Επειδή τα ξύλα τελικά κάνουν τη διαφορά.

taq είπε:
E! Βρε χαριρατρε!!! Όχι και έτσι...και οι καουμπόυδες με λάστιχο το ίδιο ακούγονται.... χαχαχαχαχα...ακου μικρόφωνο.... χαχχαχαχ  ...
Δεν είναι έτσι. Γι' αυτόν που ξέρει να ακούει ασφαλώς και υπάρχουν τεράστιες διαφορές ανάμεσα στα μικρόφωνα. Και ασφαλώς δεν ακούγονται ίδιες οι ηχογραφήσεις με διαφορετικά μικρόφωνα. Τι δεν σου άρεσε από το παράδειγμα?

Ωραία!! Θα ήθελε κανείς μιά custom shop Gibson χάρτινη λοιπόν που είναι και ακριβότερη??  Είναι ακριβώς το ίδιο...  

Κάνεις λάθος...δεν υπάρχει φτηνότερο υλικό από το ξύλο...
αυτο ειναι κατι που ο πολυς κοσμος δεν το γνωριζει (για αυτο και ...υποκυπτει στην μυθολογια περι....tonewoods)...ΟΛΑ τα ξυλα που χρησιμοποιουνται στην κιθαροποιϊα (για ηλεκτρικες solid body κιθαρες μιλαμε) ΕΙΝΑΙ tonewoods,οι διαφορες στις ΤΙΜΕΣ τους ειναι δε ΑΣΤΕΙΕΣ (η διαφορα του ash απο το alder ας πουμε ειναι ελαχιστη και παλι εξαρταται απο τη διαθεσιμοτητα)...ουτε ειδος προς εξαφανιση ειναι το ash/alder (αναφερομαι σε αυτα γιατι αυτα χρησιμοποιει η Fender) ουτε και πυρηνικη επιστημη το να βρεις ενα κομματι maple και να φτιαξεις ενα μπρατσο....

Ωραία!! Θα ήθελε κανείς μιά custom shop Gibson χάρτινη λοιπόν που είναι και ακριβότερη??  Είναι ακριβώς το ίδιο... 
οχι γιατι δεν θα ηταν Gibson Les Paul αλλα κατι ΑΛΛΟ....(και φυσικα δεν θα ακουγονταν το ιδιο μια και μια χαρτινη Gibson θα ζυγιζε...2 κιλα.... ;D)

παντως μια ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ LP με διπλους δεν μου ακουγεται καθολου ασχημα... ;D

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Για παράδειγμα, η παλιά η les Paul που έχεις (και τα... κσύλα έχουν «ωριμάσει»  ;D ;D ;D) ακουγόταν πολύ καλύτερα από τη «άγουρη»  ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Μπα, επειδή μου αρέσει πιο πολύ στο μάτι, παίζω καλύτερα μ' αυτήν. ;)

Συμφωνώ βρε Χαρίλατρε απλά σε πειράζω.... καλημέρες!!!! Και επίσης συμφωνώ με το προηγούμενο του sf καλημέρες Νίκε!!

taq είπε:
Ωραία!! Θα ήθελε κανείς μιά custom shop Gibson χάρτινη λοιπόν που είναι και ακριβότερη??  Είναι ακριβώς το ίδιο...  
Υπάρχουν custom shop Fender που είναι κατασκευασμένες με 3-4 κομμάτια και ash και alder ανάκατα? ΑΥΤΟ ΙΝΕ ακριβώς το ίδιο ;)

Να μην σας πώ τι βρήκαμε όταν ξύθηκε η Customshop του Νέστορα πρόσφατα... ;D ;D

Ακριβώς Νίκ, είναι κάτι "άλλο" όχι απαραίτητα κακό όμως αλλά δεν είναι "αυτό"!! Και μένα μου άρεσε ο ήχος από την σιδερένια LP αλλά είναι άλλο πράμα.

