Δουλεύω με το Fatar VMK 188 περίπου 2 χρόνια. Απροβλημάτιστο και πολύ καλή αίσθηση πλήκτρου, σε σχέση πάντα με τα χρήματά του. Πολύ εύκολη χρήση. Στα δύο πεντάλ που του έχω βάλει, γιατί μου αρέσει να παίζω και κανένα κλασσικό θέμα, δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα. Βέβαια δεν το έχω αξιιοποιήσει σε live. Στον υπολογιστή, μόνο, αλλά είναι πολύ καλό... μέχρι τώρα. Είχα αγοράσει το 1995 το studio 900 της Fatar το οποίο πρέπει να είναι το αντίστοιχο της σειράς SL. Πολύ καλό αποδείχθηκε, αλλά η αίσθηση στα πλήκτρα ήταν λιγότερο ρεαλιστική απ' ότι στο VMK 188. Το καινούργιο SL990 δεν το έπαιξα, πήγα κατ' ευθείαν στο πιο μεγάλο της εταιρίας. Το παλιό, μετά από 12 - 13 χρόνια περίπου, άρχισε να κάνει διακοπές σε κάποιες νότες. Γενικά άρχισαν να φαίνονται τα χρόνια του. Το έφτιαξα μόνος μου κάνα-δυο φορές, αλλά παρουσίαζε το ίδιο πρόβλημα αλλού, άσε που για να το ανοίξεις έπρεπε να ξεβιδώσεις "χιλιάδες" βίδες ; >

κι έτσι το αντικατέστησα.
Είχα δει το M - Audio, εκείνη την περίοδο που είχα πάρει το VMK αλλά η αίσθηση του κλαβιέ ήταν απογοητευτική, προσωπική αξιολόγηση πάντα.
Το YAMAHA, δεν θυμάμαι αν ήταν το Kx8, μου είχε αρέσει πάρα πολύ, αλλά είχε διαφορά στα χρήματα και τότε που το χρειαζόμουν, έπρεπε να περιμένω γιατί δεν το είχαν.
Όπως αναφέρθηκε και πριν, η τελική επιλογή πρέπει να γίνει από σένα αφού τα δοκιμάσεις όλα.
Ελπίζω να βρεις αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι.