http://www.ticketmaster.co.uk/event/1200433CA428541C
Aυτή τη φορά, ΔΕΝ θα πάω...
Εκτός εάν μαζευτείτε πολλοί και γίνει καλή παρέα...
Aργησες, σε προλαβαν αλλοι, ο raindog νομιζω.marathon είπε:http://www.ticketmaster.co.uk/event/1200433CA428541C
Όταν βλέπεις τέτοια...ξέρεις ότι είμαστε χαμένοι από χέρι.raindog είπε:Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν και ανακοινώθηκε και 2η μέρα, Κυριακή 14 Φεβρουαρίου τα οποία πωλούνται από χτες...
Εσείς μπορεί να τον βρίζετε, εγώ πάλι καθόλου Πρόπερσι πήγα στο Δουβλίνο για να τον δωmarathon είπε:Ο Eric που εμείς βρίζουμε για πλάκα, είναι μονίμως sold out, το ίδιο και ο jeff.
Να τον έβλεπα εγώ το 82 λίγο δύσκολο, ήμουν 8 ετών...marathon είπε:Τον Clapton τον πρωτοείδα στη σκηνή το 82 που ήταν στα ντουζένια του. Από τότε δεν νομίζω να έχει προοδεύσει πολύ (κάτι κιλάκια πήρε...). Αντιθέτως ο Jeff και κιλά δεν πήρε και σε κάθε του δίσκο είναι απρόβλεπτος και ανατρεπτικός.
Επειδή θέλω να θυμάμαι τον Eric σαν μεγάλο κιθαρίστα (που είναι) δύσκολα θα πήγαινα να τον δώ μόνο του...οι δύο τους πάνω στη σκηνή είναι άλλο πράγμα. Και βάζω και στοίχημα ότι δεν θα είναι μόνο οι 2 τους...
Γιατι ατυχώς? Θεωρείς ανούσιο να γίνεται ένας καλός blues δίσκος ή μήπως εύκολο? ξέρεις τι blues σαβούρα βγάζει κάθε χρόνο η Αμερική?marathon είπε:Ατυχώς ο Clapton "υπερασπίζεται" τον τίτλο του του Bluesman.
Σπύρο, γενικά συμφωνώ με τα λεγόμενά σου, με τις εξής παρατηρήσεις για την "Clafton" όπως λες περίοδο:spy είπε:Υπάρχουν 2 μουσικοί που τους συγχέουμε:
-Eric Clapton: Καταπληκτικός rock κιθαρίστας ο οποίος άρχισε την καριέρα του το 1963 με τους Yardbirds, μετά πέρασε από τους Bluesbreakers, έπαιξε στους Cream μαζί με τον Jack Bruce και τον Ginger Baker, έπαξε στους Blind Faith, πέρασε από τους Delaney & Bonnie and Friends και τέλος με τρία μέλη των τελευταίων σχημάτισε τους Derek and the Dominos. Μετά το album "In concert", εξαφανίστηκε ξαφνικά. Χαρακτηριστική στιγμή: Crossroads.
-Eric Clafton: Συμπαθής (αλλά λίγο γραφικός) τραγουδιστής της pop και της reggae ;D o οποίος άρχισε την καριέρα του το 1974 με το album "461 Ocean Boulevard", ήδη καταπονημένος από διάφορες καταχρήσεις. Έγινε διάσημος το 1990 με το album "Unplugged". Εμφανίζεται παντού. Χαρακτηριστική στιγμή: Tears in heaven.
+1000shelter είπε:Αυτο που αρκετοι ξεχνάμε είναι ότι τα blues δεν θα ήταν σε καμία περίπτωση τόσο διαδεδομένα όσο είναι σήμερα αν δεν υπήρχε μια παρέα Άγγλων προεξέχουσα φυσιογνωμία των οποίων ήταν ο Clapton (και ο Beck... αλλα πιο πολύ ο Clapton). Το οτι το λευκό ακροατήριο άρχισε να ακούει μαζικά μπλούζ και να ενδιαφέρεται για τους παλαιότερους ξεχασμένους εκείνη την περίοδο έγχρωμους μουσικούς των μπλούζ, έγινε αν πολλοίς λόγω Clapton. Και ο Clapton ήταν απο τους πρώτους λευκούς session μουσικούς που έπαιζαν με τύπους όπως ο H.Wolf. O oποίος ήταν απο τους παλαιότερους εν ζωή στην πιάτσα, και ίσως ο πιο πετυχημένος μαζί με τον waters.
