα συγκρότημα για αυτό που έχει να του πει και όχι για την ακαδημιακή ανάλυση της θεωρίας πίσω από την ενορχήστρωσή του; Δεν κατάλαβα καθόλου τι θες να πεις mscmkr. Αν κάποιον δεν τον ακούς για αυτό που σου μεταφέρει, είτε αυτό είναι κάποιο μήνυμα, είτε κάποιες αναμνήσεις, τότε γιατί τον ακούς;
Για τη μουσική του;

mscmkr είπε:

Μα αυτο το "αντε γαμηθειτε ολοι" ειναι το ροκ,οχι ειδικα το πανκ.Η τουλαχιστον,ετσι ξεκινησε το ροκ.Αμα θελω να ακουσω κλαμα,ακουω ενα βιολι.Αμα θελω να ακουσω γλυκα,ακουω αρπα.Αμα θελω να ακουσω ηρεμια,ακουω ενα φλαουτο.Αμα θελω να ακουσω ουρλιαχτα,ενταση και γρυλλισμα ακουω ηλεκτρικη κιθαρα.

Fleamail

Δεν μίλησα σε καμία περίπτωση για ιδεολογίες ή "ιδεολογίες / αμπελοφιλοσοφίες". Μακριά από μένα. Read again.

mscmkr είπε:
Για τη μουσική του;
Μα η μουσικη ειναι συναισθημα(και δεν εννοω μονο κλαψα,εννοω ολα τα συναισθηματα).Και αυτα τα συναισθηματα προκυπτουν απο τη χροια,την ενταση και τη χρηση του καθε οργανου(και της φωνης).

Αν το θεμα ηταν μονο η μουσικη,τοτε πχ τα ουρλιαχτα του gillan στο child in time,αν ηταν δυο οκταβες πιο χαμηλα,το κομματι θα ειχε την ιδια ενταση και θα εβγαζε το ιδιο συναισθημα και την ιδια δυναμικη,εφοσον οι νοτες θα ηταν οι ιδιες.

mscmkr είπε:
Fleamail

Δεν μίλησα σε καμία περίπτωση για ιδεολογίες ή "ιδεολογίες / αμπελοφιλοσοφίες". Μακριά από μένα. Read again.
Tέσπα, καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις.

Το κουράσαμε το θέμα ;)

Δε βγαίνουμε να βαρέσουμε τα κόκκινα μας λέω εγώ? ;D ;D ;D

Εντάξει το thread ειναι κατεστραμένο οπότε ας μιλήσω κ γω.

Παραθέτω 2 σχόλια του JIMMYPAP που προσωπικά βρίσκω απαράδεκτα κ εύχομαι οι περισσότεροι να συμφωνήσετε μαζί μου.

JIMMYPAP είπε:
Φιλε μου σοκολατα,καλως η κακως η εμπορικοτητα και η αντοχη στο χρονο  ειναι τα ΜΟΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ του κατα ποσο αξιζει κατι μουσικα.

Αλλωστε,οποιος θεωρει εαυτον καλυτερο μουσικο,ας κανει την ιδια επιτυχια.Απλο κι ευκολο ειναι υποθετω.
Προσωπική μου γνώμη: ΞΕΚΟΛΑΤΕ!. Με το που σας θίγουν τις αγαπημένες μπάντες σας όλοι στραβώνετε κ αρχίζετε τις θεωρίες. Κάθε μήνα στο noiz θα βγούν 2-3 θέματα με ακριβώς το ίδιο ανούσιο σενάριο... Κ μετά δώστου με μλκίες "Ο petrucci είναι χάλια, ο cobain είναι χάλια, οι manowar χάλια, οι fender χάλια."

Λυπάμαι που σας το λέω άλλα κανείς δεν είναι χάλια. Γαμαέι κ ο Cobain o κουλός κ o Petrucci o πάρλας... Ανοίξτε λίγο τα αυτάκια σας επιτέλους.

mscmkr είπε:
Για τη μουσική του;
Και τι ορίζεις ως μουσική; Την απλή αλληλουχεία των νοτών/συγχορδιών, ή το τι έχει "λέει" ο καλλιτέχνης. Σύμφωνα με την πρώτη περίπτωση το 90% της μουσικής πέφτει στα σκουπίδια...

Θα ηθελα να μου εξηγησεις γιατι αυτα τα δυο σχολια μου ειναι απαραδεκτα ομως.

boukas είπε:
Και τι ορίζεις ως μουσική;
Αυτό που ακούς όταν πατάς το play... :)

JIMMYPAP είπε:
Θα ηθελα να μου εξηγησεις γιατι αυτα τα δυο σχολια μου ειναι απαραδεκτα ομως.
Ρε JIMMY τι σχέση έχουν οι πωλήσεις/επιτυχία με την μουσική? Είναι δυνατόν?... Είναι κρίμα να θέτεις ως κριτήριο ποιότητας σε μια Τέχνη τα δολλάρια που κάποιοι αποκομίζουν απο αυτήν.

Στο κάτω κάτω με το που πατάς το Play στο CDplayer σου παύουν να υπάρχουν οι Nirvana/Gorgoroth/Βανδή...

JIMMY πήρες τις απαντήσεις σου απο δεκάδες χρήστες..Πιστεύω να κατάλαβες οτι τα επιχειρήματα σου είναι τραγικά..Ειδικά όταν δίπλα στους NIRVANA  μου βάζεις σαν επιχείρημα τους PINK FLOYD ήμαρτον....Ότι οι FLOYD δηλαδή έχουν ίδια μουσική αξία με τους NIRVANA ?????..Το ακούσαμε κι αυτό εδώ μεσα..

Επίσης εμπορική επιτυχία έχουν και τα παρατράγουδα της Πάνια..Άκυρο πάλι το επιχειρημά σου

Όσο για το φιλαράκι μου για το αν είναι απο τους καλύτερους στην Ευρώπη δε μιλάω εγώ ούτε οι κολλητοί του..Μιλάει η υποτροφία στο μουσικό πανεπιστήμιο του ROTTERDAM και αν μπεις στο myspace θα διαβάσεις και άρθρα έγκυρων ελληνικών και ξένων περιοδικών..Καθώς επίσης και τα χρήματα που παίρνει για τα giggs που κάνει στο εξωτερικό..O grohl έπαιρνε τα 50πλάσια αλλά ακόμα και αν του δέσεις τα 2 πόδια και το ένα χέρι καλύτερα θα παίζει απο τον grohl..www.myspace.com/polyquartet & www.myspace.com/utmostcontemptband..Στους 2ους έπαιζε στα εφηβικά του χρόνια..Μπες άκου και κρίνε..Γιατί μουσική ξέρεις..Να επιχειρηματολογείς δε ξέρεις και φτάνεις να ΄λες πραγματα που ούτε εσύ τα πιστεύεις για να υποστηρίξεις μια αρχική σου στάση..Φιλικά πάντα

υ.γ: είμαι φανατικός οπαδός των NIRVANA :) :) όμως άλλο μου αρέσουν οι NIRVANA άλλο ειναι μουσικάρες..τεράστια διαφορά..

mscmkr είπε:
Αυτό που ακούς όταν πατάς το play... :)
Ε τώρα ή δεν καταλαβαίνεις, ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις...

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η μουσική είναι απλό πράγμα. Δεν θέλει και πολλές-πολλές αναλύσεις.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back