Ερώτηση για Delay & Reverb

rock_day

Νέο μέλος
Πόντοι
1
θέλω να πάρω ένα καλό delay και καλό reverb αλλά το πρόβλημα μου είναι

ότι δεν μπορώ να πάρω πεταλακια γιατί θέλω να αλλάζω ήχους.

υπάρχουν rack που να είναι μόνο delay ή reverb και ακόμα καλύτερα και τα 2.

Aυτο κανει για αυτη την δουλειά?

http://www.thomann.de/gr/lexicon_mx400.htm

Φιλε μου, το συγκεκριμενο που παραθετεις απ οτι φαινεται ειναι πολυ καλο αλλα πολυ "ψαγμενο" ιδιως αν εισαι αρχαριος σε αυτα και κατ εμε εχει πολλα "αχρηστα" πραγματα (surround για κιθαρα????). Αν εισαι, θα σου προτεινα μια πιο απλη λυση απο αυτη. Κοιτα και στις αγγελιες εδω στα multieffects (σημ. πουλαω κι εγω αν αν ενδιαφερεσαι αλλα δεν παω να σου πουλησω τωρα να βοηθησω παω)

θέλω να πάρω ένα καλό delay και καλό reverb αλλά το πρόβλημα μου είναιότι δεν μπορώ να πάρω πεταλακια γιατί θέλω να αλλάζω ήχους.

TC ELECTRONICS G-MAJOR!!!!!!!!!!! :wink:

θέλω να πάρω ένα καλό delay και καλό reverb αλλά το πρόβλημα μου είναιότι δεν μπορώ να πάρω πεταλακια γιατί θέλω να αλλάζω ήχους.

TC ELECTRONICS G-MAJOR!!!!!!!!!!! :wink:
Δαγκωτο, ειδικα για delay & reverb!!!

γνωρίζω για το g major. απλός θέλω να ρωτήσω αν τα lexicon έχουν καλύτερα delay & reverb. δεν χρειάζομαι τα άλλα effe. και αν τα lexicon κάνουν για κιθάρα.

Το συγκεκριμενο κανει για κιθαρα, μην ανησυχεις!

Το θεμα ξερεις ποιο ειναι? Η lexicon θεωρειται κορυφη στα reverb, και η TC στα delay, οποτε εχεις προβλημα :lol:

Αν και πιστευω πως σε αυτη την κατηγορια χρηματων οι διαφορες τους δεν θα ειναι τοσο μεγαλες, και το μεν και το δε, θα ειναι πανω κατω στην ιδια ποιοτητα.

Τωρα, ως κατοχος του G-major, εχω μεινει τοσο ευχαριστημενος, που το συστηνω ανεπιφιλακτα!

το πρόβλημα μου είναιότι δεν μπορώ να πάρω πεταλακια γιατί θέλω να αλλάζω ήχους.
υπάρχουν πολλα πεταλακια που αλλαζουν ηχους,επισης με μια καλη πεταλιερα οπως η BOSS GT8 δεν νομιζω να μην μπορεις να εχεις τουλαχιστον...200 reverb & 600 delays...... (και χωρις τα extra midi footwitches που χρειαζονται τα rack mounted effects) :wink:

Ύστερα από πολύ ψάξιμο στο harmony central, ανακάλυψα πάρα πολλούς που πούλησαν το G-Major και αγόρασαν το Rocktron Intellifex (ή τη νέα του έκδοση Rocktron Xpression) με το επιχείρημα ότι το πρώτο 'κάτι κόβει από τον ήχο'

Τελικά, αφού άκουσα και τα δύο, πήρα το Rocktron

Προσπάθησε όχι μόνο να τα ακούσεις, αλλά και να τα παίξεις για να καταλάβεις τί προσφέρει το καθένα

Όσο για πεταλιέρα... η ποιότητα είναι χάλια (ειδικότερα της Gt8 που τυχαίνει να είμαι κάτοχος), όχι μόνο στο αφτί αλλά και στην αίσθηση των χεριών

Όσο για πεταλιέρα... η ποιότητα είναι χάλια (ειδικότερα της Gt8 που τυχαίνει να είμαι κάτοχος)' date=' όχι μόνο στο αφτί αλλά και στην αίσθηση των χεριών[/quote']

πεστα αγορι μου :wink: :D

αίσθηση των χεριών
στο delay & το reverb???? 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O

Γιατι το παλικαρι για αυτα τα 2 ρωτησε... :roll:

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Χωρίς καμία διάθεση να ειρωνευτώ θα ήθελα να πω ότι δεν καταλαβαίνω που βρίσκεται όλη η συζήτηση για την ποιότητα των delay.

