Eπιλογη κιθαρας στιλ gibson μεχρι 1000

manuchao1991

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Καλησπερα εις το νοιζ  ;) ;) ;)

Μετα απο 2.5 περιπου χρονια που ασχολουμε με την κιθαρα αποφασισα να αγορασω μια νεα.Την θελω για blues κ λιγο rock.Εχω 1000Ευρα ουτε λεπτο παραπανω   :o και τρελενομαι για gibson les paul 1959.Ξερω οτι ειναι πανπανακριβη.Το λεω για να καταλαβετε τι ηχο ψαχνω.

Αν εχετε καμια ιδεα οπως κιθαρα που μοιαζει πολυ στον ηχο με αυτη η εστω την θυμιζει να μ πειτε 8)

Η οτι αλλη ιδεα θελετε.

Δεν θελω strat-Tele.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Φίλε μου γιατί αποριπτεις στρατ και τελε ; αυτές οι κιθάρες παίζουν αυτα που θες... Ότι πάρεις από εκεί και πέρα θα είναι αν όχι μέτριο , να το πω λιγότερο καλό από τις μαστερ στο είδος... Τέλος πάντων αυτό είναι προσωπικό σου , απλά ξανά σκέψου το γιατί στο τέλος αν αυτό που θα πάρεις δεν σου δώσει το 100% που θέλεις θα μπεις σε διαδικασία να ρούλας και πάλι από την αρχή. Πέραν όλων αυτών νομίζω ότι η γκίμπσον τσαντίσιοναλ που έχει και κοιλ σπλιτ σου κάνει... Επίσης και η ιμπανεζ βγάζει κάτι πολύ ωραία μοντέλα σε στυλ λες πολ πολύ όμορφα και κάνουν. Τώρα είμαι έξω , θα τσεκαρω αργότερα και θα ξανά στείλω...

manuchao1991 είπε:
Καλησπερα εις το νοιζ  ;) ;) ;)

Μετα απο 2.5 περιπου χρονια που ασχολουμε με την κιθαρα αποφασισα να αγορασω μια νεα.Την θελω για blues κ λιγο rock.Εχω 1000Ευρα ουτε λεπτο παραπανω   :o και τρελενομαι για gibson les paul 1959.Ξερω οτι ειναι πανπανακριβη.Το λεω για να καταλαβετε τι ηχο ψαχνω.

Αν εχετε καμια ιδεα οπως κιθαρα που μοιαζει πολυ στον ηχο με αυτη η εστω την θυμιζει να μ πειτε 8)

Η οτι αλλη ιδεα θελετε.

Δεν θελω strat-Tele.
http://www.thomann.de/gr/hagstrom_swede_tc.htm

Οχι ακριβώς Gibson 59, αλλά πολλή καλή για τα λεφτά της.

Panagiotisrx7 Aυτες οι δυο που ανεβασες τι ακριβως ειναι?Υπαρχουν καπου για δοκιμη?

Μ αρεσει πολυ ο κλασσικος ηχος της gibson στα blues γι αυτο δεν θελω strat-tele.

Αν παρω καμια epiphone les paul 1959 και βαλω ιδιους μαγνητες με την αυθεντικη(Δεν εχω ιδεα ποσο κανουν λεω τωρα) κ αλλαξω κ ηλεκτρικα?

Καμια αλλη ιδεα?

Μια καλή ιδέα ( ;D) είναι εαν διαθέτεις τόσα χρήματα και θέλεις να πάρεις gibson, να πάρεις μια gibson μεταχειρισμένη. Φρόντισε να πας να δοκιμάσεις με κάποιον που να ξέρει και κατά πάσα πιθανότητα, και καλό όργανο θα πάρεις, και θα ικανοποιήσεις το φετιχ σου. Εφόσον διαθέτεις το ποσό, τα υπόλοιπα, καθώς επίσης και αυτό

manuchao1991 είπε:
Αν παρω καμια epiphone les paul 1959 και βαλω ιδιους μαγνητες με την αυθεντικη(Δεν εχω ιδεα ποσο κανουν λεω τωρα) κ αλλαξω κ ηλεκτρικα?

Καμια αλλη ιδεα?
είναι ημίμετρα. Δυστυχώς σπάνια μια epiphone θα παίξει το ίδιο καλά με μια gibson, ό,τι μαγνήτες και να της βάλεις - και αυτό (ξεκαθαρίζω ότι είναι προσωπική μου άποψη!) θα το καταλάβεις μόνο εαν τις πιάσεις στα χέρια σου.

Φίλε μου γιατί αποριπτεις στρατ και τελε ; αυτές οι κιθάρες παίζουν αυτα που θες... Ότι πάρεις από εκεί και πέρα θα είναι αν όχι μέτριο , να το πω λιγότερο καλό από τις μαστερ στο είδος... Τέλος πάντων αυτό είναι προσωπικό σου , απλά ξανά σκέψου το γιατί στο τέλος αν αυτό που θα πάρεις δεν σου δώσει το 100% που θέλεις θα μπεις σε διαδικασία να ρούλας και πάλι από την αρχή.
Αυτό δεν το καταλαβαίνω ειλικρινά. Ό,τι πάρει κάποιος εκτός από στρατ και τέλε δεν θα του κάνει? οι στρατ και οι τέλε σε τί είναι ακριβώς 'μάστερ' στο είδος και η les paul δεν κάνει?

