Ερωτηση για καθαρισμό Keyboard!!

theopas

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλησπερα στο φορουμ!!Τι γινεται ολα καλα??Θα ηθελα να θεσω για μενα ενα βασικο ερωτημα!!Τι χρησιμοποιουμε για να καθαρισουμε ενα keyboard?Ιδιαιτερα λογω ιδρωτα στα δαχτυλα μαζευεται αρκετη βρωμια και στα κουμπια και στα πληκτρα!!προς το παρον την κατασταση την αντιμετωπιζω με υγρο στιμμενο πανι(τι γελατε???νομιζετε δεν ειμαι και νοικοκυρης ανθρωπος??) :lol: :lol: Απο κει και περα δεν εχω δοκιμασει κατι καλυτερο!!οποτε θα ηθελα τη συμβουλη σας!!

Ευχαριστω εκ των προτερων... :D

Τσεκαρε και τις φιάλες πεπιεσμένου αέρα...για να καθαρίζεις στα ενδιαμεσα (αν τρώς πατατακια ρε αδερφέ την ώρα που παίζεις..:lol:)....επίσης μπορείς να παρεις και κάτι πανάκια που μαζεύουν εύκολα την σκόνη...

Τώρα τι αλλη προταση να σου πώ...Πάρε και απο αυτά τα αρωματικά σε σχήμα δεντράκι που βάζουν στα αμαξια....και είσαι ενταξει...:lol:

Πάντως εμενα η ακαταστασία με εμπνέει... :)

Τσεκαρε και τις φιάλες πεπιεσμένου αέρα...για να καθαρίζεις στα ενδιαμεσα (αν τρώς πατατακια ρε αδερφέ την ώρα που παίζεις..:lol:)....επίσης μπορείς να παρεις και κάτι πανάκια που μαζεύουν εύκολα την σκόνη...
Τώρα τι αλλη προταση να σου πώ...Πάρε και απο αυτά τα αρωματικά σε σχήμα δεντράκι που βάζουν στα αμαξια....και είσαι ενταξει...:lol:

Πάντως εμενα η ακαταστασία με εμπνέει... :)
εγινε ρε συ νεμο!!ξερεις συνηθιζω να τρωω ολα τα γευματα της ημερας στο keyboard πανω...οποτε λεω να σας καλεσω να φαμε οταν θα παρω ενα μεγαλυτερο να χωρεσουμε ολοι!!!thnx!! 8) 8)

2 λυσεις υπαρχουν theopa:

1. Μετα απο καθε live ή μελετη να το σκουπιζεις με ενα ξεσκονοπανο. Καθε 1 φορα την εβδομδα, να πλενεις τα πληκτρα του με αυτα τα πανακια της Azax ( συγωμη για τη διαφημιση ) που ειναι για τα τζαμια. Ετσι βγαινει και η λιγη "λιγδα" που μενει. Αν το κανεις αυτο, μπορεις να διατηρησεις το πληκτρο σου σε αριστη κατασταση.

2. Το σκουπιζεις μια φορα το χρονο και μετα ουτε να το πουλησεις δεν μπορεις απο τη βρωμα :P

Ρε παιδια, τα πληκτρα ειναι σαν τις κοπελες μας! Θελουν αγαπη και προσοχη καθε μερα!

..Ρε παιδια' date=' τα πληκτρα ειναι σαν τις κοπελες μας! Θελουν αγαπη και προσοχη καθε μερα![/quote']
Και καθάρισμα.. όπως και οι κοπέλες μας :lol: :P :)

Καλό είναι να είναι και σκεπασμένα όταν δεν χρησημοποιούνται και ο πεπιεσμλενος αέρας βοηθάει αρκετά.

Επαυξάνω τους ανωτέρω, και ιδιαίτερα το να έχεις κάλυμα όταν δεν παίζεις,

Είναι κουραστικό, αλλά αξίζει τον κόπο το έπακρο.

Οι σκόνες οι βρωμιές, το λίπος απο τα δάκτυλά μας, σιγά σιγα συσσωρευονται σαν μάζα, και μετα εισχωρεί μέσα απο τα πλήκτρα στην πλακέτα, και παρεμβάλλονται ανάμεσα στα πλήκτρα και την επιφάνεια αφής τους, με αποτέλεσμα να μην "πατιόνται"

Το ίδιο προσεκτικοί θα πρέπει να είμαστε και με τα κουμπάκια, τα knobs και τα ποτενσιόμετρα, και τα mod και pitch wheel η joystick.

Επίσης μεγάλη ζημιά κάνει ο καπνός του τσιγάρου, που βλέπουμε οτι εκτός απο τα πευμόνια μας και το κυκλοφορικό μας συστημα, καταστρέφει και τις επίμαχες επιφάνειες που συζητάμε.

Ο πεπιεσμένος αέρας κάνει δουλειά, και θέλω να πάρω ένα μοτεράκι γιατί έχω πουληθεί στα spray .

Πάρε ένα μικρό κομπρεσσεράκι, από αυτά που είναι λύση ανάγκης για φούσκωμα στα λάστιχα του αυτοκινήτου όταν μένεις, φτηνά είναι και έχουν πολλές και δι'αφορες χρήσεις (π.χ. φούσκωμα προφυλακτικών σε πάρτυ).

εχει αρκετή πίεση για τον σκοπό? Το έχεις δοκιμάσει?

