επισκευή walkman

Εγω για εταιρειας μιλαω, δηλαδη σαν αυτη

s-l400-2221411000.jpg

Αυτην την ειχα παρει οταν ειχε κυκλοφορησει, και ηταν χρωμοδιοξειδιου και ειχε καλο ηχο. Αντιθετα π.χ. το South of Heaven που ειχα παρει την ιδια περιοδο σε απλη ηταν χαλια.

Γενικα ηταν πολυ προτιμοτερο να παρεις το βινυλιο και να κανεις καποια εγγραφη σε κασσετα για πιο βολικα, πραγμα που εκανα κατα κανονα αλλα σε φαση impulse buy, μεταχειρισμενα κλπ χτυπαγα κασετουλες αβερτα διοτι ακουγα πολυ σε κασσετα γενικα, βολευε.

Για αδειες κασσετες εγγραφη, ειδικα οταν εγραφα τα δικα μου συνθ και ιστοριες μονο χρωμοδιοξειδιου TDK. Ευτυχως παντως που προλαβα για τα αρχαια συστηματα atari και τετοια να αγορασω CD writer πριν τα στειλω, η ποιοτητα εγγραφης ειναι ΧΙΛΙΑΔΕΣ φορες καλυτερη, θα ηταν κριμα για αρχειακους λογους να τα εχω μονο σε κασετα.

Όσες έχω από τους δικούς μου, παίζουν ακόμα καλά, απλά της Μίνος βγάζουν σαν φύσημα! Είναι πολύ λίγες κασέτες και δεν ξέρω κατά πόσο συμφέρει να πάρω ακριβό εξοπλισμό (δεν έχω πολλά χρήματα να επενδύσω). Το πολύ σκέφτομαι να πάρω και από discogs κάποιες που κάνουν 2 με 3 ευρώ, σφραγισμένες, αλλά και πάλι θα το ρισκάρω. Απλά τις είχα δοκιμάσει κάπου, ο οποίος δεν αναλαμβάνει. Αν γινόταν και με κάποιο walkman γιατί έχω ακούσει ότι συνδέονται με jack αυτά στο λάπτοπ. Οτιδήποτε έχω δει, πωλείται πολύ ακριβά, πάνω από 50-60 ευρώ και μεταχειρισμένα ακόμα. Θα θέλει και κάποια πρόσθετα, φαντάζομαι.

Για δικούς μου λόγους δεν θέλω να γράψω τι περιέχουν. Απλά έχω πετύχει γνωστούς μου σε αντίστοιχα φορούμς που πέφτουν σαν τα κοράκια και μετά μου στέλνουν στο messenger. Το σίγουρο είναι ότι μέσω ίντερνετ δεν βρίσκονται σε καλή ποιότητα τα τραγούδια γιατί δεν βγήκαν σε cd στο μεγαλύτερο μέρος (δηλαδή από κάθε κασέτα έχω 2-3 τραγούδια που υπάρχουν σε συλλογές cd). Αν κάνω κάτι θα το κάνω μόνος μου κάποια στιγμή, αλλά λόγω προσωπικών θεμάτων έχουν πάει πολλά πράγματα πίσω. Το σίγουρο είναι ότι δεν θέλω να υποχρεώνομαι. Έχω δει κάποια κασετόφωνα που δεν είναι τα πολύ μικρά αλλά είναι πιο σταθερά, σύγχρονα με usb και καλές τιμές (που δουλεύουν και με ρεύμα). Το θέμα είναι να μη βγάζουν το θόρυβο της συσκευής, όπως δυστυχώς βγάζουν τα μικρά

Κάτι τέτοιο

Nομίζω πως κάτι τέτοιο όταν λέει USB εννοεί ότι έχει είσοδο USB για να το χρησιμοποιήσεις σαν ηχειάκι πχ με τον υπολογιστή ή κινητό σου, όχι έξοδο USB για να γράψεις ψηφιακά την πληροφορία της κασσέτας.