Η λειτουρικότητα / ευχρηστία είναι ένα θέμα..... αλλά αν το εφφέ δεν σου καταστρέφει το dry σήμα ...και το effect level είναι -ας πούμε- στο 30% με ένα delay setting 300-600 msec και το repeats/feedback κλπ είναι ρυθμισμένο για 1-2 επαναλήψεις.....Εσείς ακούτε ουσιαστική διαφορά στα delay?

Στα αυτιά μου (σε κανονικό παίξιμο) το delay "χάνεται" κάτω από την κανονική νότα. Σε πραγματικές συνθήκες δεν μπορώ να αξιολογήσω την "ποιότητα" της επανάληψης.....

ΟΚ...αν παίζει κανείς με extreme ρυθμίσεις....ίσως το καταλαβαίνω..

αλλά αν το εφφέ δεν σου καταστρέφει το dry σήμα ..
Γι αυτό τόνισα στο δικό μου ποστ το 24 bit 96 khz,

όχι ότι το έχω δοκιμάσει βέβαια το εν λόγο rack.

Χωρίς καμία διάθεση να ειρωνευτώ θα ήθελα να πω ότι δεν καταλαβαίνω που βρίσκεται όλη η συζήτηση για την ποιότητα των delay. Η λειτουρικότητα / ευχρηστία είναι ένα θέμα..... αλλά αν το εφφέ δεν σου καταστρέφει το dry σήμα ...και το effect level είναι -ας πούμε- στο 30% με ένα delay setting 300-600 msec και το repeats/feedback κλπ είναι ρυθμισμένο για 1-2 επαναλήψεις.....Εσείς ακούτε ουσιαστική διαφορά στα delay?

Στα αυτιά μου (σε κανονικό παίξιμο) το delay "χάνεται" κάτω από την κανονική νότα. Σε πραγματικές συνθήκες δεν μπορώ να αξιολογήσω την "ποιότητα" της επανάληψης.....

ΟΚ...αν παίζει κανείς με extreme ρυθμίσεις....ίσως το καταλαβαίνω..
+1000 και αν σκεφτουμε οτι τα πλεον θρυλικα delay ολων των εποχων δηλ. τα ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ειναι τοσο επιθυμητα γιατι ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ (με υπεροχο οντως τροπο) το dry σημα.. :lol:

οποτε πιασ'το αυγο και κουρευτο...τωρα πως μπορει ενα "after" εφε να μην εχει καλη αισθηση στο χερι ειλικρινα αδυνατω να το καταλαβω... :lol:

τωρα πως μπορει ενα "after" εφε να μην εχει καλη αισθηση στο χερι ειλικρινα αδυνατω να το καταλαβω... :lol:
με την gt-5 δεν εχει καλη αισθηση' date='πιστεψε με :wink:

οποτε πιασ'το αυγο και κουρευτο...
με αντιγραφεις βλεπω :wink: :D :D

αλλά αν το εφφέ δεν σου καταστρέφει το dry σήμα ..
Γι αυτό τόνισα στο δικό μου ποστ το 24 bit 96 khz' date='

όχι ότι το έχω δοκιμάσει βέβαια το εν λόγο rack.[/quote']

Ασφαλώς...24/96 είναι υπερ-αρκετό. Το θέμα είναι αν θα έχουν κάνει οικονομία στα αναλογικά στοιχεία (buffer κλπ) και στους κονβέρτορες.

