Επιλογή midi keyboard!

xristosxartz

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Καλησπέρα σε όλους. Είμαι έτοιμος να αγοράσω έναν midi keyboard. Έκανα έρευνα και βάση του budget μου που είναι μέχρι 200-220 ξεχώρισα 3:

M audio code 25/49

Alesis vi 25/

Novation launchkey 25/49

Μεν βαρυκεντρισμενα πλήκτρα θα ήθελαν αλλά είδα ότι τπ ποσο ανεβαίνει πολύ. Θα θέμα την γνώμη σας. Επίσης αν εψετε να προτείνετε κάτι είμαι ολός αυτιά!

επειδή βρέθηκα στην ίδια θέση πριν από ένα χρόνο και είχα ως υποψήφιο το maudio  αλλά τελικά πήρα το nektar  θα έλεγα ότι αν έπαιρνα σήμερα από αυτά που λες θα έπαιρνα το novation.

Τότε ίσως τσιγκουνευτηκα τα λίγα παραπάνω.

xristosxartz είπε:
Έκανα έρευνα και βάση του budget μου που είναι μέχρι 200-220 ξεχώρισα 3:

M audio code 25/49

Alesis vi 25/

Novation launchkey 25/49
Γιατί δεν ξεχώρισες π.χ. και το Roland A-300PRO αφού είναι μέσα στο ίδιο budget?

Όποιο έχει καλύτερη ευελιξία προγραμματισμού, καλύτερη ποιότητα κατασκευής και μεγαλύτερη διάρκεια εγγύησης.

Novation launchkey 25

M audio oxygen 25

Nektar lx25

Arturia mini lab

Σε αυτά έχω κατάληξη! Έχει κάποιος ένα από αυτά για να μας πει εντυπώσεις;

Προσωπικη μου αποψη αποφυγε τα Arturia με καθε τροπο. Η κατασκευη τους δυστυχως ειναι για κλαματα ενω το design μπορει να ειναι υπεροχο.

Αφού θέτεις ερωτήματα, δεν εχεις καταληξει...εχεις αποκλεισει ενα εξαιρετικο midi , μαλλον χωρις να του δωσεις την ιδιαιτερη προσοχη. Τα midi αποσκοπουν κυριως στην ευελιξια κ στην πληθωρα μηνυματων π στελνουν/δεχονται και οχι τοσο απαραιτητα στο interface(βεβαια παιζει κ αυτο σπουδαιο ρόλο), εκτος αν θες να κανεις κατι απλο, αρα ολα σου κανουν . Απο εκει κ περα, ειναι θεμα ποιοτητας κατασκευης.  Θα εκνευριστεις πολυ αν διαπιστωσεις πως  τα παραπανω λεφτα που αποφασισες να σκασεις, δεν επιασαν στο απειροελαχιστο τοπο... πολλη και κακη πλαστικουρα, φθηνα encoders κακιστο κλαβιε, pads ανεκδοτο, ειναι καποια απο αυτα που προκειται να σε απογοητευσουν αν δεν δοκιμασεις το midi.  Το οτι τα αντιμετωπιζω αυτα(ισως οχι τοσο στο κλαβιε) σε ενα πανακριβο  novation sl49mkII , με κανουν να ειμαι πολυ επιφυλακτικος και για τα ανωτερω που παρεθεσες. Απεναντιας, το roland που προτεινε ο Μανωλης, ειναι κατι το οποιο μου εχει μπει καιρο στο ματι, και θα του εδινα μια ευκαιρια.  Αυτο που θα προτεινα ειδικα μετα απο αυτο που ειδα με το novation , θα ηταν παντα δοκιμη πριν την αγορα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back