Για δικούς μου λόγους δεν θέλω να γράψω τι περιέχουν. Απλά έχω πετύχει γνωστούς μου σε αντίστοιχα φορούμς που πέφτουν σαν τα κοράκια και μετά μου στέλνουν στο messenger. Το σίγουρο είναι ότι μέσω ίντερνετ δεν βρίσκονται σε καλή ποιότητα τα τραγούδια γιατί δεν βγήκαν σε cd στο μεγαλύτερο μέρος (δηλαδή από κάθε κασέτα έχω 2-3 τραγούδια που υπάρχουν σε συλλογές cd). Αν κάνω κάτι θα το κάνω μόνος μου κάποια στιγμή, αλλά λόγω προσωπικών θεμάτων έχουν πάει πολλά πράγματα πίσω. Το σίγουρο είναι ότι δεν θέλω να υποχρεώνομαι. Έχω δει κάποια κασετόφωνα που δεν είναι τα πολύ μικρά αλλά είναι πιο σταθερά, σύγχρονα με usb και καλές τιμές (που δουλεύουν και με ρεύμα). Το θέμα είναι να μη βγάζουν το θόρυβο της συσκευής, όπως δυστυχώς βγάζουν τα μικρά

Κάτι τέτοιο
Δεν με ενδιαφέρουν οι τιτλοι.
Γενικα ρωταω. Ελληνικό, ελαφρό, λαϊκό, ποπ, δημοτικό....αυτο λεω
Απο περιεργεια.
Ο τροπος που το αντιμετωπίζεις ειναι λαθος όμως.
Η λυση ειναι απλή
Αγοραζεις ενα ντεκ δεκαετιας 80 90 σε καλη κατασταση. Τα βρισκεις ευκολα μέχρι 100 150.
Με μια καρτα ηχου 50 ευρω και ενα daw δωρεαν έληξε.
Μετα πουλα τα ξανά.
Ολα τα αλλα που εχεις στο νου σου ειναι πεταμένα λεφτα.

Η κάρτα ήχου που θα πάρω, είναι εξωτερική ή έξτρα ενσωματωμένη; Υπάρχουν και προσωπικά θέματα και οικονομικά, που δεν μου επιτρέπουν για 150-200 ευρώ και είναι και η έλλειψη χώρου. Από την άλλη σίγουρα θα είναι επένδυση γιατί ενδεχομενως, τώρα που υπάρχουν ακόμα σφραγισμένες κασέτες σε χαμηλές τιμές με 2 ευρώ να αξίζει να πάρω κάποιες. Το σίγουρο είναι ότι το λάπτοπ μου, για κάποιο λόγο, στις εντάσεις πάνω από -8 LUFS και ειδικά όταν είναι πιο μπάσο τύμπανα το τραγούδι δηλαδή πολύ μπροστά,βγάζει τρομερή παραμόρφωση. Αυτό το παρατηρώ κυρίως στις πιο καινούριες κυκλοφορίες και σε οτιδήποτε είναι remastered από Μίνος Polygram εποχές 2008-2015.
Στα κομμάτια που είναι πιο bright ο ήχος, αν είναι ισορροπημένος δεν παρατηρώ παραμόρφωση ακόμη και αν είναι δυνατή η ένταση
Στο κινητό φαίνεται λιγότερο το πρόβλημα με τα ίδια ακριβώς ακουστικά. Οπότε πιθανόν όπως μου έχουν πει και άλλοι, να έχει θέμα η κάρτα ήχου από παλιότερα.
Τα είδη ναι κυρίως λαϊκό -ελαφρολαϊκό. Από ποπ όσα έψαχνα τα περισσότερα έχουν βγει σε ψηφιακή μορφή

Υπάρχουν διάφορα προβλήματα στην προσέγγισή σου:

α) Το ηχητικό υλικό βάσει του οποίου επιδιώκεις αποτιμήσεις για ζητήματα υψηλής πιστότητας, δεν προσφέρεται γι΄αυτή τη χρήση, ειδικά το ελληνογενές.

β) Δεν είναι σαφές αν έχεις ηχητικό εξοπλισμό που θα επέτρεπε τέτοιες αποτιμήσεις, ή αν προσπαθείς να βγάλεις άκρη με εργαλεία μέτρησης (και ποια, και με ποια εμπειρία).

