ερωτηση για γεφυρα les paul custom

scofield

Νέο μέλος
Πόντοι
18
καλησπερα εχω μια orville les paul custom της οποιας θελω να αλλαξω την γεφυρα..ψαχνωντας στο νετ αλλα κ στα μαγαζια διαπιστωσα οτι ορισμενα bridge φερνουν ελατηρια στα βιδακια κ μερικα οχι..σε οποιον ρωτησα στα μαγαζια δεν ηξεραν να μου πουν την διαφορα... :( :(της orville φερει ελατηρια,εγω μπορω να χρησσιμοποιησω bridge κ χωρις ελατηρια στα βιδακια η οχι?ποια η διαφορα?

επισης μπορω να χρησιμοποιησω ανταλλακτικα της gotoh,scaller κτλ ειναι συμβατα?

ευχαριστω σε οποιον γνωριζει κ κανει τον κοπο να απαντησει..

Ως προς την συμβατότητα, τα αμερικάνικα σπειρώματα είναι ίντσας ενώ τα ευρωπαικά και τα Ιαπωνικά μετρικά. Η κιθάρα σου έχει μετρικά.

Μιας και θα μπείς στον κόπο βάλε την καλύτερη...(τσέκαρε το link):

http://www.tonepros.com/products.htm

Ο.Κ μάλλον κατάλαβα τι εννοείς με τα ελατήρια... Μη σε απασχολεί. Βάλε απλά μια αλουμινένια γέφυρα (σετ) της TonePros με μετρικό σπείρωμα...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
kpeyos  thanx φιλε...δηλ,θα ζητησω tonepros μετρικο.επισυναπτω κ μια φωτο του bridge της orville...

P8250267.JPG

scofield είπε:
kpeyos  thanx φιλε...δηλ,θα ζητησω tonepros μετρικο
Στείλε τους ένα mail, πές τους τι έχεις και θα σου πούνε τι πρέπει να πάρεις. Έτσι δεν θα κάνεις λάθος.

scofield είπε:
χα,χα,ωραιος!thanx κ παλι! ;)
Σίγουρα? Δολάριο 1,43 σήμερα...

Πρόσθεσε και το 20ρικακι (ευρώ) στα μεταφορικά του Θωμά...

marathon είπε:
Σίγουρα? Δολάριο 1,43 σήμερα...

Πρόσθεσε και το 20ρικακι (ευρώ) στα μεταφορικά του Θωμά...
το ξερω φιλε marathon ,αλλα στην ελλαδα τα παρτς της gibson στο bon studio τα ζητανε 120 ευρωπουλα.... ( το σετ,bridge k tailpiece)???ασε που στους περισσοτερους που πηγα μου ειπαν ,,φιλαρακι ειναι καλοκαιρι να περιμενεις να ανοιξουν οι αποθηκες απο τελη σεμπεμβριου κ τοτε κατι θα σου βρουμε.....υπαρχει καλυτερη επιλογη αυτη τη στιγμη εκτος απο το θωμα?δυσκολα... :(

Πάντα στο Ebay...αν και βλέπω ότι έχουν περίπου τα ίδια λεφτά

http://cgi.ebay.com/TonePros-Metric-Tuneomatic-Chrome-Large-Post-T3BT-C_W0QQitemZ280358423400QQcmdZViewItemQQptZGuitar_Accessories?hash=item4146aa0b68&_trksid=p4999.m20.l1116#ht_752wt_941

Εγώ πάντως όσο το $ είναι εκεί που είναι, πρώτα κοιτάω στο Ebay και μετά στο Θωμά

...για το Bon Studio...καλά είναι χιουμορίστες ;)

