ερωτηση Export Cubase

Playsound

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Kαλημερα φορουμιτες!!!

σε ενα export ενος κοματιου

ποσο πρεπει να ειναι το sample rate και το bit depth ?

Αν θες να το ακούς σε audio CD ή στο media player (σαν .wav  ή σαν  .mp3)  44100 hz  και 16bit.

Προσωπικά το κάνω export στα 48.000 HZ και 24 bit, διότι το cubase δεν είναι το τελευταίο στάδιο για εμένα. Συνεχίζω την επεξεργασία και στο wavelab. Πάντως στο τέλος και εγώ καταλήγω στα 44100 Hz και 16 Bit.  

ευχαριστω πολυ φιλε και εγω τοσο καιρο το εκανα 44.100 και 32 bit (float)  :P

Πρέπει να είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποίησες κατά την ηχογράφηση.

Ότι conversion χρειαστεί (αν χρειαστεί), άστο στον masterα.

Αν δεν έχεις σκοπό να κάνεις mastering (κακώς), τότε καλύτερα 44.1kHz/16 bit.

Εγώ προτιμώ το 44.1kHz/24 bit μιας και δεν έχω πειστεί ακόμα ότι οι μεγαλύτερες δειγματοληψίες προσφέρουν περισσότερα από αυτά που δίνουν.

Έπειτα στη διαδικασία του mastering φέρνω το κομμάτι στην τελική του μορφή (44,1/16).

Το παιδί φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή , αφού γράψει κάτι, θα θέλει να το "κάψει" σε audio cd  (να το ακούσει π.χ. στο αμάξι με την παρέα του) ή να το κάνει mp3 (ενδεχομένως και  upload) να το ακούσουν και οι φίλοι του και όποιος άλλος.Δεν πιστεύω να προχωρήσει(άμεσα)  σε στάδιο «επαγγελματικού» Mastering. Άρα αν θέλουμε να το «κάψουμε» σε audio cd ή να το κάνουμε mp3. => 44.100 Hz και 16 bit.  

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Στο cubase μου διχνει κατω αριστερα Rec : 44100hz/24bit δηλαδη πρεπει να το κανω export 44.100/24bit?

Όχι.

Απλά σου δείχνει πως έχεις επιλέξει (το οποίο προφανώς είναι by default) να ηχογραφείς.

Playsound είπε:
Στο cubase μου διχνει κατω αριστερα Rec : 44100hz/24bit δηλαδη πρεπει να το κανω export 44.100/24bit?
Αυτή η ρύθμιση είναι ίσως  η default (του cubase). Γι’ αυτό στη δίνει. Ό,τι θες διαλέγεις. Παίζει ρόλο και η κάρτα σου βέβαια. Άλλες υποστηρίζουν μέχρι και 192.000 h.z . Μην μπερδεύεσαι. Αν θες audio cd ή mp3 αναπαραγωγή 44.100 hz και 16 bit. 

ειναι αλλο το ερωτημα τωρα αλλα ταιριαζει με τον τιτλο και ειπα να το βαλω εδω...

κανω export κατι vοcals απο το cubase και μου τα βγαζει σε stereo ξερετε πως μπορω να τα κανω mono? η αν υπαρχει καποιος αλλος τροπος να περασω τις φωνες σε αλλο project κατευθειαν ?

Όταν πας στο export mixdown, υπάρχει μια επιλογή που λέει stereo interleaved.

Εκεί μπορείς να διαλέξεις ότι θες.

εχω το cubase 5 δεν ξερω αν ειναι διαφορετικο απο τα αλλα παντως δεν το γραφει καπου..

Playsound είπε:
εχω το cubase 5 δεν ξερω αν ειναι διαφορετικο απο τα αλλα παντως δεν το γραφει καπου..
Αυτός έχει το 6 , σε κερδίζει ;D ;D ;D!!! Εκεί που λέει Channel (στο παράθυρο που σου ανοίγει όταν κάνεις export audio mixdown)  κοίτα έχει επιλογές να διαλέξεις mono, stereo split channel, stereo interleaved etc .

Μπηκα αλλα το μονο που εχει ειναι  mono export/split channels/realtime export/update display δεν εχει το stereo interleaved  :(

Εκεί που επιλέγεις sample rate 44,1 & bit depth 16 ... δεξιά έχει κουτάκια να επιλέξεις mono export .

kostas80 είπε:
Εκεί που επιλέγεις sample rate 44,1 & bit depth 16 ... δεξιά έχει κουτάκια να επιλέξεις mono export .
Και αυτό λοιπόν  και...

Με το loop region πιάσε (από την αρχή ως το τέλος) το / τα .wav των φωνητικών . Κάντο (κάνε τα ) solo (για να μην πιάσουν και τα άλλα κανάλια)  μετά export audio mix down/ διαλέγεις mono και μετά ορίζεις που θες να το αποθηκεύσεις (ως μονοφωνικό πλέον) . Τέλος αν θες κάνεις copy to clipboard για να κάνεις Import στο project σου το  νέο mono κανάλι των φωνητικών σου.  Αν θες να τις κάνεις μια / μια export τις φωνές θα το κάνεις αυτό τόσες φορές όσα είναι όλα τα κανάλια (πάντα με solo το κάθε κανάλι) . Αν έχεις όμως 5 κανάλια φωνής και θέλεις να το κάνεις ένα κανάλι μονοφωνικό και τα πέντε μαζί, τότε θα το κάνεις μια φορά.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back