Συνεπώς είναι μάλλον επιπόλαιο να "κράζει" κάποιος τον Clapton. Όσο για τον Beck είναι εντελώς διαφορετική προσεγγιση στον ήχο και συνεπώς δεν υπάρχει σύγκριση.
Γιώργο προφανώς και συμφωνώ και αν ήμουν around μάλλον θα πήγαινα κι εγώ. Απλά, βλέποντας τον Beck δίπλα στον EC, θα υπάρχει ένα contrast: με τον πρώτο θα επικεντρωθώ στο παίξιμο και θα θαυμάσω την πορεία ενός αφοσιωμένου μουσικού, ενώ με τον δεύτερο αναπόφευκτα θα σκεφτώ έννοιες όπως ηλικία, γεράματα, φθορά κλπ.raindog είπε:Και επειδή δεν μπορούσα να δω τον "Clapton", συμβιβάζομαι με το να δω τον "Clafton" όπως λες, που τουλάχιστον στα Live του είναι μια χαρά.
Eννοώ ατυχώς για τα μάτια του κόσμου. Όταν ο Clapton παίζει blues διδάσκει.shelter είπε:Γιατι ατυχώς? Θεωρείς ανούσιο να γίνεται ένας καλός blues δίσκος ή μήπως εύκολο? ξέρεις τι blues σαβούρα βγάζει κάθε χρόνο η Αμερική?
Και όμως και ο Beck παίζει blues. Το ότι έχει εντελώς διαφορετική προσεγγιση στον ήχο τον κάνει και μοναδικό. Όταν συγκρινω Eric και Jeff συγκρίνω 2 blues κιθαρίστες. Αλλιώς είναι άνισοΌσο για τον Beck είναι εντελώς διαφορετική προσεγγιση στον ήχο και συνεπώς δεν υπάρχει σύγκριση.
Απλά, βλέποντας τον Beck δίπλα στον EC, θα υπάρχει ένα contrast: με τον πρώτο θα επικεντρωθώ στο παίξιμο και θα θαυμάσω την πορεία ενός αφοσιωμένου μουσικού, ενώ με τον δεύτερο αναπόφευκτα θα σκεφτώ έννοιες όπως ηλικία, γεράματα, φθορά κλπ.
+ οσο δεν εχει συμφωνησει ακομα κανεις αλλος με κανεναν μεχρι σημερα.spy είπε:Υπάρχουν 2 μουσικοί που τους συγχέουμε:
-Eric Clapton: Καταπληκτικός rock κιθαρίστας ο οποίος άρχισε την καριέρα του το 1963 με τους Yardbirds, μετά πέρασε από τους Bluesbreakers, έπαιξε στους Cream μαζί με τον Jack Bruce και τον Ginger Baker, έπαξε στους Blind Faith, πέρασε από τους Delaney & Bonnie and Friends και τέλος με τρία μέλη των τελευταίων σχημάτισε τους Derek and the Dominos. Μετά το album "In concert", εξαφανίστηκε ξαφνικά. Χαρακτηριστική στιγμή: Crossroads.
-Eric Clafton: Συμπαθής (αλλά λίγο γραφικός) τραγουδιστής της pop και της reggae ;D o οποίος άρχισε την καριέρα του το 1974 με το album "461 Ocean Boulevard", ήδη καταπονημένος από διάφορες καταχρήσεις. Έγινε διάσημος το 1990 με το album "Unplugged". Εμφανίζεται παντού. Χαρακτηριστική στιγμή: Tears in heaven.
Mάλλον, (σίγουρα), δεν έχεις δεί στη σκηνή τον beck τώρα τελευταία.evris είπε:Ο Eric και ο Paul κατεληξαν να μοιαζουν απουσιολογοι, με τα αφρατα τα μαγουλακια τους κλπ...
Καμμία σχέση, δεν υπάρχει καμμία κόντρα. Να είσαι σίγουρος ότι ο Beck έχει την αναγνώριση από τους όμοιούς του που εμείς αγνοούμε. Έχω δεί στο ακροατήριο τους Zeppelin να τον χειροκροτάνε και ας μην ξεχνάμε ότι και ο Clapton και ο Gilmour ανεβαίνουν στη σκηνή για χατήρι του.ΓΙα μενα η κοντρα JB vs EC ειναι η ιδια μεταξυ John vs Paul στους Beatles.
Ναι, αλλά αυτή τη φορά είναι και ο Beck στη σκηνή...σε παραπέμπω στη διασκευή των Beatles a la Beck...άμα συνεχίσετε, θα μπώ να αγοράσω εισητήριο...(οπως πχ καθε φορα που τον βαζουν να παιξει το Wonderful Tonight)