• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Επιλογη αναμεσα σε fender vintage 62 reissue και deluxe strat

Αντωνης Λαλαουνης

noe13

Slow must go on!
Πόντοι
198
Λοιπον αφου εγινε η καταλληλη προετοιμασια και μελετη στο διαδικτυο κατεληξα σε 2 μοντελα....Το ενα ειναι η fender deluxe stat το προηγουμενο ομως μοντελο χωρις compound radius και τους scn μαγνητες

http://www.thomann.de/gr/fender_american_deluxe_strat_hss_rwop.htm

και η αλλη ειναι η fender vintage 62 reissue strat http://www.musiciansfriend.com/guitars/fender-american-vintage-62-stratocaster-electric-guitar

Για τη deluxe εχω διαβασει παρα πολλα στα φορουμ,παρα πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης και αρκετα ευελικτο μοντελο πραγμα που με βολευει γτ παιζω αρκετα πραγματα.Απο την αλλη σκεφτομαι οτι αν ειχα ποτε μια fender θα ηθελα ενα παραδοσιακο μοντελο και ηχο και εδω ερχεται η 62'.Ξερω οτι ισως θα με δυσκολεψουν ισως τα vintage ταστα και οι μαγνητες,ειναι ομως προκληση.Ηδοκιμη τους θα γινει σε 10 μερες γι αυτο θα 'θελα να ακουσω μερικες αποψεις.Φυσικα και θα αγοραστουν μεταχειρισμενες.Η deluxe ειναι 2008 και η 62' γυρω στο 2001-2002.Ποια ειναι μια καλη τιμη για αυτα τα μοντελα?

Περιμενω γνωμες!!!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
noe13 είπε:
Ξερω οτι ισως θα με δυσκολεψουν ισως τα vintage ταστα και οι μαγνητες...
Ποιός σου έχει πει αυτές τις #@$%^&#@;

ειναι συμπερασματα που εχουν βγει απο συζητησεις εδω μεσα...ουτως η αλλως δοκιμη θα γινει ωστοσο θα ηθελα να ακουσω μερικες αποψεις!

Τα vintage τάστα ίσως και να σε δυσκολέψουν λίγο στην αρχή, ειδικά αν έχεις συνηθίσει σε jumbo τέρατα. Για τους μαγνήτες μην το σκέφτεσαι καν. Για τι χρώμα/ταστιέρα σκέφτεσαι?

Τα ταστα ειναι αναλωσιμα φιλε μου, οσο πιο συχνα παιζεις στη κιθαρα τοσο πιο συχνα θελουν αλλαγη, ποσο μαλλον σε μια μετα/νη κιθαρα...

Οποτε στα ταστα εγω δεν θα κόλλαγα.

chris gti είπε:
Τα vintage τάστα ίσως και να σε δυσκολέψουν λίγο στην αρχή, ειδικά αν έχεις συνηθίσει σε jumbo τέρατα. Για τους μαγνήτες μην το σκέφτεσαι καν. Για τι χρώμα/ταστιέρα σκέφτεσαι?
H 62' ειναι αυτηhttp://www.google.gr/imgres?hl=el&client=firefox-a&hs=gBO&sa=X&rls=org.mozilla:en-US:official&biw=1366&bih=611&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=k79Wg-7FbgJE-M:&imgrefurl=http://www.gbase.com/gear/byid%3Fitem%3D2094505&docid=vaWavoksZ8vI_M&imgurl=http://cdn1.gbase.com/usercontent/gear/2094505/p1_uib4aftc4_so.jpg&w=282&h=548&ei=BZnUT_ffO8nrtQbXlrH1Dw&zoom=1&iact=hc&vpx=479&vpy=185&dur=2698&hovh=313&hovw=161&tx=77&ty=166&sig=118001982525500915627&page=1&tbnh=133&tbnw=68&start=0&ndsp=22&ved=1t:429,r:10,s:0,i:99

η deluxe

http://www.wikizic.org/Fender-American-Deluxe-Stratocaster-HSS-LSR/gallery-1.htm

τωρα οσον αφορα τα ταστα που λεει ο φιλος,επειδη στη κιθαρα ειναι σαν καινουρια δε μπορω να δωσω τοσα χρηματα για το οργανο και αρκετα ακομα για να αλλαξω καινουρια ταστα.