Γιατι τα προφυλακτικά με το spray με παιδεύουν

ναι ρε συ...με σπρει ειναι δυσκολο!!ασε που δε μου φτανει! :twisted:

Ναι, μιά χαρούλα είναι η πίεσή τους, μερικά έχουν και αντάπτορες για το λάστιχό τους μέσα για να προσαρμόζονται σε όλες τις καταστάσεις που μπορούν να προκύψουν, επικίνδυνες ή όχι.

Eγω θα διαφωνησω με τον πεπιεσμενο αερα.Γιατι ολη η σκονη φυσωντας που θα παει;Απλα πιο μεσα Εκτος αν βγουν τα καπακια.Καλυτερα να χρησιμοποιουμε το στενο στομιο της ηλεκτρικης σκουπας δεν αφηνει την σκονη στο οργανο.Και μην ξεχνατε τα κουμπια να τα αγγιζετε με τρυφεροτητα.

ΑΚΟΥΣ ΤΑΣΟ; :D

Εχει δίκιο ο χάρης , αλλά πρακτικά, ίσως το έχουν υπολογίσει έτσι με τα spray οι κατασκευαστές ωστε οι βρωμιές να εξοστρακίζονται και να προωθούνται προς τα έξω, γιατι πράγματι , όταν ψεκάζω πληκτρολόγια, η ακόμα και το pc με ανοιχτό το καπάκι υπο γωνία 45 μοιρων όλα πετάγοntai εξω.

Επίσης παρατηρώ το ίδιο όταν ψεκάζω τα πλήκτρα των synth.

Πολλές φορές αρκεί να συγκεντρωθώ, και η μοναδική μου λάμψη γυαλίζει τα πλήκτρα και όταν παίζω έτσι με κλειστά φώτα, προσφέρω μοναδικό θέαμα.

Σαν τον Φωτεινούλη είμαι.

Μια καλή ιδέα είναι για ξεσκόνισμα το SWIFFER (στα supermarket)το φτερο ξεσκονόπανο!

Για πλύσιμο βρώμας βάζουμε σε ενα λίτρο νερό 1 κουταλιά σούπας μαγειρική σόδα και ανακατέυουμε,μετα με μαλακό πανάκι υδατοαποροφηικό απο την LIDL καθαρίζουμε με αγάπη και στοργή τα πληκτράκια μας καθώς και ολα τα μέρη που θέλουμε του keyboard μας.Το azax και τα ολα τα υπόλοιπα καθαριστικά είναι τοξικά για το αγαπημένο μας keyboard και για τα χεράκια μας!!επίσης ο πεπιεσμένος αέρας που αναφέρθηκε σωστά απο προηγούμενα μηνύματα!

Ειχα ένα τύπου σγουίγερ, το οποίο κατάργησα γιατι άφηνε χνούδι πάνω και ανάμεσα στα πλήκτρα

Δεν ξέρω αν έφταιγε που δεν ήταν το original σγουίφερ , πού πιθανότατα να μην αφήνει τίποτα λόγω καλύτερης ποιότητας.

Δεν χάνω τίποτα να το δοκιμάσω και αυτό.

.Και μην ξεχνατε τα κουμπια να τα αγγιζετε με τρυφεροτητα.ΑΚΟΥΣ ΤΑΣΟ; :D
Ναι,Συμφωνώ...Θελουν αγάπη,φροντίδα και προδέρμ. :lol: :lol: :lol: (ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΟΧΙ ΠΡΟΔΕΡΜ)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Παιδιά, ψάξτε λίγο και στο Guitar & Bass. :wink: To καλύτερο καθαριστικό είναι το σάλιο (δείτε και νωρίτερα στο ίδιο thread). :wink: Μην αρχίσετε να γλύφετε τα πλήκτρα, ξέρετε..... με ένα πανάκι. (Η εν πάσει περιπτώσει δημοκρατία έχουμε, αν θέλετε γλύψτε τα :lol: :lol: :lol: )

Υπάρχουν "σπρέι" (αφρός) καθαρισμού πλαστικών για Η/Υ.

Βγάζει τα πάντα και δεν ξεθοριάζει τίποτα.

(Να αποφύγεις να καθαρίζεις το Display Panel του με αυτό.)

Υπάρχουν "σπρέι" (αφρός) καθαρισμού πλαστικών για Η/Υ.Βγάζει τα πάντα και δεν ξεθοριάζει τίποτα.

(Να αποφύγεις να καθαρίζεις το Display Panel του με αυτό.)
πως χρησιμοποιειται δλδ ο αφρος??επιφανειακα παντα ετσι?και μετα με πανι τον απομακρυνεις? :?:

Είναι αφρός ο οποίος καθαρίζοντας φεύγει.

Τον χρησιμοποιείς με πανί πάντα εννοείται.

(Αν έχεις δει ποτέ,εκτός τα κρεμοσάπουνα,υπάρχουν και κάποια που βγάζουν αφρό)

Φαντάσου λοιπόν ένα υγρό καθαριστικό αλλα σε μορφή αφρού,το οποίο δεν ποτίζει ούτε μπορεί να σου βραχικυκλώσει τίποτα.

Το έχω κάνει αρκετές φορές οπότε δοκίμασε το ανεπιφύλακτα και προπάντων είναι φθηνό.

με 4-5€ θα καθαρίζεις μέχρι να βαρεθείς. :)

ChRiS82 ®

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back