Απ'το Λογοθέτη θα προτιμούσα να δοκιμάσω μια Lakewoodkkmspm είπε:Περνά μια βόλτα από το Λογοθέτη να δοκιμάσεις τοις cort. Σε αυτή την κατηγορία έχει εκπληκτικές ακουστικές![]()

Απ'το Λογοθέτη θα προτιμούσα να δοκιμάσω μια Lakewoodkkmspm είπε:Περνά μια βόλτα από το Λογοθέτη να δοκιμάσεις τοις cort. Σε αυτή την κατηγορία έχει εκπληκτικές ακουστικές![]()
Σωστος.Αν θες π.χ. να παιξεις fingerstyle μια taylor ειναι "μανουλα"blue είπε:δεν έχεις πει τι μουσική θέλεις να παίζεις.
Δεν ειναι αυτο.Απλως καποια στιγμη ειχαν κατακλησει την αγορα επειδη εβγαζε και ΠΟΛΥ φτηνα μοντελα οποτε ο καθε "πιτσιρικας" ειχε και απο 1.Βεβαια η σειρα G μεχρι τα 300 ευρω ηταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ καδρονι ;D, Δεν μπορουσες να παιξεις πανω απο 5 λεπτα με καινουργιες 10αρες και να μην σε πιασει instant κραμπα ;Dαπλά νομίζω οτι έχουν ένα όνομα που δεν τους αντιστοιχεί)
Εξαρταται και απο το εκαστοτε "χερι" π.χ. εχω παιξει με την 310 (Χωρις να ειμαι καλος στο fingerpicking) και με βολευε απιστευτα αλλα απο λεφτα...... :Mistral είπε:Η taylor δεν είναι μανούλα για fingerpicking. Εξαρτάται από τα μοντέλα.
comment με μεγαλη ουσια που συχνα παραλείπεταιΠροφανώς το προσεγγίζεις ελαφρώς λανθασμένα το όλο θέμα.
επειδή μιλάμε για ακουστικές τα πράγματα περιπλέκονται λίγο περισσότερο καθώς μία αλλαγή μαγνητών δεν θα σε βοηθήσει να αλλάξεις τον ήχο. Θα πάρεις ακριβώς αυτό που αγόρασες.
Το θέμα "τιμή" για αυτό ακριβώς το λόγο το αφήνω ανοικτό προς τα πάνω...για σκέψου να ανεβάσεις επίπεδο σε 1-2 χρόνια και να αρχίζεις να λιγουρεύεσαι κάτι καλύτερο και ακριβότερο..θα ευχόσουν να είχες κάνει καλύτερη επιλογή..αυτό δεν εννοείς?Mistral είπε:Προφανώς το προσεγγίζεις ελαφρώς λανθασμένα το όλο θέμα.
Αρχικά δεν λες όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε τί ακριβώς θέλεις να παίζεις με την ακουστική. Επίσης, αφήνεις αρκετά ανοικτό το θέμα 'τιμή', οπότε ακριβώς επειδή μιλάμε για ακουστικές τα πράγματα περιπλέκονται λίγο περισσότερο καθώς μία αλλαγή μαγνητών δεν θα σε βοηθήσει να αλλάξεις τον ήχο. Θα πάρεις ακριβώς αυτό που αγόρασες.
Δε πάω για κάποια υπερβολή...ουσιαστικά το ζήτημα όλο και όλο είναι αν θα αυξήσω το μπάτζετ (το αρχικό είναι 800) για να φτάσω τα entry των δυνατών brand στις ακουστικές, μιας και μιλάμε για κάτι που θα σου μείνει ..χρόνια!Earendil είπε:Α, και μη κοιτάς ντε και καλά με τη λογική "ακριβότερο=καλύτερο".
Μια ακουστική σε αυτό το budget δεν είναι όργανο που θα σου πέφτει λίγο μετά από λίγα χρόνια εντατικού παιξίματος.
Καλή ιδέα, αλλά ίσως ο φίλος να σκέφτεται και τη μεταπωλητική αξία του οργάνου.mick77 είπε:Μπορει να ακουστεί λιγο ασχετο αλλα μεχρι 1500 μπορεις να πας σε ενα Ελληνα οργανοποιο (μπορω να σου συστήσω αν θες ) να του πεις τι ακριβως ζητας και να σου πει τι ακριβως πρεπει να σου φτιαξει. Θα σου δώσει επιλογες στα ξηλα με τα + και - για το καθενα και φησικα εγγύηση για οτιδηποτε παθει Θα μπορεις αμεσα να πηγαινεις και να σου το φτιαχνει .
Οταν εψαχνα να παρω μια Gypsy κιθαρα ημουν ετοιμος να σκασω 1300 για μια του εμποριου ασεταριστη ... με τα ιδια λεφτα πηρα απο Ελληνα οργανοποιο με το μπρατσο που θελω εγω και τον ηχο που θελω εγω, και φυσικα την εχω 2 χρονια και ουτε σεταρισμα δεν εχει χρειαστει ακομα.
Το θέμα φυσικά είναι να μπορείς να εξηγήσεις τι ήχο θες να έχει η κιθάρα,γιατί αν υποθέσουμε πως το μπράτσο το συνηθίζεις αν δε πετύχει,δεν νομίζω πως ισχύει το ίδιο για τον ήχο .Εγώ προσωπικά δεν θα μπορούσα να εξηγήσω τι ήχο θέλω,εκτός αν έπαιρνα βόλτα το μάστορα να δοκιμάσουμε κιθάρες ;Dmick77 είπε:Μπορει να ακουστεί λιγο ασχετο αλλα μεχρι 1500 μπορεις να πας σε ενα Ελληνα οργανοποιο (μπορω να σου συστήσω αν θες ) να του πεις τι ακριβως ζητας και να σου πει τι ακριβως πρεπει να σου φτιαξει. Θα σου δώσει επιλογες στα ξηλα με τα + και - για το καθενα και φησικα εγγύηση για οτιδηποτε παθει Θα μπορεις αμεσα να πηγαινεις και να σου το φτιαχνει .
Οταν εψαχνα να παρω μια Gypsy κιθαρα ημουν ετοιμος να σκασω 1300 για μια του εμποριου ασεταριστη ... με τα ιδια λεφτα πηρα απο Ελληνα οργανοποιο με το μπρατσο που θελω εγω και τον ηχο που θελω εγω, και φυσικα την εχω 2 χρονια και ουτε σεταρισμα δεν εχει χρειαστει ακομα.
GunRos υποκλίνομαι στην κριτική σου ικανότητα, στην δυνατότητα εξαγωγής συμπερασμάτων καθώς και στην πολύτιμη βοήθεια και συνεισφορά σου στο θέμαGunRos είπε:η αλήθεια είναι ότι στο χιλιάρικο ότι πάρεις είναι φτηνιάρικο......μόνο άμα έχεις ως μέτρο σύγκρισης τις Santa Cruz
από τρεισήμισι και πάνω!
Αυτό.mathematician είπε:Εντάξει, ας μην υπερβάλλουμε.Με 800-1000 ευρώ μπορείς να αποκτήσεις μια πολύ καλή ακουστική κιθάρα.Όχι, δεν θα είναι Collings αλλά μία αξιοπρεπής κιθάρα.Αδυνατώ να κατανοήσω ότι αν θες σοβαρή κιθάρα απαιτούνται 1800+ ενώ οι υπόλοιπες εντάσσονται στην κατηγορία της παραλίας.Φιλικά πάντα, μιας και ο καθένας έχει την γνώμη του.![]()