Επιλογή κιθάρας + στακ

johnkoutsou

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Γειά σε όλους! Λοιπον θέλω τη βοήθειά σας. Σας έχω ξαναρωτήσει αλλα αυτή τη φορα (μετά και απο τη δική σας βοήθεια) έχω κατατοπιστεί περισσοτερο...

1. Μόνο που δεν ξέρω αν έχω κάνει τη σωστή επιλογη! Θέλω να πάρω μια Gibson Les Paul (ναι έχω κόλλημα!!!)... Και συγκεκριμένα είχα ερωτευτεί την Gibson Les Paul Traditional... Παίζω κυρίως ρόκ (ελληνική και ξένη), ρόκ μπαλάντες, μπλούζ και λιγότερο μέταλ και  ποπ ρόκ (ναι τα 2 αντίθετα άκρα...  ;D)... Αλλά δεν ξέρω αν είναι η κατάλληλη για αυτό που θέλω!!! δεν έχω παίξει ακόμα με την κιθάρα (αλλα συντομα θα γίνει και αυτο) αλλα όσο έχω ακουσει,  μου αρέσει ο "βαθύς" ήχος της... Έχετε να μου προτείνετε κάποια άλλη κιθάρα? (εντάξειε θα προτιμούσα να είναι les paul αλλά δεν κολλάμε)...

2. στη συνέχεια αν πάρω κάποια κιθάρα τέτοιας τάξεως θα πρέπει να την βάλω σε ένα καλό στακ, σκεφτηκα... Έτσι λοιπον κοίταξα το χέντ Marshall JVM410h... και πιστεύω οτι είναι μια πολύ καλή επιλογή... Εγώ όμως παίζω τον περισσότερο καιρό με το συγκρότημα σπίτι και λιγότερο συχνά κάνουμε και κάποιες μικρές συναυλίες... οπότε θέλω να μου πείτε είναι οκ το χεντ με μια καπινα 1χ12"  ή 2χ12"?

συγκεκριμένα κοίταξα...

MARSHALL MHZ112A HAZE and MARSHALL 1912 απο 1x12'

+ at MARSHALL JVMC212 and MARSHALL MR1936V  απο 2χ12"

Αν θελεις να παρεις les paul παρε les paul. Δοκιμασε την και κρινε αναλογα.

Δες και τις standard αν δεν ειναι πολυ εξω απο το οικονομικο σου οριο.

Σχετικα με ενισχυτη, δεν ειναι αναγκη να πας σε στακ. Μπορεις να παρεις εναν αξιοπρεπη combo. Υπαρχουν πολλες επιλογες.

Επισης μιας και ανεφερες τον haze, τουλαχιστον η combo εκδοχη, εχει παρουσιασει καποια προβληματα. Οποτε ξανασκεψου το.

ευχαριστώ πολύ φίλε... και κάτι ακόμα...

Αναφέρομαι σε εσάς γιατί είστε το καλύτερο φόρυμ στην ελλάδα με ΔΙΑΦΟΡΑ!!!

περιμένω και άλλες απαντήσεις απο αυριο!! xD

Αν σου αρέσει το σχήμα της les paul κινήσου και σε άλλες μάρκες. ESP, Tokai (υπάρχει μεταχειρισμένη νομίζω στις αγγελίες), PRS κλπ... Αν σου αρέσει ο ήχος από τους humbacker μπορείς να το βρεις και από άλλου σχήματος κιθάρες (SG, Ibanez, Fender, Cort)... Γενικά η γνώμη μου για τις Gibson LP είναι πως το μπράτσο τους δεν με βολεύει πολύ. Προτιμώ κάτι σε Fender ή Ibanez... Άρα σκέψου τι γουστάρεις περισσότερο, LP body ή humbackers? Από άποψη ενισχυτή βοήθα μας λίγο παραπάνω γιατί τον θέλεις? Εννοώ για το σπίτι για μελέτη, για να σε βγάλει σε live?

..."Εγώ όμως παίζω τον περισσότερο καιρό με το συγκρότημα σπίτι και λιγότερο συχνά κάνουμε και κάποιες μικρές συναυλίες"...

:D Δεν παίζουμε επαγγελματικα...

JVM410h Marshall head + JVMC212 cab + Gibson Les Paul Traditional... Είναι καλή επιλογή???  ;D

Μήπως είναι πολύ δυνατό το στάκ και δεν θα μπορώ να παίζω??? :D

Μήπως είναι τελείως βλακεία η τραντισιοναλ και τζάμπα το συζητάω?  :D

Επιβαιβέωση ζητάω!!!!! (γιατί ναι είμαι ψιλοτυφλωμένος και θέλω να ξέρω απο κάποιον πιο έμπειρο οτι παίρνω κάτι καλό) (αν και βέβαια θα τα δοκιμάσω και εγώ όλα πρίν τα αγοράσω αλλα... δεν έχω και τεράστια εμπειρία για να πω px... οχι οι 57' της τραντίσιοναλ δεν μου κάνουν προτιμώ τους humbucker tis Standard)  ;D

Ευχαριστώ προκαταβολικά...