γ) Δεν κατανοώ τι νόημα μπορεί να έχει όλη αυτή η αναζήτηση, αφού (όπως έχει επισημανθεί και στο παρελθόν) δεν μπορείς να έχεις πρόσβαση σε πρωτογενές ηχητικό υλικό, σε οποιοδήποτε φορμά. Στατιστική κάνεις;

δ) Δεν είναι σαφές αν καταλαβαίνεις αυτά που σου επισημαίνουν και σου προτείνουν (ο Sultan π.χ.) και γιατί, επιστρέφεις στα εντελώς δικά σου σενάρια περί απόκτησης κάποιου σύγχρονου... κασετοφώνου (!!!!) για να "περάσεις" τις κασέτες σου (μπορείς να είσαι βέβαιος για το ότι θα "φυσάνε" καθώς και θα έχουν αρκετά άλλα σοβαρότερα προβλήματα) σε ψηφιακά αρχεία... που μετά θα τα κάνεις τι;

Αν μια κασσετα είναι κακογραμμένη το καλλιτερο deck του κόσμου να έχεις, μάπα θα ακουστεί.
Ένα καλό deck κυρίως γράφει καλά (ηχογραφεί) και μετά παίζει καλά.
Οπότε οποιαδήποτε ψηφιακή μετατροπή, ακόμα και αν χρησιμοποιήσεις το nakamichi 1000 , αν η κασσέτα δεν είναι καλά γραμμένη......δεν θα κερδίσεις και τίποτα.

Αν μια κασσετα είναι κακογραμμένη το καλλιτερο deck του κόσμου να έχεις, μάπα θα ακουστεί.
Ένα καλό deck κυρίως γράφει καλά (ηχογραφεί) και μετά παίζει καλά.
Οπότε οποιαδήποτε ψηφιακή μετατροπή, ακόμα και αν χρησιμοποιήσεις το nakamichi 1000 , αν η κασσέτα δεν είναι καλά γραμμένη......δεν θα κερδίσεις και τίποτα.
Υποτιθεται ειναι εργοστασιακη.
Αλλα και παλι....

Ειπαμε, υπαρχει μια επιμονή στην ιδεα αυτου του προτζεκτ...που δεν ξερω.
Αν ηταν δικη μου θα εκανα μια απλη μεταφορά απο το ντεκ σε αρχειο και τελος. Απλα θα χρησιμοποιουσα ενα λειτουργικο ντεκ.
Αν ηταν φρικτη εγγραφη σε κακο χωρο , μικροφωνο κλπ θα εκανα την διαδικασια που προτεινα.

Υποτιθεται ειναι εργοστασιακη.
Αλλα και παλι....

Ειπαμε, υπαρχει μια επιμονή στην ιδεα αυτου του προτζεκτ...που δεν ξερω.
Αν ηταν δικη μου θα εκανα μια απλη μεταφορά απο το ντεκ σε αρχειο και τελος. Απλα θα χρησιμοποιουσα ενα λειτουργικο ντεκ.
Αν ηταν φρικτη εγγραφη σε κακο χωρο , μικροφωνο κλπ θα εκανα την διαδικασια που προτεινα.
Οι εργοστασιακες κατά πλειοψηφία ήταν μέτριες προς κακές εγγραφές.
Απλές κασέτες της σειράς.

Οι εργοστασιακες κατά πλειοψηφία ήταν μέτριες προς κακές εγγραφές.
Απλές κασέτες της σειράς.
την εποχή που συζητάει ο op ήταν ανεκτές.
Κάποια στιγμή ήταν και σε χρωμίου και με dolby.

αλλά ....ακόμα δεν έχω καταλάβει τι συζητάμε

Αν θέλετε μπορεί να κλείσει το θέμα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Έχω ταλαιπωρηθεί πολύ σωματικά και ψυχικά όλο αυτό τον καιρό με πολλά πράγματα οπότε δεν πρόκειται να ασχοληθώ.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back