Κάτι τελευταίο, το οποίο είναι και ένα ίσως "μοιραίο" ζήτημα όταν βρίσκεσαι σε αναζήτηση κιθάρας: ένα μεγάλο ρόλο θα παίξει και ο ενισχυτής με τον οποίο παίζεις - με άλλα λόγια, εαν ο δικός σου είναι "χαμηλής κατηγορίας", τότε τα 1000 ευρώ για κιθάρα ίσως είναι όντως πολλα και θα άξιζε ίσως τον κόπο να αφιερώσεις μέρος του budget σου σε μια ανάλογη επένδυση.

Φιλικά,

Ενισχυτης fender blues junior  :P

Ειπα οτι μ αρεσει πολυ ο ηχος της les paul στα blues και το feeling.Για αυτο δεν θελω στρατ.Εχω στο μυαλο μου τον τελειο ηχο(τον ηχο της 1959 gibson les paul!!!!)

Oταν λες μεταχειρισμενη οπως ποια?

manuchao1991 είπε:
Ενισχυτης fender blues junior  :P

Ειπα οτι μ αρεσει πολυ ο ηχος της les paul στα blues και το feeling.Για αυτο δεν θελω στρατ.Εχω στο μυαλο μου τον τελειο ηχο(τον ηχο της 1959 gibson les paul!!!!)

Oταν λες μεταχειρισμενη οπως ποια?

Όπως αυτή εδώ, που δυστυχώς δεν την πρόλαβες. Και ήταν και σε πολύ καλή τιμή  :)

http://smart.noiz.gr/details.php?id=16884

Εχω στο μυαλο μου τον τελειο ηχο(τον ηχο της 1959 gibson les paul!!!!)
Καλα.....φεξε μου και γλυστρισα...  :P

Εδω εχουμε 100 χρονια που ψαχνουμε να τον βρουμε και εχουμε χαλασει τα μαλλια της κεφαλης μας και δεν τον βρηκαμε (γιατι απλα δεν υπαρχει φιλαρακο, ολα αυταπατες ειναι) και θα τον βρεις εσυ με 1000 ευρω

Παρε μια στραβοκαστερ.  ;D

δηλαδη αυτος ο ηχος δεν υπαρχει?http://www.youtube.com/watch?v=o9Ujm4HEXGc&translated=1

ουτε αυτος?

Υπαρχει ρε φιλε πως δεν υπαρχει. Αφου τον ακους!!

Δεν ειναι ο τελειος ομως. Αν υπηρχε φιλαρακο τελειος ηχος οπως το θετεις το θεμα εσυ, θα ειχαμε ολοι gibson. Γιατι δεν εχουμε, επειδη δεν εχουμε 1000 ευρω για να παρουμε??

Υπαρχουν και αλλοι τελειοι ηχοι.

Ακου εδω

δισεκατομμυρια τελειοι ηχοι.  ;D

απο την αρχη του θεματος αυτου ειπα οτι θελω να πλησιασω οσο περισσοτερο γινετε τον ηχο της gibson les paul 1959 αυτο ειπα κ οτι για μενα ειναι ο τελειος ηχος για blues.Δεν ειπα οτι κ οι strat-tele δεν ειναι πολυ καλες απλα ο προτιμω  gibson και θα ηθελα να μ πειτε ιδεες πως μπορει να γινει αυτο με αυτα τα λεφτα.

Ρε παιδια τι νοημα εχει να προβαλλουμε το προσωπικο μας γουστο και να προσπαθουμε να σωσουμε τον φιλο μας απο μια ''και καλα'' κακη αγορα. Ο ανθρωπος τρελενεται για αυτο το πραγμα οπως ειπε. Και εφοσον το θελει τοσο πολυ ειναι σχεδον απιθανο οτι δεν θα καταφερει να εχει και μια χαρα ηχο με την νεα του κιθαρα! :)

Βασικες ερωτησεις που θα μπορουσαν να τεθουν:

Ποσες κιθαρες εχουν περασει απ τα χερια σου?

Σε τι μηχανηματα τις δοκιμασες?

......

......

Πως κατεληξες στην '59?

Απ το γιουτιουμπ?

Πολλα ειναι τα θεματα στα οποια καποιος ψαχνει κατι συγκεκριμενο επειδη ετυχε ν ακουσει

κατι που γι αυτον ειναι ο ηχος που θα θελε να παραγει μια κιθαρα στα χερια του.

Φυσικα ειναι πολυ δυσκολο να πεισεις καποιον με ενθουσιασμο και υποψηφιο αγοραστη,για τους παραγοντες που παιζουν καθοριστικο ρολο στο ΤΙ ηχο τελικα θα παραγει μια ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ κιθαρα.