Αφού σου αρέσουν οι Les Paul τέτοια πρέπει να πάρεις..

Οι μαγνήτες τη traditional δε μου πολυαρέσουν αλλά εφόσον σε βολέψει το μπράτσο οι μαγνήτες είναι κάτι που αλλάζει στο μέλλον.  ;)

Μιας που δεν περιορίζεσαι στην μάρκα Gibson θα σου πρότεινα να πάρεις κάποιο ακριβό μοντέλο της Epiphone (θυγατρική της Gibson) παρά κάποιο πιο φθηνό της Gibson. Ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα είναι η epiphone les paul custom ebony  http://www.thomann.de/gr/epiphone_les_paul_custom_black.htm  την οποία διαθέτω και εγώ και η οποία κάνει πολύ καλά τη δουλειά της και έχει απ'τις καλύτερες κατασκευές σε σχέση με τις άλλες epiphone. Χώρια που οι μαγνήτες της είναι πολύ καλοί. Από κει και πέρα στο θέμα ενισχυτή απλά να σου πω ότι μια πολύ κλασική επιλογή πολλών είναι το συγκεκριμένο μοντέλο της Marshall  http://www.thomann.de/gr/marshall_dsl100.htm . Καλές αγορές σου εύχομαι και να ευχαριστηθείς ό,τι και αν πάρεις!!

BGkakos είπε:
Μιας που δεν περιορίζεσαι στην μάρκα Gibson θα σου πρότεινα να πάρεις κάποιο ακριβό μοντέλο της Epiphone (θυγατρική της Gibson) παρά κάποιο πιο φθηνό της Gibson.
+1

Εγώ πήρα μια slash signature epiphone goldtop απο ebay και είναι φανταστική...Έχει τους alnico II pro και παίζει τέλεια..

Αλλά πρέπει να ξεπεράσεις το ψυχολογικό θέμα του ονόματος στο headstock και πολλοί έχουν παιδικό όνειρο να αγοράσουν μια gibson ή μια american fender..  ::)

Βέβαια οι φτηνές epiphone λένε οτι δεν είναι καθόλου καλές..

Kαλά το θέμα καλή replica vs φθηνής αυθεντικής έχει συζητηθεί πολλές φορές για τις Les Paul και ο καθένας έχει την άποψή του.

Μπορεί ο ενδιαφερόμενος να ρίξει και μια ματιά σε παλιότερα threads μέσω του search, για να μην ανοιχθεί άλλη μια φορά μιας και τελικά μάλλον σε flame wars καταλήγει...

To minimum που θα σε καλύψει σε ενισχυτή, θα ελεγα εγώ είναι κάτι από 30 watt και πάνω σε λυχνία και από καμπίνα σε oversized 1x12 και πάνω, το μεγάφωνο της οποίας θα πρέπει να υπερκαλύπτει σε wattage τον ενισχυτή.

Αν δώσεις ακριβές συνολικό budget και ηχητικές προτιμήσεις θα γίνουν και πιο συγκεκριμένες προτάσεις...

Αν θες να πάρεις lp πάρε lp, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Δεν είναι ανάγκη να είναι gibson ή epiphone. Γενικά δοκίμασε lp. Όσον αφορά τον ενισχυτή, θα έχεις παραμόρφωση από τον ενισχυτή; Στο σπίτι σου πόσο δυνατά θα παίζεις; Πόσα λεφτά σκέφτεσαι να δώσεις;

ΟΙ Marshall έχουν μια συγκεκριμένη χροιά στην παραμορφωσή τους, αν σου αρέσει πάρε κάποιον Marshall. Γνκ είμαι της άποψης πως αν δεν σου δίνεται συχνά η ευκαιρία να ανοίγεις την κεφαλή σου σε μεγάλες εντάσεις προτιμήσε έναν combo.

Πάντως η Epiphone Lp Custοm φοράνε απο τους καλύτερους εργοστασιακούς μαγνήτες και είναι all around. Έχουν χαμηλό/μεσαίο output, ωραία χροια σε καταστάσεις με λίγο gain, ενώ σαν κλασσικοί humbucker σηκώνουν πολύ gain. Αν υστερούν κάπου είναι πως σε high gain ήχους δεν έχουν την κλασσική metal χροιά (έντονα μπάσσα, πριμα να ξυρίζουν και εύκολες arificial αρμονικές.) Και η lp σαν όλες τις lp θέλει προσοχή με τα μπάσσα γιατί λασπώνει εύκολα.  Γνκ η Epiphone custom είναι μακράν η value for money lp από Epiphone/Gibson. Πριν με τι κιθάρα έπαιζες;    

Vintager είπε:
Αν θες να πάρεις lp πάρε lp, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Δεν είναι ανάγκη να είναι gibson ή epiphone. Γενικά δοκίμασε lp. Όσον αφορά τον ενισχυτή, θα έχεις παραμόρφωση από τον ενισχυτή; Στο σπίτι σου πόσο δυνατά θα παίζεις; Πόσα λεφτά σκέφτεσαι να δώσεις;

ΟΙ Marshall έχουν μια συγκεκριμένη χροιά στην παραμορφωσή τους, αν σου αρέσει πάρε κάποιον Marshall. Γνκ είμαι της άποψης πως αν δεν σου δίνεται συχνά η ευκαιρία να ανοίγεις την κεφαλή σου σε μεγάλες εντάσεις προτιμήσε έναν combo.