Πάντως, μην νομίζεις ότι είναι ανάγκη να έχουμε τέτοια δειγματοληψία για να είναι το dry σήμα καλό. Μπορεί -ας πούμε- να κάνουν (με 5 εξαρτηματάκια) μία (εσωτερική) παράλληλη λούπα που να ελέγχουν το mix από το level του effect. Τότε το dry σήμα δεν έχει περάσει από αναλογικό σε ψηφιακό και ανάποδα..... Το dry σήμα είναι αληθινό dry και η επανάληψη είναι ψηφιακή.

Νομίζω το visual sounds liquid chorus & echo είναι έτσι. :wink:

http://www.visualsound.net/Pedal_h2o.htm

Εγώ πιστεύω ότι είναι πολύ καλή η επιλογή σου και δεν θα μετανιώσεις αν το πάρεις.Η Lexicon είναι εγγύηση σε ότι βγάζει από τα φτηνότερα ως τα ακριβά της εφέ.

Πάντως' date=' μην νομίζεις ότι είναι ανάγκη να έχουμε τέτοια δειγματοληψία για να είναι το dry σήμα καλό. Μπορεί -ας πούμε- να κάνουν (με 5 εξαρτηματάκια) μία (εσωτερική) παράλληλη λούπα που να ελέγχουν το mix από το level του effect. Τότε το dry σήμα δεν έχει περάσει από αναλογικό σε ψηφιακό και ανάποδα..... Το dry σήμα είναι αληθινό dry και η επανάληψη είναι ψηφιακή.

[/quote']

αυτο το σκεφτομουν πολυ τις προαλλες.

οπως λες και εσυ,ευκολα πιστευω θα μπορουσαν να ηταν ολα τα πεταλια και τα εφφε tru..χωρις ιδιαιτερο κοστος.

βεβαια δεν ειμαι ηλεκτρονικος :wink:

μιλωντας για delay και μια και ειναι το πλεον αναντικαταστατο εφε για εμενα (και μονο ο δημιουργικος τροπος (βλπ. the edge) με τον οποιο μπορει κανεις να το χρησιμοποιησει το κατατασσει στο βασιλια των εφε) ποτε μου δεν καταλαβα την εμμονη των περισσοτερων κιθαριστων με το αναλογικο delay και τον "σκουρο" ηχο με τις "θολες" επαναληψεις του.........Ως θιασωτης του digital delay και εν ειδη γκαλοπ για ποιο λογο/χρησεις προτιματε τα analog delays εναντι των digital?

μιλωντας για delay και μια και ειναι το πλεον ανατικαταστατο εφε για εμενα (και μονο ο δημιουργικος τροπος (βλπ. the edge) με τον οποιο μπορει κανεις να το χρησιμοποιησει το κατατασσει στο βασιλια των εφε) ποτε μου δεν καταλαβα την εμμονη των περισσοτερων κιθαριστων με το αναλογικο delay και τον "σκουρο" ηχο με τις "θολες" επαναληψεις του.........Ως θιασωτης του digital delay και εν ειδη γκαλοπ για ποιο λογο/χρησεις προτιματε τα analog delays εναντι των digital?
Συμφωνώ τα μάλα για την αξία του delay.

Δεν θα κάνω το διαχωρισμό αναλογικά /ψηφιακά αλλά το διαχωρισμό "τέλεια" επανάληψη και "θολή" επανάληψη.

Η εντύπωσή μου είναι ότι οι "τέλειες" επαναλήψεις είναι χρήσιμες όταν το εφφέ χρησιμοποιείται "δημιουργικά" με την έννοια της δημιοργίας αντιγράφων της πεινιάς. Οι "θολή" επανάληψη μπορεί να περάσει πιο έυκολα "απαρατήρητη" από τον ακροατή σε ένα σόλο, καθώς απουσιάζει από την επανάληψη η "ατάκα" που σχετίζεται με τις ψηλές συχνότητες.

Δεν είχα ποτέ μου hardware αναλογικό delay πάντως. :wink:

quiz: Πόσα "εισαγωγικά" έβαλα σ' αυτό το post? :lol:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back