Μια '59 μπορει να βγαλει τοσους ηχους οσοι ειναι και οι κιθαριστες στον κοσμο..

Οπως και μια στρατ...και μια τελε...και μια KUMICA... 8)

Φιλε μου,πολυ ταπεινα σε συμβουλευω αφου ασχολεισαι λιγο σχετικα διαστημα,να μην μπλεξεις με το ΤΙ ηχο θες αλλά με το ΤΙ ηχο πρεπει να παραγουν τα δαχτυλα σου.

Αφου εχεις και 1000 ευρουλακια στις δυσκολες αυτες εποχες,μπορεις να παρεις μια οποιαδηποτε κιθαρα που με τον ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ενισχυτη θα σε βοηθησει να παιζεις και να βελτιωνεσαι.

Τον ηχο δεν τον βγαζουν τα οργανα αλλα τα δαχτυλα.

Μην εμπλακεις σε ηχητικες εμμονες απο τις σειρηνες του γιουτιουμπ.

ΠΑΙΖΕ-ΠΑΙΖΕ-ΠΑΙΖΕ! ;)

Για να σου απαντησω ομως στο τραγικα δυσκολο να απαντηθει ερωτημα σου ;D

αν βρεις με 1000 ευρω,παρε μια oποιαδηποτε μεταχειρισμενη Gibson LP να σου φυγει λιγο και το φετιχιστικο συνδρομο...

(εγω εχω καμια 30αρια τετοια ;D)

Πολυ φιλικα!

Γκουντ Λακ!

Ενοειτε οτι τον ηχο τον βγαζουν τα δαχτυλα αλλα οχι μονο.πχ μια μια gibson μπορει μεσα σε 10 λεπτα με πεταλια κτλπ να εχω το αποτελεσμα που θελω για αυτο τον ηχο και με μια αλλη να παλευω 3 ωρες.

Το ιδιο ευκολα πχ θα πετυχεις τον ηχο του gilmour με μια gibson?(δεν λεω οτι αποκλειεται απλα πολυ πιο δυσκολα αποτι με μια strat που εισαι απο την αρχη κοντα.)

Θελω gibson γιατι μ αρεσουν οι φρασεις κ τα bends ετσι οπως βγαινουν.

Την gibson les paul 1959 μονο απο το youtube την ξερω αλλα τοσο καιρο με τα απειρα videos Που εχω δει ξερω ακριβως τι ηχο θελω για blues και με ποια κιθαρα θα τον πετυχω πιο ευκολα.Tα χερια που σ δινουν τον ηχο κ ο ενισχυτης πολυ σημαντικα επισης.

Αυτη ειναι η γνωμη μ απο αυτον τον καιρο που ασχολουμε με την κιθαρα κ καθε αποψη δεκτη.

H Reverend Manta Ray που σου παρέθεσε ο φίλος παραπάνω είναι πολύ καλή λύση...

Θα σε αποζημιώσει πλήρως. Υπάρχει κ σε έκδοση με δύο διπλούς...

1)Πρωτα ειναι τα δαχτυλα

2)Μετα ο ενισχυτης

3)Μετα η κιθαρα

4)Τελος,οι ιδιαζουζες συνθηκες(γυναικες,λεφτα,πεινα,γειτονες κτλ...)

Αυτο που σου προτεινα ηταν να τα παρεις με τη σειρα...

Ακομα ομως και να κανεις το τρια ένα ή το τρια δυο... ;D

μην ξεχνας οτι το ενα,η αρχη,ειναι το ημισυ του παντος. ;)

Εντελως προσωπικες αποψεις εννοειται.

Ασχετα αν γερασαμε για να καταλαβουμε τα απλα...

Παρε μια οποιαδηποτε γκιμπσον,αυτο σου προτεινα,οχι να παρεις την καλυτερη κιθαρα στον κοσμο που ειναι η στρατοκαστερ.. ;D ;D ;D

H γνώμη μου είναι να χτυπήσεις μια τέτοια που και Les Paul είναι και έχει τα πάντα όλα επάνω , και τους στανταρ Seymour Duncan μαγνήτες και gotoh tuners και bridge και εβενο ταστιέρα και τα πάντα όλα και θα σου βγεί κανα 850αρι.

http://www.richtonemusic.co.uk/products/esp_edwards_e-lp-92cd_electric_guitar_white_finish.asp

Αν πάλι νομίζεις πως θα έχεις πάντα το απωθημένο με το όνομα στο headstock και θα σε τρώει τοτε ψάξε για μια Gibson standard μεταχειρισμένη με προσοχή όμως όπως αναφέρθηκε πιο πριν και με κάποιον που ξέρει για να μη σε ποιάσουν κότσο.

Να γνωρίζεις επίσης ότι για Gibson Les Paul Standard (studio δε λεει να πάρεις) δύσκολα δεν θα ξεπεράσεις το 1000άρικο και ότι θα φας πολύ καιρο στο ψάξιμο.

(Για τις Reverend τι να πω, το παιδί ζήτησε Les paul , όχι ένα έκτρωμα με μαγνήτες. ;D ;D)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back