To modern C shape μπράτσο 22 τάστων (med Jumbo) με τους HSS μαγνήτες πιστεύω θα σε καλύψει για ό,τι θέλεις να παίξεις χωρίς να χρειαστεί ν αλλάξεις το οτιδήποτε. Άρα ψηφίζω deluxe.

Με τους 3μονούς και τα 21 vintage τάστα ίσως "περιοριστείς" σε tone και παίξιμο, αλλά αυτό το γνωρίζεις μόνο εσύ και πρέπει να δοκιμάσεις πριν αγοράσεις!

Σημαντική είναι η κατάσταση και η τιμή στην οποία θα πετύχεις τη used strat που θέλεις.

Αν υποθεσουμε οτι ειναι και οι 2 σε καλη κατασταση ποια ειναι καλη τιμη?

noe13 είπε:
τοτε ΔΕΝ ειναι η reissue 62 αλλα η hot rod μια απο τις ωραιοτερες Fender Strat και φυσικα δεν φοραει vintage ταστα αλλα 6105 που ειναι μια χαρα ταστα.

ενα αλλο ΤΕΡΑΣΤΙΟ συν αυτης της κιθαρας ειναι το παχυ της μπρατσο,επισης εχει και μοντερνο εννιαμισαρι radius σαν την deluxe.

τελος,αν σε ενδιαφερουν αυτοι οι...μυθοι,εχει και 100% nitro finish και μαλιστα πολυ λεπτο.

ειχα και τις 2 κιθαρες και φυσικα η hot rod ηταν καλυτερη ,αν ενας κλασσικος ηχος Fender ειναι αυτο που ζητας.

αν τις εχεις βρει στην ιδια τιμη η hot rod ειναι καλυτερο deal γιατι ειναι ακριβοτερη κιθαρα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Superfunk είπε:
τοτε ΔΕΝ ειναι η reissue 62 αλλα η hot rod μια απο τις ωραιοτερες Fender Strat και φυσικα δεν φοραει vintage ταστα αλλα 6105 που ειναι μια χαρα ταστα.

ενα αλλο ΤΕΡΑΣΤΙΟ συν αυτης της κιθαρας ειναι το παχυ της μπρατσο,επισης εχει και μοντερνο εννιαμισαρι radius σαν την deluxe.

τελος,αν σε ενδιαφερουν αυτοι οι...μυθοι,εχει και 100% nitro finish και μαλιστα πολυ λεπτο.

ειχα και τις 2 κιθαρες και φυσικα η hot rod ηταν καλυτερη ,αν ενας κλασσικος ηχος Fender ειναι αυτο που ζητας.

αν τις εχεις βρει στην ιδια τιμη η hot rod ειναι καλυτερο deal γιατι ειναι ακριβοτερη κιθαρα.
Λαθος μου το λινκ το εβαλα μονο για το χρωμα που με ρωτησε ο φιλος πιο πανω...Η κιθαρα ειναι η fender vintage 62 reissue.Για αυτην λοιπον τι εχεις να πεις Superfunk?

Αν δεν ειχε τα vintage ταστα θα την προτιμουσα απο την deluxe...ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ εγω και τα vintage ταστα...δεν......(παιξε ομως με την κιθαρα γιατι μπορει εσυ να μην εχεις κανενα προβλημα οπως αλλωστε δεν εχει ο Clapton,o Hendrix & o....Nestoras... ;D)

noe13 είπε:
Φυσικα και θα αγοραστουν μεταχειρισμενες.
+1

Για κάποιους μπορεί να είναι ωραία η εμπειρία αγοράς μιάς...κανιμόθριας  ( ;D )  κιθάρας,αλλά για ΟΛΟΥΣ δεν είναι και τόσο ωραία η...εμπειρία οτί "με το καλημέρα" έχασε ένα "ωραιότατο" 20%...  ;D

(μετά τις 17 του μηνός,μάλιστα,μάλλον θα μπορείς να βρεις κιθάρες σε αντάλλαγμα για λίγη...μορταδέλα και ελιές.  ;D )