Superfunk είπε:
ΦΥΣΙΚΑ ,κανουν και μια περιουσια μαλιστα
Και εδώ τι πρωτοακούς...το alder ή το ash...? ??? ;)

marathon είπε:
Δεν ήταν η custom shop, μια απλή vintage '62 ήταν. Κι' εντάξει τι είχε, sunburst από κάτω, μεταλλικό πράσινο από πάνω, και 2 με 3 κιλά πολυουρεθάνη. :D

2 κομμάτια ήταν πάντως. ;)

Nestoras είπε:
Δεν ήταν η custom shop, μια απλή vintage '62 ήταν. Κι' εντάξει τι είχε, sunburst από κάτω, μεταλλικό πράσινο από πάνω, και 2 με 3 κιλά πολυουρεθάνη. :D

2 κομμάτια ήταν πάντως. ;)
οπως δηλ. ολες οι vintage Fender απο το 1960 και μετα,ναι αυτες που κανουν 20.000 ευρω...και...στεγνωνουν με τα χρονια... ;D, (απλα αντι για πολυοθρεθανη ειχαν ενα..πλαστικο sealer που το ελεγαν fullerplast) ....σιγα την ανακαλυψη...παντα η Fender οταν μια βαφη αποτυγχανε ξαναεβαφε την κιθαρα απο...πανω (χωρις να αφαιρεσει το αποτυχημενο χρωμα)....

2 κομμάτια ήταν πάντως
κυριλε δηλ,οι περισσοτερες vintage Fender ειναι 3-4.

Superfunk είπε:
παντα η Fender οταν μια βαφη αποτυγχανε ξαναεβαφε την κιθαρα απο...πανω (χωρις να αφαιρεσει το αποτυχημενο χρωμα)....
και πότε έμαθαν εκεί...ότι τα κσύλα αναπνέουν? :D

marathon είπε:
και πότε έμαθαν εκεί...ότι τα κσύλα αναπνέουν? :D
οταν εφευρεθηκε το ιντερνετ και αρχισανε ολοι να ψειριζουν τη μαϊμου....  ;)

θυμαμαι στα early 80s βλεπαμε Fender (ναι τις αθλιες late 70s γκουμουτσες των 10 κιλων που κυκλοφορουσαν στην Ελλαδα τοτε) και καναμε...τσισα μας απο τη χαρα μας...(καλα αν μας....αφηναν να την..παιξουμε κι ολας καναμε Πασχα) την σημερον ημερα βλεπει το 19χρονο μια Am std και δεν του κανει γιατι δεν...αναπνεουν τα κσυλα της... ;D και αγχωνεται για το αν θα του...ταιριαζει το radius και τα ταστα... ;D

marathon είπε:
τι είδους? ;D
Δεν ξέρω, εγώ τα ξύλα δεν τ' "ακούω", μόνο τα νίτρα. :D

Nestoras είπε:
εγώ τα ξύλα δεν τ' "ακούω", μόνο τα νίτρα. :D
περιμένουμε τις εντυπώσεις του πριν και μετά...

marathon είπε:
περιμένουμε τις εντυπώσεις του πριν και μετά...
'Οπως μου άρεσε και πριν (ηχητικά), μου αρέσει και τώρα. Βέβαια εμφανισιακά τώρα μ' αρέσει περισσότερο. (Το daphne blue-επιλογή του Κακανιάρη όπως και να το κάνουμε είναι άλλο πράγμα). ;)

marathon είπε:
Υπάρχουν custom shop Fender που είναι κατασκευασμένες με 3-4 κομμάτια και ash και alder ανάκατα? ΑΥΤΟ ΙΝΕ ακριβώς το ίδιο ;)

Πετρέλαιο; Πάλι τα κονόμησε ο Sir;  :D

Φίλος, ξεχνάς... Όχι 3-4, αλλά 6 ή 7 κομμάτια (ακριβο) πλήρωσε στο Custom Shop, ο κατά τα άλλα υπερήφανος ιδιοκτήτης της  :(

Superfunk είπε:
θυμαμαι στα early 80s βλεπαμε Fender (ναι τις αθλιες late 70s γκουμουτσες των 10 κιλων που κυκλοφορουσαν στην Ελλαδα τοτε) και καναμε...τσισα μας απο τη χαρα μας...(καλα αν μας....αφηναν να την..παιξουμε κι ολας καναμε Πασχα)
...τι μου θυμισες τωρα!

ποσες ωρες κατασκηνωνα εξω απο τις βιτρινες...

εμπαινα, εβγαινα, κοιτουσα, αλλα για δοκιμη ουτε σκεψη!

αν δεν ειχες το πακετο στο χερι δεν υπηρχε περιπτωση να ακουμπησεις fender...

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back