Πάντως η Epiphone Lp Custοm φοράνε απο τους καλύτερους εργοστασιακούς μαγνήτες και είναι all around. Έχουν χαμηλό/μεσαίο output, ωραία χροια σε καταστάσεις με λίγο gain, ενώ σαν κλασσικοί humbucker σηκώνουν πολύ gain. Αν υστερούν κάπου είναι πως σε high gain ήχους δεν έχουν την κλασσική metal χροιά (έντονα μπάσσα, πριμα να ξυρίζουν και εύκολες arificial αρμονικές.) Και η lp σαν όλες τις lp θέλει προσοχή με τα μπάσσα γιατί λασπώνει εύκολα.  Γνκ η Epiphone custom είναι μακράν η value for money lp από Epiphone/Gibson. Πριν με τι κιθάρα έπαιζες;    
αυτό το θεματάκι ας μην το πιάσουμε καλύτερα...  xD

johnkoutsou είπε:
αυτό το θεματάκι ας μην το πιάσουμε καλύτερα...  xD
Ποιο θεματάκι; Απλώς σου πρότεινα να ακούσεις κάποιες lp.  ???

Vintager είπε:
Ποιο θεματάκι; Απλώς σου πρότεινα να ακούσεις κάποιες lp.  ???

sorry... ελεγα για το ποια κιθάρα έχω τώρα........ ;D

να ρωτήσω και κάτι ακόμα... νομίζω αναφέρθηκε οτι είναι καλύτερο να παίρεις μια ακριβή epiphone απο μια φθηνή Gibson... πιστεύετε οτι η Traditional ειναι μια απο αυτες?? (διευκρίνηση ζητάω γιατι δεν κατάλαβα  ;) τι είπατε )

johnkoutsou είπε:
να ρωτήσω και κάτι ακόμα... νομίζω αναφέρθηκε οτι είναι καλύτερο να παίρεις μια ακριβή epiphone απο μια φθηνή Gibson... πιστεύετε οτι η Traditional ειναι μια απο αυτες??
Συνήθως για τις studio δεν ακούγονται πολλά θετικά.

johnkoutsou είπε:
πιστεύετε οτι η Traditional ειναι μια απο αυτες?? (διευκρίνηση ζητάω γιατι δεν κατάλαβα  ;) τι είπατε )
Συνήθως για τις gibson studio λέγεται οτι είναι χειρότερες απο τις epiphone custom..

H traditional είναι απο τις καλές Gibson αν και το να πετύχεις καλή κιθάρα είναι και θέμα τύχης..

Αν την πάρεις απο Ελλάδα και τη δοκιμάσεις εντάξει..Αλλά αν την πάρεις απο internet δεν ξέρεις που θα πέσεις.Ωστόσο αν πάρεις την traditional είναι σχεδόν σίγουρο οτι θα είναι έστω και λίγο καλύτερη απο την epi..

Γνκ κιθάρα με κιθάρα έχει διαφορά. Άρα to βρεις καλή lp είναι στην κιθάρα και όχι αυστηρα στο πόσο θα κάνει. 

skeftomoun na parageilw apo thomann... kai apla na dokimasw mia stin ellada gia na eimai 100% sigouros... ennoeite pws i mia traditional me tin alli tha exoun diafores????

apo to idio ergostasio den einai oles???

Είναι δεδομένο πως η αγορά κιθάρας από το ίντερνετ έχει ένα ρίσκο σε σχέση με το να αγοράσει κάποιος κιθάρα από μαγαζί. Προσωπικά δεν μπορώ να αγοράσω κιθάρα ζχωρίς να έχω δει έστω και ελάχιστα την αισθηση που σου δίνει στο παίξιμο. Απλώς η αίσθηση που θα σου δίνει μια κιθάρα με μια άλλη που είναι το ίδιο μοντέλο δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα είναι η ίδια, ακόμα και αν είναι το ίδιο μοντέλο κιθάρας. ¨αρα τα χρήματα που γλιτώνεις μεσω το να αγοράσεις κιθάρα από το ίντερνετ έχουν σαν αντίτιμο πως δεν γνωρίζεις ακριβώς ποια θα είναι η αίσθηση της κιθάρας που θα αγοράσεις μέχρι να έρθει σπίτι.

Καλόπαικτη!  :)

Trending...

Νέα θέματα

Back