Επανερχομαι επι του θεματος...παραγγειλα  bridge  k tailpiece απο thomann( tonepros –μετρικα) ,μου ηρθαν ολα μια χαρα πληρωσα κ την λυπητερη (98 ευρα...) κ βρεθηκα προ εκπληξεως,,,,οι βιδες στερεωσης  του bridge( του καινουργιου) ειναι αυτες που φαινοντε στη φωτο (οι χοντρες) κ στην κιθαρα ειναι  αλλιως, οπως φαινοντε στην δευτερη φωτο..το ξερω  οτι μαλλον  εκανα μ*******,το ερωτημα ειναι οτι αν χρησιμοποιησω μονο  του το bridge χωρις της << μαμας >> του τα βιδακια θα υπαρχει προβλημα με το κουρδισμα,το action κτλ?? Δηλ.αν απλα το στερεωσω στα βιδακια της κιθαρας κ βαλω χορδες θα εχω προβλημα με το σετ απ??η κιθαρα ειναι orville les paul custom.. :(

P8270266.JPG

P8270268.JPG

κανενα προβλημα προχωρα. Παθον :)

spirosmast είπε:
κανενα προβλημα προχωρα. Παθον :)
ευχαριστω φιλε μου..την εχεις παθει κ συ ετσι??εγω νιωθω βλακας που δεν το προσεξα πιο πριν... ???

scofield είπε:
ευχαριστω φιλε μου..την εχεις παθει κ συ ετσι??εγω νιωθω βλακας που δεν το προσεξα πιο πριν... ???
κα ι που να με δεις με τρυπανι να τα φερνω σε μια custo lp 1960. Θα κοψεις φλεβα

ΟΛΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ.

ROCK N ROLL

Επαναφέρω λιγάκι το θέμα μιας και είμαι στην ίδια περίπτωση.. :D

Orville Les Paul Custom (υπέροχο όργανο...) και θέλω να βάλω TonePros bridge & tailpiece.

scofield, με τις βίδες που είχε η κιθάρα, υπάρχει κενό στις τρύπες της γέφυρας..?

Αν σου είναι εύκολο ανέβασε μια φωτό...  :)

Επίσης γενικά έχεις ακούσει διαφορά μετά την τοποθέτηση της TonePros?

ριξε και μια ματια απο Callaham.

Η ABR-1 που φτιαχνει ειναι πολυ σπεσιαλ.

Εχω μια στην LP μου.

Ειναι λιγο ακριβη, αλλα αξιζει.

alexisgt είπε:
Επαναφέρω λιγάκι το θέμα μιας και είμαι στην ίδια περίπτωση.. :D

Orville Les Paul Custom (υπέροχο όργανο...) και θέλω να βάλω TonePros bridge & tailpiece.

scofield, με τις βίδες που είχε η κιθάρα, υπάρχει κενό στις τρύπες της γέφυρας..?

Αν σου είναι εύκολο ανέβασε μια φωτό...  :)
ελα φιλε σορυ τωρα ειδα το μηνυμα...ειχα αγορασει tonepros κ μετα την πηγα στον μαστορα (Κελεσιδης Λαρισα-φοβερος ) κ μου εφτιαξε ΄΄φωλιτσες΄΄ στην χορδιερα γιατι υπηρχε το κενο που αναφερεις...Orville les paul  η κιθαρα μου ειναι...κ της αλλαξα τα φωτα... ;D ;Dθα προσπαθησω να ανεβασω φωτο για να δεις...

Σ' ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση!

Γενικά μετά την τοποθέτηση έχεις παρατηρήσει βελτίωση στον ήχο, sustain κτλ?

Πιστεύεις άξιζε η αναβάθμιση..?

Περιμένω και τις φωτός!  ;)

αυτα που ειχε  (hardware) απο την μαμα ηταν για πεταμα...σε χαλια κατασταση,οποτε αγορασα αναγκαστικα tonepros γιατι δεν ειχα αλλη επιλογη...οι μαγνητες αλλαχτηκαν σε EMG 81/85,αφαιρεθηκε το χρωμα της (ηταν μαυρη) κ με την βοηθεια του marathon σε αλλο σαιτ (kithara.gr) εκατσα κ την εβαψα κ λουστραρα,,,η εμπνευση ο Νοτος κ η αγaπη μου στον zakk wylde...η κιθαρα παιζει μια χαρα,ειναι πολυ κοντα στα specs σε Gibson custom κ δεν ξεκουρδιζει ευκολα...να κ οι φωτο ;D ;D

0159i.jpg

0160kg.jpg

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back