Ερώτηση για string trees

fuZZed

Νέο μέλος
Πόντοι
18
λοιπον,

η κιθαρα μου εχει 2 string trees, μπορω να καταργησω το 2ο? αυτο που κραταει τη d και g χορδη??

Σε καποια φαση που το ξιλοδοκιμασα θυμαμαι οτι η g χορδη <<καμπανιζε>> πολυ ενοχλητικα το μερος της μεταξυ nut και κλειδιου.

Οι κιθαρες που εχουν ενα tree εχουν καποια αλλη διαφορα που μου διαφευγει στο κλειδι??

Ευχαριστω!!

Φυσικα βγαλτο - οτι υπαρχει μεταξυ nut και κλειδιου βοηθα στο ξεκουρδισμα... Αλλα κανε τουλαχιστον 3 με 4 στροφες στα κλειδια στην D και ειδικα στην G για να διατηρηθει η σωστη γωνια.

Ναι ο λογος μαλιστα που το κανω θεμα ειναι οτι σε χρηση τρμολου μου ΥΠΕΡκουρδιζεται η χορδη σολ.. Και ελπιζω ετσι καπως να διορθωθει η κατασταση... Λετε?

μπορεις να βαλεις και κατι τετοια για να μην εχεις προβλημα με ξεκουρδισματα

sgtr02%20roller%20string%20tree%20550-2.gif

370032.jpg

ts0061d.jpg

Κλασικα η σολ υπερκουρδιζεται (ωραιος ορος! ;D). Παντως γι αυτο μπορει και να φταιει κι ενα κακοκομμενο nut.

τα string trees υπαρχουν για να διατηρουν σωστη γωνια αναμεσα στο nut και στα κλειδια την στιγμη που το headstock δεν ειναι υπο γωνια (9-18 degrees). Για καλυτερα αποτελεσματα στο τρεμολο καλο ειναι να αντικαταστησεις το nut με ενα graphite.

Είσαι σίγουρος οτι ο λόγος που ξεκουρδίζει η κιθάρα σου είναι το string tree? Αν ναι βγάλτο ή αλαξέ το... αν όχι δοκίμασε λίγο μολύβι για αρχή στο nut σου...αν μειωθεί ή εξαφανιστεί το φαινόμενο τότε αυτό που φταίει είναι το nut σου.

bluezlick είπε:
μπορεις να βαλεις και κατι τετοια για να μην εχεις προβλημα με ξεκουρδισματα

sgtr02%20roller%20string%20tree%20550-2.gif
κατι roller string trees που είχα βάλει στη στρατ μου με απογοήτευσαν, καθότι τα δύο μέρη ήταν στον ίδιο αξονα και γυρνάγανε μαζί

οπως ανεφερα και παραπανω βαλε graphite nut. Οσο για τα string trees υπαρχουν τα : graph tech string retainers Made of aerospace polymer, five times more slippery than graphite. Ideal for tremolo guitars or players that do heavy bending. θα τα βρεις στην stewmac

Ευχαριστω πολυ κατ' αρχην!!! :)

Ειναι σιγουρο οτι φταει το nut μου..

Απλα ηλπιζα να τη σκαπουλαρω με καποια αλλη λυση και μηπως αφαιροντας το string tree, καπως βολευοταν η κατασταση.

Το nut slot της σολ χορδης ειναι κ πιο βαθυ και βρισκει και στο πρωτο ταστο οταν ταλαντωνεται αλλα δε περναει απ τον ενισχυτη, πραμα που σημαινει οτι απο εκει ξεκινανε ολα..

Αυτο το NUT LUBRICANT ειναι καλη περιπτωση παντως οπως και να χει!!

Υπαρχει καμια ελπιδα να το βρουμε Ελλαδα???

Καλημέρα. Απο Ελλάδα λίγο δύσκολα. Κάνε μια παραγγελια απο εξωτερικό. Θα σου κρατήσει για πολύ καιρο ένα τέτοιο . Πάντως αν έχεις όπως λες πρόβλημα στο νατ που ειναι βαθειά κομμένο και βρίσκει στο τάστο η χορδή τότε δεν νομίζω να σου κάνει δουλειά ! (αν καταλαβα καλά δηλαδή)

lofring είπε:
Καλημέρα. Απο Ελλάδα λίγο δύσκολα. Κάνε μια παραγγελια απο εξωτερικό. Θα σου κρατήσει για πολύ καιρο ένα τέτοιο . Πάντως αν έχεις όπως λες πρόβλημα στο νατ που ειναι βαθειά κομμένο και βρίσκει στο τάστο η χορδή τότε δεν νομίζω να σου κάνει δουλειά ! (αν καταλαβα καλά δηλαδή)
καλα καταλαβες και εχεισ δικιο..!!

Φιλε skantzo θα το δοκιμασω μαλλον, γιατι ειναι κριμα για ενα slot να αλλαξω ολοκληρο το nut, και επισης ποιος μου λεει οτι και το καινουργιο θα να τελειο?????

Ευχαριστω κυριοι!!! :D

Skantzo.. πως να τοποθετησω τη κολα με ασφαλεια στο αυλακι??

Πως θα ειναι λεια η επιφανεια μεσα σε αυτο?

Αμα δοκιμασω αφου εχω βαλει το <<κραμα>> να το εξομαλυνω με μια χορδη παιζει να μπυ κολλησει η χορδη?|

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back