ειναι συμπερασματα που εχουν βγει απο συζητησεις εδω μεσα...ουτως η αλλως δοκιμη θα γινει ωστοσο θα ηθελα να ακουσω μερικες αποψεις!
Άσε τα..."συμπεράσματα" που έχουν βγει εδώ μέσα και κάνε υπομονή μέχρι να έρθει η ώρα να τις δοκιμάσεις εσύ και μετά θα βγάλεις τα ασφαλέστερα συμπεράσματα.  ;)

Σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου,μάλλον για την Deluxe είσαι.Σχετικά με τις τιμές που ρώτησες,βλέπε το σχόλιό μου παραπάνω...  ;D

Superfunk είπε:
Αν δεν ειχε τα vintage ταστα θα την προτιμουσα απο την deluxe...ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ εγω και τα vintage ταστα...δεν......(παιξε ομως με την κιθαρα γιατι μπορει εσυ να μην εχεις κανενα προβλημα οπως αλλωστε δεν εχει ο Clapton,o Hendrix & o....Nestoras... ;D)
Θα 'θελα να σου πω, πως εγώ δεν είμαι παράδειγμα προς μίμηση αλλά προς αποφυγή, γιατί μου αρέσουν τα vintage τάστα, έχω τις χορδές "ψηλά" και έχω πουλήσει όλες τις Strat μου με 9.5 radius. Kαι αυτό γιατί σε τέτοιες (τις δύσκολες) έχω μάθει και συνηθίσει. Ξέρεις αυτό το "έξις δευτέρα φύσις". ;)

Απόλυτα την 62άρα. 'Οργανο με χαρακτήρα και προσωπικότητα. Αντίθετα η deluxe αρκετά απρόσωπη κιθάρα με μαγνήτες, για τα αυτιά μου μετριότατους.

Τα vintage τάστα δεν είναι απαραίτητα δύσκολα (προσωπικά δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα με vintage τάστα).

Και συγνώμη αν μιλάω πολύ απόλυτα , αλλά καποια στιγμή τις είχα και τις 2 (τώρα τη deluxe την πούλησα). Με τη μία έπαιζα απλά για να παίξω. Την άλλη δεν μπορώ να την αφήσω από τα χέρια...

Περιπου σε τι τιμες παιζουν σαν μεταχ αν υποθεσουμε οτι ειναι σε καλη κατασταση και οι 2?

Κανα 800αρι η deluxe & το πολυ κανα 1000αρικο η 62.Παραπανω δεν αξιζει να ασχοληθεις...

Superfunk είπε:
Κανα 800αρι η deluxe & το πολυ κανα 1000αρικο η 62.Παραπανω δεν αξιζει να ασχοληθεις...
Θεωρητικα καταληγω μαλλον στην 62' η οποια ειναι ευκαιρια με την εννοια οτι δε κυκλοφορει και πολυ στα μεταχειρισμενα.Να ρωτησω,σε περιπτωση που δεν με βολεψουν τα ταστα,ποσο λαθος 'ιστορικα' και αξιακα θα ηταν να τα αλλαξω με διαφορετικου μεγεθους?Επισης ο ιδιοκτητης με παρεπεμψε στο συγκεκριμενο σαιτ για τη τιμη της και η προσφορα του ειναι λιγο πανω απο 1200
http://www.gbase.com/gear/fender-62-re-issue-stratocaster-2002-ice-blue

Πάνω από 1200 Ευρώ????? :o :o

Να πείς του πωλητή οτι χτυπήσαμε ένα ελικόπτερο, και αν θέλει τα φτερά να τα κάνει σούπα  ;D

chris gti είπε:
Πάνω από 1200 Ευρώ????? :o :o

Να πείς του πωλητή οτι χτυπήσαμε ένα ελικόπτερο, και αν θέλει τα φτερά να τα κάνει σούπα  ;D
Αυτα τα κ*λοσαιτ φταινε ;DΤην εκτιμαει παντως αρκετα ψηλα!Γιατι αραγε?

Trending...

Νέα θέματα

Back